Roosters jatkaa tappioitta, nyt kaatui TAFT

Gridiron Staff 23.7.2013 12:13 3 kommenttia

(6-0)

35

(4-2)

21
1 2 3 4  
14 13 0 8 35
14 0 0 7 21

22.07.2013 klo 18:00 Helsinki

Mestarijoukkue joutui ensi kertaa tiukille tällä kaudella, mutta pisteet jäivät TAFT:n hyvästä taistelusta huolimatta Helsinkiin.

Edetyt jaardit 495-203 hävinnyt TAFT pysyi mukana ottelussa aina viimeiselle neljännekselle saakka puolustuksen sankaritekojen ansiosta. Akseli Olin ja Riku Sorsa katkaisivat kolme syötönkatkoa heittäneen Robert Johnsonin syötöt palauttaen palloa maaliin tai aivan sen tuntumaan. TAFT:lla oli vielä mahdollisuutensa Miro Kadmiryn kaventaessa tilanteeksi 27-21 viimeisen neljänneksen alussa, mutta Johnson ja Stephen Peyton junailivat heti perään vielä yhden maalin tehden tilanteeksi 35-21. Vierasjoukkueen viimeinen oljenkorsi katkesi Tatu Riihimäen napatessa helsinkiläisten ainoan pallonriiston Kadmiryn yrittäessä epätoivoisesti takaa-ajoa.

Velodromin tuulinen sää vaikutti molempien joukkueiden heittopelin toimivuuteen. Kadmiryn heitoista onnistui vain joka kolmas, ja isäntien yleensä pallosta hyvin huolehtiva Johnsonkin teki varsinkin ottelun alkupuolella epätavallisia virheitä. Roosters auttoi vieraitaan avokätisesti ottamalla peräti 15 rangaistusta, joilla TAFT sai seitsemät uudet yritykset. Yleensä tällaisella saldolla ei taistella ottelun voitosta, mutta muilla osa-alueilla isännät olivat selvästi vieraitaan edellä. Rocky Ciasulli ja todelliseksi aseeksi kasvanut Kimi Linnainmaa heiluttivat tahtopuikkoa hyökkäyksessä. Dwayne Hollis vastasi illan kenties hienoimmasta suorituksesta palauttaen toisella neljänneksellä lentopotkun 93 jaardia maaliin saakka.

Tasaisen väännön loppulukemat saattoivat paikalla olleen mukaan jopa hieman mairitella TAFT:a, mutta joka tapauksessa joukkue osoitti, ettei Roosters tällä kaudella ole välttämättä lyömätön. Helsinkiläisten peli on alkukaudesta ollut askeleen tai kaksi muita joukkueita edellä, mutta TAFT:n kova puolustus piti mestarit varpaillaan. Roostersin mestaruus ei ole vielä kirkossa kuulutettu, vaikka joukkue onkin kovaa vauhtia matkalla kohti Vaahteraliigan ensimmäistä tappiotonta runkosarjaa sitten kauden 2005. Viimeksi liigamestaruus on voitettu tappioitta kaudella 2002 Roostersin viedessä kolmannentoista mestaruutensa.

Roosters on tähän mennessä ehtinyt kohtaamaan kaikki suurimmat haastajansa. Toistaiseksi tilillä on pelkkiä voittoja. TAFT:n lisäksi joukkue tulee kohtaamaan kovimman haasteensa todennäköisesti Porvoon Butchersia ja peliään alkukaudesta parantanutta Helsinki Wolverinesia vastaan. Varsinkin neljä voittoa peräjälkeen napsinut Wolverines on vaikuttanut viime aikoina varsin vaaralliselta joukkueelta, joten jännitettävää loppukaudeksi varmasti riittää.

Lue myös

Kommentoi

  • Roosters ei pelaa Wolverinesia vastaan enää runkosarjassa.

  • TAFTin puolustus tosiaan piti joukkueen pelissä mukana, hyökkäys ei taas saanut oikeen mitään aikaiseksi..

    Jonkun verran ihmetytti miks TAFT halusi pelata todella kovaan vastatuuleen 2:n neljänneksen. (Roosters kai valitsi toisen puoliajan pelisuunnat oman hataran sääntötuntemuksen mukaan.) Tuulen vaikutus näkyi hyvin Ilkka Laitisen kahdessa puntissa. Harvoin näyttää pallo lentävän 90 asteen kulmassa.

  • Antero: ei, mutta pudotuspeleissä saattaa kohdatakin.. :) Saatto olla vähän sekavasti kirjotettu, tosin.