Ahmat voittoon Palokan luontoillassa

Gridiron Staff 22.7.2013 10:24 Yksi kommentti

(0-6)

08

(4-2)

48
1 2 3 4  
0 0 0 8 8
14 14 7 13 48

20.07.2013 klo 17:00 Jyväskylä

Vaikka haaskalla käymisestä puhuminen on liioittelua, riitti kautensa hitaasti aloittaneen, mutta sittemmin peliä parantaneen Helsinki Wolverinesin rutiini helposti Jaguaareja vastaan.

Ahmat halusivat katkaista Jaguaarien selkärangan heti alkuun pitkillä heitoilla, mutta Timo Kosunen puolusti tilanteissa hyvin Sebastian Sagnea vastaan ja avausmaali syntyi vasta seuraavalla vuorolla, kun joukkue malttoi palata ykkösosaamiseensa ja Stephen Stokesin juoksuihin.

Jyväskylä onnistui yleensä liikuttamaan ketjuja vain kerran tai kaksi hyökkäysvuoroillaan. Sen jälkeen joukkueen oli turvauduttava lentopotkuihin. Punteissa keskisuomalaisille sattui kuitenkin isoja virheitä. Niiden ja Tuukka Hämäläisen aiheuttaman rähmäyksen ansiosta helsinkiläiset pääsivätkin usein aloittamaan draivinsa hyvistä kenttäasemista. Cedric Johnsonin hyökkäysyksikkö kiitti paikoista ja lukemat repesivät näin reiluiksi. Puoliajalle mentäessä peli oli 0-28 ja päätösneljänneksellä Mark Garzan suojatit johtivat jo 0-48.

Wolverines parantanut heittopeliään

Johnson oli ottelussa erinomainen. Hän vältti useamman säkityksen heittämällä pallon pois ja käyttämällä vikkeliä jalkojaan. Ykköskiinniottaja oli Jordan Brescacin, joka viimeisteli kaksi Johnsonin heittämistä viidestä touchdownista. Laitahyökkääjiä löytyi kuitenkin laajalta rintamalta. Stokes oli myös hyvä pallon saadessaan. Hänelle kirjattiin kuitenkin vain 11 kantoa ja Wolverinesin pelikutsuista näkyi, että heittopelin kehittäminen oli yksi asia jota Keski-Suomen reissulta haluttiin.

Kesken kauden joukkueeseen saapunut Brescacin on ollut todellinen täsmähankinta Wolverinesille. Fyysinen ja ulottuva laituri on tuonut joukkueeseen todellisen syvän uhan, johon vastustajat joutuvat reagoimaan voimakkaasti. Cedric Johnson saa usein pyyhkeitä heittotaidoistaan, mutta vahva käsi miehellä on. Brescacinin tyyppiselle pelaajalle pitkän heiton ei tarvitse olla auringontarkka, koska mies osaa käyttää kroppaansa hyväkseen sijoittumisessa. Brescacin on myös hieman Roostersin Rocky Ciasullin tapaan vahva ase redzonella.

Wolverines-puolustuksessa Kalle DaSilva tukki tehokkaasti juoksut boxissa. Myös yhden lentopotkun blokannut Robert Scharper-Kotter, Aarno Sjöblom ja Ilja Redin olivat tehokkaalla pelipäällä.

Jaguaarien valonpilkut

Kuva: Jari Turunen

Viime kaudella päätösneljänneksellä usein väsähtänyt Jaguaarit onnistui kaventamaan viimeisellä draivillaan. Walter Pamin juoksut siirsivät Jyväskylää pikkuhiljaa eteenpäin ja mies viimeisteli touchdownin lyhyellä juoksulla. Akumatti Leskisen lisäpistekoppi sinetöi loppunumeroiksi 8-48.

Muista Jaguaareista säväytti jälleen kerran Josef Saker, joka vastasi valtaosasta joukkueen uusista yrityksistä ensimmäisellä puoliajalla. Kosunen pelasi ottelun alun kulmapuolustajan tontilla hyvin, mutta joutui lopussa taipumaan nopeaa Sebastian Sagnea vastaan. Myös Demetrius Cody oli jälleen tuttuun tapaan suuressa roolissa. Lukuisista loukkaantumiset ja pallonmenetykset ovat kuitenkin hankaloittaneet Jyväskylän menoa niin paljon, ettei mahdollisuuksia Wolverinesin tasoista joukkuetta vastaan petoeläinten lauantaisessa kohtaamisessa ollut.

Eri suuntiin

Lauantaina kohdanneiden joukkueiden loppukaudet näyttävät erilaisilta. Jaguaarit tarvitsevat vähintään kaksi voittoa välttääkseen viimeisen sijan. Jäljellä on ottelut Crocodilesia, Indiansia, Roostersia ja Butchersia vastaan. Parhaat mahdollisuudet yllätyksiin joukkueella lienee Kouvolaa ja Porvoota vastaan. Päävalmentaja BJ Jensen ei ainakaan ole menettänyt vielä uskoaan joukkueeseensa.

– Uskon, että kun vältämme virheet ja painamme harttarit alas, olemme hyvä jenkkifutisjoukkue, Jensen kommentoi Jaguaarien kotisivuilla.

Wolverines taas taistelee neljästä pudotuspelipaikasta kuuden muun joukkueen kanssa. Siinä kamppailussa on vielä kaikki auki, mutta helsinkiläisjoukkueen osakkeita nostaa alkukaudesta huimasti parantunut peli-ilme.

Katso myös

Kommentoi

  • great photos!