Roostersin vieraana Vantaan TAFT

jefumaster 21.7.2013 10:49 Yksi kommentti

(5-0)

(4-1)

22.07.2013 klo 18:00 Helsinki

Vaahteraliigaa hallitseva Helsingin Roosters kohtaa maanantaina kotikentällään sarjakakkosen. Pystyykö Vantaan TAFT haastamaan mestarin tosissaan?

Roosters on pelanut kuluvalla kaudella jo kahdeksan ottelua, joista voittoja on kertynyt seitsemän. Joukkueen ainoa tappio ajoittuu kesäkuun alkuun EFL:n neljännesvälieräoteluun Itävaltalaista Swarco Raidersia vastaan. Vaahteraliigassa kotimaiset vastustajat ovat olleet selviä vastaantulijoita ja mestarijoukkueen valmennus on voinut otteluiden toisilla puoliajoilla antaa runsaasti peliaikaa reservipelaajille. Roosters on nykykuntoisena suurella todennäköisyydellä marssimassa liigan runkosarjan voittoon puhtaalla pelillä.

Taft on tämän kauden aikana ottanut voiton lähivuosien menestyjäjoukkueista Butchersista sekä Wolverinesista ja onnistunut kukistamaan molemmat sarjanousijat. Joukkeen ainoa tappio on Seinäjoki Crocodilesin käsialaa. Neljällä voitolla vantaalaiset pitävät hallussaan Vaahteraliigan kakkossijaa ja ovat tällä statuksella Roostersin ykköshaastaja runkosarjassa. Taftin peli on perustunut pitkälti vahvaan puolustamiseen sekä Miro Kadmiryn heittopeliin. Viimeisessä voitto-ottelussaan joukkue sai jaardeja kerättyä myös juoksupelillä. Sarjaa seuraavasta yleisöstä vain harvat jos hekään uskaltaisivat kuitenkaan laittaa vedonlyöntirahoja vantaalaisten puolelle maanantain pelissä.

Roostersin höyhentäessä menneenä viikonloppuna Seinäjoki Crocodilesin, sai ottelun suurimman huomion puolustaja Stephen Peyton. Amerikkalainen oli mukana taklaamassa peräti 16 kertaa vastustajan pallonkantajaa. Peytonin puolustuspeli onkin silminähden parantunut joukkueen hankittua rosteriinsa Dwayne Hollisin jakamaan pallollista taakkaa hyökkäyksen puolella. Yhdessä Hollis ja Payton muodostavatkin liigan vaarallisimman potkujenpalautusparin. Maanantaina Velodromilla amerikkalaiskaksikko tulee laitamaan vantaalaiset ahtaalle sekä puolustuksen, että hyökkäyksen rooleissaan. Joukkueen vahvistuksista myös Rocky Ciasulli on toipunut alkukauden nilkkavammastaan ja on pelannut kaksi erinomaista pelia putkeen.

Yhdessä Hollis ja Payton muodostavat liigan vaarallisimman potkujenpalautusparin

Taftin puolustus pelasi erinmaisen ottelun edellisellä kierroksella joukkueen voittaessa Porvoo Butchersin. Nyt vastaan asettuu asetetta leveämpi arsenaali taitopelaajia kaikilla pelipaikoilla. Puolustuslinjan on onnistuttava luomaan painetta Robert Johnsonille, jotta joukkueella avautuisi mahdollisuus yllättää sarjapisteet itselleen. Vantaalaisten motivaatio on varmasti kohdallaan, koska voittamalla ottelun he nousisivat Roostersin ohi sarjan johtoon.

Tähän mennessä pelatuissa Roostersin otteluissa yksi suurimpia jännityksen kohteita on ollut veikata oikein se hetki, jolloin päävalmentaja Juha Hakala siirtää Robert Johnsonin sivurajalle. Yllättäen ainoastaan Jaguaarit on onnistunt käyttämään vastustajan antamaan bonus-tilaisuutta niin hyvin hyödykseen, että Johnson on joutunut palaamaan takaisin kentälle ja tehtailemaan vielä pari touchdownia lisää. Maanantaina näemme onnistuuko taisteleva Taft rikkomaan tämän ilmiön laittamalla vastustajansa tiukoille heti ottelun alusta saakka.

Vaahteraliigan kuudennen kierroksen ottelu Helsinki Roosters – Vantaa taft pelataan Käpylän Velodromilla maanantaina 22. heinäkuuta klo 18.30 alkaen

Tutustu myös:

R - T

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *