Butchersille selvä voitto 69ersista

Gridiron Staff 22.7.2013 11:29 Ei kommentteja

(3-3)

30

(1-5)

12
1 2  
14 16 30
0 12 12

20.07.2013 klo 16:00 Porvoo

Pelinrakentaja Bill Ashburnin pyörittämä tehokas heittohyökkäys riitti päihittämään vierailevan helsinkiläisjoukkueen.

Liigan kenties kovin laiturikaksikko Micky KyeiVille Kurvinen oli jälleen vauhdissa Porvoon ilmasillan tuottaessa neljä maalia ottelussa 69ersia vastaan. Charles McCrea karkasi tuttuun tapaansa yhteen pitkään leiskautukseen, mutta muutoin Butchers onnistui pitämään 69ers-hyökkäyksen pääosin pimennossa. Vierasjoukkue sai aikaan vain 232 edettyä jaardia. 69ers saavutti nyt toista kertaa tällä kaudella 100 heitettyä jaardia, mutta voittoon asti tasapainoisempi hyökkäys ei joukkuetta vienyt.

Viime kierroksilla lisää tasaisuutta heittohyökkäykseensä saanut Butchers on parantanut peliään sarjan edetessä. Jos alkukierroksilla joukkue luotti pääosin pitkiin onnistumisiin, pystyy joukkue liikuttamaan palloa nyt myös hallitummin. Yksi tärkeä tekijä pelin parantumiseen on ollut joukkueen kolmanneksi laitahyökkääjäksi noussut Matias Aalto, joka on tällä kaudella noussut ensimmäistä kertaa merkittävään rooliin joukkueessa. Viimeisessä kolmessa ottelussa Aalto on säestänyt Kurvista ja Kyeitä 17 kiinniotolla, joilla joukkue on edennyt mukavat 144 jaardia. Butchers näyttää löytäneen kolmannen laiturinsa, mutta kuka puskista tullut Aalto on oikein miehiään? Butchersilta saadun tiedon mukaan Aalto otti ensikosketuksensa lajiin Hanko Sun Cityssa, ja palattuaan kotikulmilleen Porvooseen oli itse aktiivisesti yhteydessä Butchersiin.

– Matias on kaveri, joka treenaa aina kovaa ja on aika itsekriittinen, Butchersin Pasi Lautala kertoo.

– Matiasta voi kutsua kunnon joukkuepelaajaksi. Ei turhia huutele ja pyrkii aina tekemään oman hommansa parhaalla mahdollisella tavalla.

Yleisurheilutausta on ollut apuna Aallon kehityksessä. Viime kaudella pelimies nähtiin lähinnä erikoisjoukkueissa, mutta Porvoossa uskotaan, että hänen roolinsa kasvaa vielä rajusti kauden edetessä. Voikin olla, ettei tämä jää viimeiseksi kerraksi, kun kyseisestä herrasta kirjoitetaan. Lauantaina Aalto säesti kärkiparia neljällä kiinniotolla, joista kahdella joukkue tienasi uudet yritykset.

69ersille ottelu oli hyökkäyksen puolella hankala, varsinkin ensimmäisellä puoliajalla. Ensimmäiset kolme hyökkäysvuoroa päättyivät välittömästi lentopotkuun ilman uusia yrityksiä. Tässä vaiheessa kautta vastustajat tuntuvat tietävän joukkueen metkut sillä tavoin, että pitkiä, hallittuja hyökkäysvuoroja ei usein saada aikaan. Joukkueen hyökkäys oli lauantaina näennäisen tasapainoinen, mutta heittohyökkäyksen teho ei yksinkertaisesti tällä hetkellä riitä. Joukkueen juoksupeli on – vaikkakin tehokasta – kuitenkin kaukana dominoivasta. Lauantaina nähdyn heittopelin on vielä parannuttava kauden edetessä.

Katso myös

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *