Jaguaareilla kiire kerätä pisteitä

jefumaster 18.7.2013 11:43 Yksi kommentti

(0-5)

(3-2)

20.07.2013 klo 17:00 Jyväskylä

Jumbofinaalin hävinnyt Jyväskylä Jaguaarit taistelee loppukauden ajan putoamisuhka taakkanaan. Lauantaina joukkue haluaa yllättää voittoputkessa olevat Ahmat.

Jaguaarileirissä toivotaan varmasti, että kohtaaminen Helsinki Wolverinesin kanssa olisi ajoittunut aiempaan ajankohtaan kaudesta. Wolverines aloitti tämän kesän urakkansa vahvan alavireisesti, mutta on sisuuntuneena palannut takaisin mukaan liigan kärkitaisteluun. Lauantaina Palokassa pelattavassa ottelussa Jaguaarit joutuvat pelaamaan kauden parhaan ottelunsa päästäkseen kiinni sarjapisteisiin.

Wolverines pelaa viikonloppuna kuluvan kauden seitsemännen ottelunsa. Tähän mennessä joukkue ei ole kuitenkaan joutunut matkustamaan Espoota ja Vantaata kauemmaksi kotipesästään Käpylästä. Kauden ensimmäinen reissuottelu tuo mukanaan jännitteitä, jotka ovat toisinaan joukkueelle erinomaisena voimanläheenä ja toisinaan taas ohjaavat ajatukset väärille poluille. Nollakerholaisen kohtaaminen tulee olemaan loppukauden aikana kaikille vastustajille asenteellisesti haastava paikka. Jaguaarit eivät nimittäin ole missään tapauksessa huono jenkkifutisjoukkue, jonka tulkinnan pistepussin sisällöstä voisi tehdä helposti.

Wolverines päävalmentaja Mark Garza tunnistaa edessä olevan haasteen, sekä historian vaikeista Keski-Suomen linja-automatkoista:

– We have to show our maturity and team commitment towards our goals. We have to stay focused. Sometimes that is easier said then done. New week, new challenges time to go meet them.

Wolverines on muokannut molempien osa-alueittensa pelikirjoja rajusti uuteen uskoon ja joukkue on pelannut viimeisissä otteluissaan monipuolista jenkkifutista. Alkukauden pallottelu pelinrakentaja Cedric Johnsonin ja Stephen Stokesin kesken on vaihtunut taktiikkaan, jossa vastuu pallon hallussapidosta jakaantuu merkittävästi useammalle pelaajalle. Joukkue on edistynyt harppauksin myös erikoistilannepelaamisessaan. Ahmojen potkaisija Janne Kalpio on pakottanut vastustajat viime otteluissa aloittamaan omat hyökkäysdraivinsa syvältä omalta kenttäpuoliskoltaan.

Kumpi petoeläin on vaarallisempi, nurkkaan ajettu Jaguaari vai helppoa haaskaa odottava Wolverines

Heikoimmat heitto- ja juoksupuolustukset?

Lauantaina Palokassa kohtaavat tilastojen valossa liigan heikoin juoksupuolustus (Wolverines) ja liigan heikoin heittopuolustus (Jaguaarit). Suoraviivaisesti tulkittuna voisi olettaa, että Wolverines kukistuu parhaiten juoksemalla heidän puolustuksensa ylitse. Jaguaarien juoksuvoima on ollut kauden aikana pitkälti amerikkalaisen Walter Pamin, sekä ruotsalaisen Josef Sakerin varassa, mutta Wolverinesin kovaa fronttia vastaan jyväskyläläisten juoksuvoima tulee olemaan vaikeuksissa. Vastaavanlaista juoksunäytöstä, jonka Indiansin Thomas Addison ahmapuolustajille esitteli, tuskin nähtäneen tulevana lauantaina. Jaguaarien mahdollisuudet piilevät heittopelin puolella. Wolverines kauden tappiot (Roosters & Taft) toteutuivat heittopuolustuksen epäonnistuttua pysäyttämään vastustajien ilmasirkus.

Jaguaarien pelinrakentaja Evan Mozzochi on välillä väläytellyt osaamistaan, mutta on myös ajoittain sortunut hätäilyihin joista seurauksena ykköspaikka heitetyissä syötönkatkoissa (10kpl). Kolhuistaan toipuneet William Lahti sekä pitkäaikaispotilas Perttu Ahila tuovat kuitenkin otteluun yksilötason taitoa, jolla otteluita voidaan kääntää edukseen. Myös kotimaahan palannut Akumatti Leskinen on valttikortti, jota ei ole vielä käytetty parhaassa paikassa. Juuri nyt joukkueen päävalmentaja Benjamin Jensenillä alkaa olla kiire latoa kaikki käsissään ja takataskuissaan olevat jokerikortit pöytään eloonjäämistaistelun merkeissä.

Jaguaari on uhattuna vaarallisesti raateleva petoeläin. Ahmat taasen keräävät suurimman osan ravinnostaan repimällä haaskoja palasiksi vahvoilla leuoillaan. Lauantaina 20.7. Jyväskylän Palokassa nähdään kumpi petoeläin on vaarallisempi, nurkkaan ajettu Jaguaari vai helppoa haaskaa odottava Wolverines. Ottelun kickoff potkaistaan klo 17.00.

Tutustu myös:

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *