Royalsille luovutusvoitto kotiottelussaan

Gridiron Staff 21.7.2013 11:46 8 kommenttia

(6-0)

30

(2-3)

00
1 2  
30 0 30
0 0 0

20.-21.7.2013

II-divisioonassa ei vältytty luovutusvoitolta tänäkään vuonna, kun kapealla rosterilla Vaasaan saapunut Raisio Oakmen joutui luovuttamaan kamppailun.

Luovutus tapahtui puoliajan jälkeen Royalsin johtaessa ottelua lukemin 56-0. Jo valmiiksi vähällä pelaajamäärällä taistellut Oakmen joutui iskemään pyyhkeen kehään joukkueen pelinrakentajan loukkaantuessa. Harmillinen tilanne oli varsin nolo varsinkin isäntäjoukkue Royalsille, joka ei pystynyt tarjoamaan liki kolmellesadalle maksaneelle katsojalle kokonaista jenkkifutisottelua.

Royalsin päävalmentaja Seppo Evwaraye toivoi, että ottelua seuraamaan saapuneet katsojat löytäisivät lehtereille vielä kauden edetessä. Royals isännöi ainakin yhtä pudotuspeliottelua elokuussa.

– Positiivisena ottelusta kuitenkin jäi se, että lohkovoitto varmistui ja tie kulkee Rautamaljaan Vaasan kautta. Ottelusta selvisimme myös totaalisen terveenä mikä on aina plussa. Joukkueen tavoitteena onkin nyt valmistautua kurinalaisesti välieräotteluun sekä saavuttaa kauden terävin pelikärki playoffseissa, Evwaraye kommentoi.

Viime kaudella Oulu Northern Lights II luovutti kauden ensimmäisen ottelunsa, pelasi niukin naukin liki koko kauden, ja luovutti sitten koko sarjan ennen viimeistä kierrosta. Tuolloin joukkueella oli määrä olla peli juuri Vaasassa. Tällä kaudella Jyväskylä Pirates luopui sarjasta ennen kauden alkua. Raisio Oakmenilla on jäljellä vierasottelu Hämeenlinnassa ensi viikonloppuna.

Katso myös

Kommentoi

 • Miksi Oakmen sai 26 pistettä hyvää itselleen luovuttamalla ottelun? Eikö 86-0 olisi oikeampi tulos?

 • Oakmen pitäisi sulkea sarjasta kokonaan ja pelikielto kahdeksi vuodeksi. Törkee veto.

 • Lainataan S24:ää …
  Muistellaan nyt vaasaa muuta vuosi sitten, meni koko 1. Div uusiksi kesken kauden tehdyn luovutuksen. Muutamat joukkueet siis kävivät turhaan Vaasassa pelaamassa ja lopulta pisteet hävisi Vaasaa vastaan pelanneilta. Lyhyt on muisti! Kyllä Vaasa oli silloin sellainen mätäpaise joksi se nyt muita kutsuu!!!

 • Voisiko joku viisaanpi kertoa mulle . Miksi Royals ja Scorpions ovat ainoat joukkueet jolla on 7 peliä. Muilla on vaan 6. En ymmärrä tätä yhtälöä yhtään. Ja toinen asia on mitä en ymmärtänyt niin oli lohko jako. Vaikka Jyväskylä Pirates luovutti. miksi ei voitu jakaa lohkoja uudestaan.

 • Ottelutmäärät eivät ole tasaiset, koska osalla olisi ollut kaksi peliä piratesia vastaan ja osalla yksi. Tästä syystä toisessa lohkossa joudutaan katomaan voittoprosentti ensin.
  Lohkojakoa ei ehditty enää tehdä uudestaan, koska luovutus tuli viikko ennen sarjan alkua ja muilla joukkueilla oli tietenkin kentät varattu pelejä varten, kuljetukset tilattu yms. Ohjelmaa oli mahdotonta muuttaa tuolla aikataululla.

 • Lainaten: Miten tuo nyt liittyy taas mihinkään? Hyvä käydä ottamassa lainauksia noinkin tasokkaalta keskustelupalstalta.

 • Mä en tajua vieläkään miksi Royals ja Scorpions pelaavat 7 peliä kun muut 6 peliä. Miksi ei peruttu samalla sitten yhtä heidän keskenäistä peliä. Pittikö muka saada molemmille yksi koti peli. Tämä on vaan niin syvältä. Jos samassa lohkossa muut pelavat 6 peliä ja nämä kaksi pelavat 7 koska molemilla on toisiaan vastaan koti pelit. Ei vaan mahdu mun päähän.