TV-ottelussa Indians ja Crocodiles

Gridiron Staff 21.7.2013 12:43 Yksi kommentti

(3-2)

(2-3)

21.07.2013 klo 18:00 Kuusankoski

Kolmatta kertaa peräjälkeen URHOtv-ottelussa esiintyvä Seinäjoki Crocodiles taistelee käytännössä playoff-paikasta Kuusankoskella.

Ailahtelevaisesti alkukaudesta pelannut Crocodiles lähtee illan TV-otteluun selkeistä asetelemista. Voitto nostaisi joukkueen taas todella taistelemaan pudotuspelipaikoista, mutta tappio tiputtaisi loppukauden virhemarginaalin lähelle nollaa. Charles Rifenbarkin suojatit ovat esiintyneet ajottain edukseen, mutta kaksi viikkoa sitten kärsitty niukka tappio Helsingissä ja viime sunnuntain todellinen nöyryytys kotona Roostersia vastaan eivät lupaa hyvää loppukautta ajatellen. Joukkue on kärsinyt loukkaantumisista, eikä hyökkäys ole löytänyt varsinkaan heittopelissä yhteistä säveltä. Crocodiles onkin keskittynyt tällä viikolla tervehtymiseen pitämällä kaksi vapaapäivää yhteisharjoituksista.

– Totuus on se, että meidän on saatava heittopeli toimimaan, ja sen jälkeen myös juokseminen olisi helpompaa, Crocodilesin manageri Juha Laitila toteaa SAJL:n ennakossa.

Päävalmentaja Rifenbark tiivistää joukkueen hyökkäyspelin ongelman. Liian moni pelaaja tekee virheitä, ja virheet kasautuvat. Liian suuri määrä rangaistuksia asetti myös joukkueen juoksupelin hankalaan asemaan.

Crocodilesin on menestyäkseen saatava hyvä alku illan otteluun. Roosters-ottelun alun pyöritys ei voinut olla vaikuttamatta joukkueen suoritukseen. Crocodilesin päävalmentaja Rifenbark totesi, että takaiskut eivät voineet olla vaikuttamatta joukkueeseen henkisesti. Valmentaja oli kuitenkin varovaisen tyytyväinen joukkueen ilmeeseen ja taistelutahtoon. Indiansia vastaan joukkue on luonnollisesti laittanut merkille uuden vahvistuksen, Shepherd Universityn Thomas Addisonin, joka juoksi Wolverinesia vastaan viime viikonloppuna yli 200 jaardia. 173-senttinen Addison on Indiansin pelinrakentaja Columbus Givensin tapaan vikkelä pelaaja, jolta löytyy tarvittaessa myös kovuutta. Addison edustaa juuri sellaista pelaajatyyppiä, jolla on perinteisesti ollut hyvät mahdollisuudet tehdä kovaa jälkeä Vaahteraliigassa.

Pieni varoitus videosta: äänenvoimakkuus kasvaa äkisti 35 sekunnin kohdalla.

Wolverinesia vastaan Indians antoi Addisonin lisäksi kantoja myös alkukaudesta mallikkaasti pelanneelle Vincent Pervisille. On mielenkiintoista nähdä, miten joukkue lähestyy hyökkäyspeliä Crocodilesia vastaan nyt, kun Addison on pystynyt harjoittelemaan joukkueeen mukana hieman pidempään. Luontainen vaihtoehto olisi peluuttaa Addisonia hyökkäyksessä, ja antaa Pervisin keskittyä puolustuspeliin. Monipuolinen Chaz Thompson pystyi pelaamaan molemmin puolin palloa, joten pelkästään keskushyökkääjänä lukiossa ja yliopistotasolla pelannut Addison täyttää Thompsonin saappaat vain pallo kainalossaan.

Mielenkiinnon kohteet

  1. Crocodilesin hyökkäyksen linja. Jääkö pelinrakentaja Rodney Brownille aikaa heittopelissä, vai joutuuko hän juoksemaan henkensä edestä?
  2. Indiansin amerikkalaisten peluutus. Nähdäänkö puolustuksessa vain yksi jenkkiapu?
  3. Givens vastaan Brown. Kumpi atleettisista pelinrakentajista pelaa ehjemmän ottelun?

Katso myös

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *