Palaako Butchers voittojen tielle?

Gridiron Staff 19.7.2013 19:29 3 kommenttia

(2-3)

(1-4)

20.07.2013 klo 16:00 Porvoo

Kaksi ottelua putkeen hävinnyt Porvoon Butchers on pudonnut jo sarjan viidenneksi. Löytyykö uusi vaihde Helsinki 69ersia vastaan?

Liki koko 2000-luvun Suomen kärkiseuroihin kuulunut Butchers on selviytynyt sarjan pudotuspeleihin joka vuosi sitten kauden 2003. Viime kaudella joukkue aloitti kehnosti kolmella tappiolla, mutta paransi sitten otteitaan ja nousi neljäntenä joukkueena välieriin. Nousu pudotuspeleihin on mahdollista myös tänä vuonna, mutta tutustumalla joukkueen jäljellä olevaan sarjaohjelmaan huomaa helposti, että tappio sarjan seitsemäntenä majailevalle 69ersille ei voi tulla kysymykseen.

Butchersin heittohyökkäys on alkukaudesta ollut liki puhtaasti kahden miehen varassa. Phung Nguyenin poistuttua joukkueesta Butchersilla on tällä kaudella käytettävissään vain kaksi ykköskastiin kelpaavaa laitahyökkääjää – Micky Kyei ja Ville Kurvinen. Kaksikon merkitystä Butchersin heittohyökkäykselle ei voi liioitella, sillä 70% pelinrakentaja Bill Ashburnin jaardeista on heitetty Kyeille tai Kurviselle. Kyei johtaa kaikkia suomalaispelaajia 10 touchdownillaan. Kurvinen sen sijaan nappasi pelkästään Indiansia ja Jaguaareja vastaan 18 kiinniottoa, 397 jaardia ja peräti kuusi touchdownia. Molemmat pelaajat mahtuvat koko liigan neljän parhaan joukkoon kiinniottotilastoissa.

Butchers on toki tyytyväinen huippulaitahyökkääjiinsä, mutta laituriosaston kapeus aiheuttaa joukkueelle myös harmaita hiuksia. Kahden pelaajan poistaminen pelistä on mahdollista huolellisella puolustussuunnitelmalla. Kahdessa viime ottelussa laitahyökkääjä Matias Aalto on noussut esiin joukkueiden pyrkiessä pysäyttämään erityisesti Kyein ja Kurvisen. Maanantaina yksi TAFT:n voiton avaimista oli kyky pakottaa Ashburn heittämään lyhyttä kuviota kerta toisena jälkeen. Butchers-hyökkäys toimii parhaiten silloin, kun joukkue onnistuu uhkaamaan vastustajajoukkueen takakenttää pitkillä heitoilla. Myös lauantaina ottelussa 69ers-puolustus on vahvoilla, jos se pystyy pitämään Ashburnin varpaillaan takakentän ja painetta luovan puolustuksen frontin hyvällä yhteistyöllä.

Kuva: Tero Kaiponen

Kyei ja Kurvinen kaipaavatkin siis kipeästi apuja joukkueen muilta pelaajilta, jotta puolustukset eivät pääse keskittymään heidän tekemisiinsä liikaa. Butchers toivoo, että Clinton Grahamin korvannut keskushyökkääjä Josh Schleusner on sellainen pelaaja.

69ersin murheenkryyni tällä kaudella on ollut koko sarjan tehottomin hyökkäyspeli. Vaikka joukkue onkin juossut palloa kunnioitettavasti, heittopeli ei ole ollut liigatasoa. Helsinkiläisjoukkueen puolustus on tiivistynyt viime otteluissa, mutta vain noin 15 pistettä peliä kohden tikkaava hyökkäys ei ole ollut riittävän hyvä. Charles McCrea totesi SAJL:n haastattelussa joukkueen luottavan vahvaan juoksupeliin tietoisena valintana, mutta menestyäkseen 69ers tarvitsee ehdottomasti uskottavaa heittopeliä juoksu-uhan rinnalle.

Suomalaistunut pelinrakentaja Jason Thomas ja joukkueen varsin nimetön laitahyökkääjäosasto ei ole onnistunut uskottavasti uhkaamaan vastustajiensa takakenttiä tällä kaudella. Kellään joukkueen pelaajista ei ole vielä viiden ottelun jälkeen edes kymmentä kiinniottoa. Kuvaavaa on myös se, ettei yksikään joukkueen suomalaispelaajista ole vielä onnistunut maalinteossa tällä kaudella. Kauden puolivälissä on mielenkiintoista spekuloida sitä, miten 69ers olisi pärjännyt alkukaudesta, mikäli seurajohto olisi päättänyt tuoda joukkueeseen Yhdysvalloista esimerkiksi Cedric Johnsonin tyyppisen liikkuvan, atleettisen pelirakentajan.

Ottelu pelataan lauantaina Porvoon Keskuskentällä klo 16 alkaen.

Kommentoi

  • En haluaisi valittaa mutta eiköhän tuo Butchersin rissutilanne ole huomattavasti parempi kuin lähes millään muulla joukkueella

  • Miten mickey voi johtaa suomalaistilastoja?? En nyt oikein ymmärrä tätä suomalaiskäsitettä…

  • Aivan kuten sanoit: et nyt oikein ymmärrä tätä suomalaiskäsitettä. Ota selvää, opi ymmärtämään, tule fiksummaksi.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *