Ghosthunters ja Bulldogs kohtaavat toistamiseen

Gridiron Staff 25.7.2013 10:16 Ei kommentteja

(0-7)

(4-3)

27.07.2013 klo 14:00 Sipoo

Äärimmäisen harvalla kokoonpanolla esiintynyt Bulldogs Sipoosta lähtee toiseksi viimeiseen kotiotteluunsa jälleen haastajan asemasta.

Jo pitkään suomalaisvoimin pelannut Bulldogs on antanut tällä kaudella tasoitusta muille divisioonajoukkueille useammalla kuin yhdellä tavalla. Talvikaudella joukkueen riveistä putosi yllättäen pois useita pelaajia, joiden varaan tulevaa kautta oli rakennettu. Joukkueen ainoa amerikkalaisvahvistus Barshal Williams ei esittänyt suuresta koostaan huolimatta ihmeitä kentällä, ja palasikin pelaajaan ja seuran yhteisestä päätöksestä kotimaahansa kesken kauden. Kaiken kukkuraksi Bulldogsin rivit ovat harvenneet vielä entisestään kauden aikana. Viimeiset kolme ottelua joukkue on painanut 14-16 pelaajan miehityksellä, mikä on I-divisioonan tasoiseen sarjaan aivan liian vähän.

Bulldogs ei ole kuitenkaan lopettanut taisteluaan. Jäljellä oleville pelaajille on kunniakysymys edustaa seuraa ja joukkuetta loppukauden ajan, vaikka sarjataso vaihtuukin epäilemättä kauden päätteeksi. Viime ottelussa Saintsia vastaan nuori Joel Alanen heitti liki 100 jaardia 20 yrityksellä, joista onnistui 12. Lukemat eivät ole huipputasoa, mutta aivan toimivasta heittopelistä voidaan kuitenkin puhua. Joukkue on nyt myös onnistunut kolmessa pelissä peräjälkeen maalinteossa. Vastustajajoukkue on luonnollisesti vienyt voiton joka kerralla liki näytöstyyliin, mutta pienilläkin asioilla on merkitystä Bulldogsin kauden lähestyessä loppuaan.

Ghosthuntersia vastaan saman kaavan odotetaan jatkuvan, sillä jopa sarjan voitosta kamppaileva nokialaisjoukkue pelaa tällä hetkellä toisella tasolla isäntiinsä verrattuna. Ghosthunters on tällä kaudella pelannut monipuolista hyökkäyspeliä, jossa yllätyksellistä on ollut erityisesti heittopelin toimivuus. Lari Siitonen on heittänyt seitsemässä ottelussa komeat 14 touchdownia 57% heittotarkkuudella. Turku Trojans on selvästi divisioonan paras heittävä joukkue, mutta myös Siitosen Ghosthunters on esittänyt varsin mallikasta peliä. Asettuuhan Siitonen pelinrakentajan tehokkuutta mittaavissa tilastoissa tukevasti liigan kakkoseksi. Taakse jäävät niin Northern Lightsin Zander McKean kuin Saintsin Ryan Burgesskin.

Lauantain ottelun käsikirjoitus lienee etukäteen selvä, mutta ilmaiseksi ei Ghosthunters pisteitä Sipoosta saalista. Ottelu pelataan Söderkullan kentällä kello 14. Otteluun on vapaa pääsy.

Lue myös

Kommentoi