Kakkoslohkossa kaikki auki

Gridiron Staff 18.7.2013 6:35 11 kommenttia

II-divisioonan viides kierros toi selkeyttä lohko ykkösen tilanteeseen. Kakkoslohkossa jännitystä sen sijaan riittää.

Lauantaina ykköslohkon kärkiottelussa Huskiesin päänahan vienyt Wasa Royals on esittänyt tällä kaudella erinomaisia otteita. Joukkue lähtee suurena suosikkina runkosarjan kahteen viimeiseen otteluunsa, ja päättääkin todennäköisesti runkosarjansa tappioitta. Myös Huskies on yhä vahvasti matkalla pudotuspeleihin. Tärkeän voiton Raisio Oakmenista viime viikonloppuna ottanut Pori Bears on tyrkyllä lohkon kolmanneksi. Raisio Oakmenin mahdollisuudet eivät ole suinkaan vielä menneet, mutta joukkue tarvitsee ehdottomasti kovan tasonnousun kahdessa viimeisessä ottelussa, jos joukkue mielii jatkopeleihin.

Seitsemän joukkueen lohkossa 2 tilanne on ennen kahta viimeistä kierrosta kutkuttavan jännittävä. Kaikki ottelunsa voittanut Sun City on erinomaisissa asemissa lohkovoittoa ajatellen, mutta kaikista sijoituksista käydään vielä kova kamppailu. Kuopio Steelers on ennakkokaavailuissa toinen pudotuspelijoukkue, mutta viimeisestä playoff-paikasta taistelee vielä kolme joukkuetta. Lappeenrannan Rajaritareilla on kaikki omissa käsissään, mutta toisaalta Wolverines II:lla on helpohkon loppukauden ansiosta todellisuudessa sisärata pudotuspeleihin. Myös Mikkeli Bouncersilla on vielä hiuksenhieno mahdollisuus päästä jatkoon.

Royalsin vahva juoksuhyökkäys tuskin jättää mitään arvailujen varaan

Lauantaina II-divisioonassa pelataan kolme ottelua, joissa jokaisessa toinen joukkueista lähtee kamppailuun selvänä suosikkina. Wasa Royals ja Raisio Oakmen kohtaavat Vaasassa kello 15 alkavassa ottelussa, jossa Royalsilta odotetaan varsin selkeää voittoa. Viimeksi joukkueiden kohdatessa vaasalaisryhmä vei voiton peräti lukemin 7-70. Vaikka Oakmen onnistuikin pitämään vaarallisen Bearsin 25 pisteessä viime sunnuntaina, on menestykseen Royalsia vastaan hankala uskoa. Royalsin vahva juoksuhyökkäys Joakim Jakobssonin ja Tom Suosteen johdolla tuskin jättää tässä ottelussa mitään arvailujen varaan.

Royalsille kauden ensimmäisen tappionsa kärsinyt Hämeenlinna Huskies isännöi voitotonta Salo Scorpionsia kello 16 Pullerin keinonurmella. Viimeksi joukkueiden kohdatessa Huskies vei voiton kirkkaasti 3-45. Joukkueella on kuitenkin kuulopuheiden perusteella hieman loukkaantumishuolia. Avautuisiko Scorpionsille näin mahdollisuus parantaa aikaisemmasta? Joukkueiden välinen taitotaso lienee tälläkin kertaa liikaa, mutta alkukaudesta kaksi niukkaa tappiota Oakmenille kärsinyt salolaisryhmä voi yllättää. Päävalmentaja Asko Kokkosen suojatit haluavat varmasti näyttää, ettei joukkueen yli kävellä miten tahansa.

Lauantain kolmannessa kakkosen ottelussa yhä voitoton East City Giants isännöi Kuopio Steelersia. Kolme peräkkäistä voittoa ottanut Steelers on parantanut peliään jatkuvasti kauden edetessä. ECG:n ajoittain mallikkaasti toiminut heittopeli voi aiheuttaa kuopiolaisille harmaita hiuksia, mutta kokonaisuutena odotamme selvää vierasjoukkueen voittoa. Steelersin rutiini ja fyysinen pelitapa ovat olleet tällä kaudella liikaa myös monelle muulle joukkueelle.

Kuva: Kari Lempiäinen

Jos puuttuu lauantain ottelusta hieman jännitystä, ei sunnuntaista voi millään sanoa samaa. Molemmat sunnuntain otteluista ovat ennakolta täyttä dynamiittia. Kello 15 Mikkelissä alkavassa ottelussa isäntäjoukkue Bouncers yrittää pitää heiveröisiä pudotuspelihaaveitaan pystyssä Wolverines II:sta vastaan. Bouncers aloitti kautensa hyvin kahdella voitolla, mutta viime peleissä kone on yskinyt. Kolmannessa ottelussa Sun Citya vastaan ottelu säilyi vielä tiukkana, mutta viimeiset kaksi tappiota Steelersilla ja Rajaritareille ovat olleet selvempiä. Millä taktiikalla joukkue lähtee kohtaamaan vahvan helsinkiläisjoukkueen? Wolverines II:n puolustus on ollut vahva tällä kaudella sekä heittoa että juoksua vastaan.

Bouncersin ainut toivo on takoa pisteitä oikein urakalla, sillä jatkopeleihin päästäkseen sen on voitettava ottelu 42 pisteellä. Vierasjoukkue Wolverines II:lle mikä tahansa voitto tarkoittaisi varsin hyviä mahdollisuuksia jatkopeleihin. Jos Bouncers kuitenkin voittaa ottelun alle 42 pisteellä, ottaa viimeisen pudotuspelipaikan silloin joka tapauksessa Lappeenrannan Rajaritarit. Mikko Moilasen johtaman Wolverines II -hyökkäyksen on pystyttävä tässä ottelussa taas pisteidentekoon. Viimeisessä kahdessa ottelussa joukkueen hyökkäys on tehnyt vain kolme touchdownia.

Samaan aikaan Mikkelin ottelun kanssa pelataan Lappeenrannassa, kun Rajaritarit isännöivät tappiotonta Sun Citya. Pelillisesti mielenkiinto kohdistuu siihen, kuka pelaa Lappeenrannan pelinrakentajana. Ykköspelinrakentaja Miro Aarrevuo loukkaantui ottelussa Bouncersia vastaan, joten joukkue saattaa palata alkukaudesta pelinrakentajana toimineeseen Tuomas Rasilaiseen. Helppo tehtävä Sun Cityn päihittäminen ei kuitenkaan varmasti ole, sillä hankolaisjoukkue on osoittanut tällä kaudella kykyä pelata monipuolista hyökkäyspeliä. Myös joukkueen puolustus on ollut tällä kaudella rautaa. Vain 42 päästettyä pistettä varsin kovia vastustajia vastaan on hieno suoritus.

Rajaritareille kelpaisi varmasti pieni apu Bouncersilta, mutta jos sitä ei saada, tekisi voitto sarjajohtajasta isännille todella hyvää. Jos Rajaritarit onnistuvat voittamaan molemmat ottelunsa jäljellä olevat ottelunsa, voittaa joukkue silloin lohkon. Toisaalta on myös täysin mahdollista, että joukkue putoaa kokonaan pudotuspeleistä. Lisää tilannetta on spekuloitu Kuopio Steelersin kotisivuilla.

Kakkosdivisioonan Power Rankings ennen kuudetta kierrosta:

1 Royals (5-0) Tässä vaiheessa kautta on selvää, että pudotuspelit kulkevat tänä vuonna Vaasan kautta.
2 Sun City (4-0) Sun Citylla on mahdollisuus voitolla varmistaa lohkon kärkisija jo ennen viimeistä kierrosta.
3 Steelers (3-1) ECG lienee vahvalle Steelersille vain suupala. Lohkovoittoon joukkueella ei enää käytännössä ole asiaa.
4 Huskies (2-1) 10 pisteen tappio Royalsille saattoi jopa mairitella Huskiesia lauantaina. Saako joukkue parannettua peliään pudotuspelien lähestyessä?
5 Rajaritarit (3-1) Lohkovoitto vai ensi kaudeksi kolmosdivisioonaan? Kaikki on yhä mahdollista Rajaritareille.
6 Wolverines II (2-2) Rajaritareilla on kaikki omissa käsissään, mutta yksikin lipsahdus voi riittää takana vaanivalle Ahmalaumalle.
7 Bears (1-3) Ensimmäisen ottelunsa voittanut Bears ei vakuuttanut Oakmenia vastaan. Miten joukkue pärjäisi pudotuspeleissä, jos vastaan asettuisi vaikkapa Steelers?
8 Bouncers (2-3) 22 pisteen tappio Rajaritareille tuli Bouncersille kalliiksi. Pienellä tappiolla joukkue olisi vielä täysillä mukana playoffs-taistelussa.
9 Oakmen (2-2) Oakmenilla on kaikki omissa käsissään, mutta kaksi viimeistä vastustajaa ovat lohkon kärkijoukkueet Royals ja Huskies. Voitto toisesta ja pudotuspelit saattavat kutsua.
10 Panthers (1-4) Jatkuvasti esityksiään parantanut Panthers sai ansaitun avausvoiton. Millainen joukkue nähdään ensi kaudella?
11 East City Giants (0-4) Tiukkoja otteluja, mutta ei vielä voittoja. Kolmonen kutsuu ensi kaudella.
12 Scorpions (0-4) Olisi mielenkiintoista tietää, miten Scorpions pärjäisi toisen lohkon hännänhuippuja vastaan.

Arviot

 • Royals – Oakmen 1
 • Huskies – Scorpions 1
 • East City Giants – Steelers 2
 • Bouncers – Wolverines II 2
 • Rajaritarit – Sun City 2

Viime viikolla Grid-O-Matic 3000 oli ensimmäisen kerran tälle kautta erehtymätön. Kokonaisuutena arviot ovat toistaiseksi pitäneet kutinsa 21-4.

Lue myös

Kommentoi

 • Bouncersilla onkin tosiaan hyvät mahdollisuudet pilata Wolvojen loppukiri. Tiukka pelistä varmaan tulee, mutta kyllä helsinkiläiset taitavat olla niukasti vielä kovempia. Wol II pelaa niin laajalla rosterilla, että vieraspeliinkin lienee tarjolla tarpeeksi väkeä.

  Rajaritarit ovat kyllä kotona mielestäni hienoinen suosikki Hankoa vastaan, tosin vain hyvin hienoinen. Vaikka olenkin moneen otteeseen toppuutellut Hanko-hypea, niin kyseessä on kuitenkin ehdottomasti hyvä joukkue, joka kuuluu kärkipään ryhmiin, joten mielenkiintoinen peli. Jos olisi Hangossa, niin ehdottomasti merkkaisin ykkösen sarakkeeseen, mutta niin teen nytkin. Tosin ehkä jopa pienemmällä erolla, kuin jos pelattaisiin lännessä.

  Loput kolme peliä ovatkin sitten selvää kauraa. Vaasa ja Steelers jyräävät fysiikalla ja rutiinilla. Ja vaikka Huskies leirissä olisikin jotain loukkaantumisia, niin veikkaan että Jokinen ja Kuusisto puristavat Salon visiitillä hieman kurittomasti pelanneesta koiralaumasta uuden vaihteen silmään kotipeliin.

 • Ja mitä tulee Power rankkaukseen, niin aletaan olla aika samoilla linjoilla. Paitsi Steelers/Hanko kröhöm. :) Huskies on edelleen mielestäni selvästi suurin kysymysmerkki. Viime lauantain numerot saattoivat mairitella, tai sitten nähtiin vasta välähdyksiä potentiaalista. Nesi&Co on mitä on, hyvässä ja pahassa, mutta muutenhan kyseessä on äärimmäisen kokematon jengi, jolla suunta selvästi ylöspäin. Toisaalta huono päivä voi sitten olla huonompi kuin muilla kärkiporukoilla.

 • Hanko -3 sanoisin näin betsi mielessä eli tarkoittaa 3 pinnan suosikki nyt Su.

 • Kyllä mielestäni RR on hienoinen suosikki kotonaan. Sun City on pelannut viimeiset pelit melko virheettömästi mutta samalla myös liikaa varman päälle. Kaikki matsit ovat alkaneet nopealla TD:llä ja sitten on jo alettu varmistelemaan ainakin takaraivossa. Rajaritareita vastaan se ei riitä. Nyt pitää jo alkaa avaamaan säästeliäästi käytettyä pelikirjaa tai ainakin käyttämään samassa pelissä tasapainoisemmin sekä juoksu- että heittohyökkäystä. Tähän saakka painopiste on ollut aina jommassa kummassa.

 • En ymmärrä miksi pitäisi olla 50/50 hyökkäys mutta se on vaan minun mielipiteeni:)

 • Ei pidäkään itse tarkoituksessa, mutta vastustajan puolustus voi pakottaa siihen sopeutumalla nopeasti valittuun pelitapaan. RR voi ainakin päästettyjen jaardien perusteella olla sellainen. Toivottavasti hyökkäys ei kuitenkaan ole 75/25, jossa eka on heitto+juoksu ja toinen puntit:)

 • Eihän pelin täydy olla 50%-50% heittoa ja juoksua. Onhan Roosters pärjännyt vallan mainiosti heitoilla, ja jos isompaa mittakaavaa katotaan, niin kertokaa meille packersin juoksu-uhasta. Jos näin on niin heiton on oltava dominoivaa eikä taivu siihen mitä puolustus yrittää.
  Itse olen hangon puolella. Ketsuppipaidat tulee voittaan rautamaljan!

 • Ihmettelen tota hämeenlinnan aliarviointia ja taas hangon suitsutusta..Hämeenlinnan ukot käsittääkseni näytti jo scrimagessa hankoa vastaan että viime kauden voi unohtaa, kuuleman mukaan pallo löytyi useammin hangon maalista kuin taas hämeenlinnan.Ukot pelaa vakuuttavasti pelistä toiseen ja täällä viellä puhutaan siitä kuinka epävarmoja ja kokematton joukkue on.. Eikö juuri tästä syystä Nesi&co värvätty hämeenlinnaan??Myös lohkoissa on aika kovat taso erot, veikkaan että vaasaa ei tällä kaudella haasta kuin 1-2 joukkuetta,huskies ja rajaritarit (parhaana päivänään).Rautamalja on tullaan pelaamaan vaasassa vaasan ja hämeenlinnan kesken.Toisaalta näitä juttuja kun lueskelee niin tulee mieleen Lahden suitsutus viime kauden alussa kotiturnauksen jälkeen, kovasta yrityksestä huolimatta sen jälkeen saanneet vain 2voittoa..taitaa siis toimia toisinkin päin ;)

 • No eilen näkemäni Hämeenlinna on just niin korkealla kun pitää. Jengillä oli selvästi verenmaku suussa koska Nesiäkin aloitettiin peluuttamaan mutta missään vaiheessa meno ei ollut todella vakuuttavaa. Miksi linja esim pelaa 80% ytityksistä niin että hommien teko loppuu 1-2sekunnin jälkeen. Salolla oli täysin varamiehinen linja vastassa ja silti QB oli todella paljon aikaa. Muutama säkki tuli kun painetta annettii todella monen ukon tiukalla boksilla. Toisaalta taas 3-4stoppia Salo sai oman 5jaardin sisällä juuri siksi kun linja tehnyt duunejaan. Kuusisto QB ja siihen kolme RB ympärille niin ei pitäs hätää 2-3jaardin kanssa. Ja sitten ottelusta toiseen lippujen määrä. Eli suomeksi kyllä toi sijoitus ihan oikea on. Mun papereissa juuri noi kolme on kovempia ainakin Steelers ja Vaasa.

  Toisaalta Nesillä on nyt lähes kaikki vanhat aseet käytössään ja kokemusta voittamisesta. Eli ei pidä aliarvioida ja eilen ehkä myös porukka lähti mukaan vastustajan säästelyyn. Vaasassa varmasti myös Hämeenlinnan taso oli parempi.

 • Toi johonkin scrimmageen vetoaminen on sellaista, mitä nyt vaan ei tehdä.. Ilmeisesti kaikki nuoret ei tätä ymmärrä.

  Olin Hämeenlinnassa eilen, mutta oma näkemykseni on aika erilainen kuin Sampsan. Huskies ei ihan alun jälkeen vetänyt täysiä imo ja aika paljon näyttivät kierrättävät kaikilla pelipaikoilla. Nesin kentälle tuloa ihmettelin itsekin, mutta syy tuskin oli se, että olisivat halunneet tehdä sen isomman pisteitä.

 • Jokaisella on varmaan suosikkinsa, johon uskoo loppuun asti. Rautamaljan jälkeenkin osa porukoista on varmaan sitä mieltä, että oma suosikki on tosi asiassa paras. Saattoi vaikka hävitä semeissä, kun vaikka tuomari tuomitsi jonkun kriittisen asian väärin.
  Tosi asiassa kaikki on vielä auki. Yksikään joukkue ei ole todennäköinen mestari. Kuopio, Vaasa, Hanko, RR, Hämeenlinna. Jokainen näistä voi voittaa, eikä keneltäkään olla vielä nähty kaikkea. Pori ei taida silti mahtua tähän jengiin, mutta sekin on mahdollista.