Wolverines II:n pudotuspelihaaveet elossa

Tuomo Tomperi 22.7.2013 19:17 Yksi kommentti

(2-4)

02

(3-2)

28
1 2  
2 0 2
14 14 28

20.-21.7.2013

Ahmojen kakkosjoukkue otti sunnuntaina elintärkeän voiton Mikkeli Bouncersista. Joukkueella on ennen viimeistä kierrosta vielä mahdollisuudet jatkopeleihin.

Pakkovoittoa metsästämään lähtenyt Wolverines II sai Savon reissulta haluamansa, ja poistui varamiehisen Mikkeli Bouncersin kotikentältä voitto taskussaan. Joonas Kolunsarka teki kolme maalia vierasjoukkueelle. Bouncersin ainoat pisteet syntyivät Ahmojen omasta maalista.

Bouncers lähti otteluun pitkälti ilman panosta, sillä joukkueen pudotuspelihaaveet olivat käytännössä karisseet jo edellisellä viikolla, kun joukkue hävisi Lappeenrannan Rajaritareille. Kauden viimeiseen otteluun joukkue ei saanut aivan kaikkia pelaajiaan mukaan, mikä näkyi varsinkin linjamiesosastolla. Kahteen suuntaan painaneet karjut taistelivat kovaa, mutta väsymys näkyi vahvaa ahmajoukkuetta vastaan.

– Ennen peliä joukkueella oli hyvä meininki, mutta pelin alla rosterista putosi syystä tai toisesta lähes kymmenen ukkoa pois. puolustuksen aloittavasta linjasta pelissä oli vain yksi mies, Bouncersin pelinrakentaja ja pelaajavalmentaja Petri Toivanen kommentoi.

– Wolverines pääsi tekemään aukkoja juuri niihin paikkoihin, joissa meillä oli ”varamiehiä”.

Wolverines II oli scoutannut Bouncersin pelin etukäteen, ja osasi iskeä isäntäjoukkuetta sinne, missä tuntui. Bouncers ei saanut heittopeliäkään kulkemaan haluamallaan tavalla, joten puolustuksen niskaan ladattiin melkoiset paineet. Isäntäjoukkueen puolustus tukimies Janne Lahikaisen johdolla pelasi kuitenkin hyvän ottelun, eikä antanut vierasjoukkueen tehdä aivan mitä tahansa. Olli Karhun ottama syötönkatko oli koko joukkueen ainut tällä kaudella.

Wolverines II lähtee runkosarjan viimeiselle kierrokselle haastajan asemasta. Jos Kuopio Steelers kukistaa Lappeenrannan Rajaritarit lauantaina kello 15 alkavassa ottelussa, nousee Wolverines II todella lähelle pudotuspelejä ottamalla voiton kello 17 alkavassa kotiottelussaan Päijät-Häme Panthersia vastaan. Tällöin joukkueen pudotuspelijunan voisi suistaa raiteiltaan vain sarjajumbo East City Giantsin voitto sarjakärki Sun Citysta sunnuntaina.

Mikkelin kausi osoitus koventuneesta sarjasta

Kuva: Markus Väisänen

Hyvin alkanut kausi oli Bouncersille lopulta pettymys joukkueen hävitessä neljä viimeistä otteluaan. II-divisioona on pelillisesti mennyt tällä kaudella eteenpäin.

– Talvella rosteri näytti tosiaan todella kovalta, mutta kevään tullessa meille tuli harmittavia poisjääntejä, jotka vaikuttivat kokonaisuuteen. Keväällä meillä oli vielä jopa seitsemän keskushyökkääjää, mutta loppupeleissä jäljelle jäi vain erinomaisen rookiekauden pelannut Ilkka Jämsä sekä aina kova Janne Tissari, Toivanen aprikoi.

– Saimme jokatapauksessa taas paljon uusia pelimiehiä kasvatettua peliin sisään ja koko joukkue sai paljon kokemusta.

Vaikkei Bouncersin kaudesta jäänytkään Toivasen sanoin jälkipolville kerrottavaa, uskotaan Mikkelissä, että Bouncersista kuullaan vielä. Joukkueen tarkoituksena on järjestää juniorirekryt, jotta joukkue saisi ensi kesäksi oman juniorijoukkueen. Tällä kaudella muutama Bouncersin juniori-ikäinen on käynyt Kouvolassa pelaamassa. Toivanen nostaa esiin myös varmasti mitä tahansa suomalaista seuraa hiertävän haasteen.

– Suurin haaste on varmaan taustajoukkojen määrässä. Jos Mikkelin seudulla löytyy lajista kiinnostuneita, jotka haluaisivat toimia apuna valmennuksessa tai muissa tehtävissä, otamme heidät avosylin vastaan!

Katso myös

Kommentoi