Huskies voittoon, Carpelan luottavainen

Tuomo Tomperi 22.7.2013 10:53 Ei kommentteja

(3-1)

39

(0-5)

00
1 2  
22 17 39
0 0 0

20.-21.7.2013

Lohkonsa kakkossijan varmistanut Hämeenlinna Huskies alkaa hiljalleen valmistautumaan pudotuspeleihin. Lauantaina joukkue otti voiton Salo Scorpionsista.

Vain 13 pelaajalla Hämeenlinnassa taistellut Scorpions saapui otteluun voitoitta, mutta taistelutahdon puutteesta ei joukkuetta voinut lauantaina syyttää. Vaikka liki kaikki joukkueen pelaajat painoivat koko ottelun kahteen suuntaan, joutui yhtenä sarjan parhaista joukkueista pidetty Huskies tekemään täyden päivätyön vieraidensa kukistamiseksi. Ottelu oli Scorpionsille parannus joukkueiden ensimmäisestä kohtaamisesta, jonka Huskies vei 3-45. Scorpions onnistui pysäyttämään isäntäjoukkueen useasti maalinsa porteille.

– Meillä jäi vähän turhan paljon pisteitä red zonelle, huono viimeistely, Huskiesin pelinrakentaja Niclas Carpelan kommentoi.

Nilkkavammasta myös viime viikonlopun Vaasa-ottelussa kärsinyt Carpelan lepäsi ottelun ensimmäisen puoliajan, jonka aikana Huskies eteni pääosin juosten.

– Mun piti huilata matsi loukkaantumisten takia,mutta en lopulta malttanut vaan menin puoliajan jälkeen kentälle.

Huskiesin loukkaantumistilanne tässä vaiheessa kautta on hieman huolestuttava, mutta toisaalta joukkueella on aikaa parantaa tilanne ennen pudotuspelejä. Carpelanilla murtui Vaasassa sormi. Vaasassa loukkaantuneista laitureista kaksi on jo palannut tositoimiin, mutta nuori Aleksi Kähönen on sivussa loppukauden. Salossa Huskiesilta hajosi aloittava keskushyökkääjä, Iikka Nyman.

– Keskushyökkääjän paikalle saatiin naftaliinista Lässy Leskinen, joka pelasikin hyvän ottelun.

Yksi Huskiesin mielenkiinnon aiheita on ollut juoksuhyökkäyksen tason parantaminen. Hyökkäyksen valmentaja Teemu Kuusiston opeilla joukkueen hyökkäyspeli onkin mennyt mukavasti eteenpäin, jolloin joukkue saa hyvää vastapainoa Carpelanin pyörittämälle heittosirkukselle. Carpelan uskoo, että kunhan loukkaantumishuolista selvitään, joukkueella on loppukaudesta ehjä ja tasapainoinen hyökkäys.

– Puolustus on meillä myös hyvässä iskussa ja suht ehjänä. DE Niki Juurinen joutui huilaamaan Salo-pelin. Meillä on nyt seuraavaksi Oakmen ja sen jälkeen kova peli Poria vastaan. Porin peli tulee hyvin valmistamaan meitä playoffeja varten. Alunperin joukkueen tavoitteena oli playoffit, mutta itse näen että meillä on ihan hyvät mahdollisuudet Rautamaljaan asti. Pelattiin kauden alussa scrimmage Hankoa vastaan ja se meni meiltä hyvin, joten näen että ollaan kilpailukykyisiä toistakin lohkoa vastaan.

Kommentoi