Taft pitää kiinni kakkospaikastaan

jefumaster 16.7.2013 10:19 Ei kommentteja

(4-1)

23

(2-3)

19
1 2 3 4  
13 7 0 3 23
7 6 0 6 19

15.07.2013 klo 18:30 Vantaa

Vantaan Taft voitti maanantai-illan kotiottelussaan Porvoo Butchersin niukasti 23-19. Voitollaan vantaalaiset vankistivat asemaansa loppukauden playoff-asetelmissa.

Mikäli kauden alkaessa olisi osannut kirjoittaa kausiennakkoon Taftin pitävän liigan kakkospaikkaa hallussaan runkosarjan puolessa välissä, olisi veikkaus naurettu maan rakoon haihatteluna. Nyt heinäkuun puolenvälin kuntopuntarissa vantaalaiset keikkuvat ylivoimaisesti pelanneen Roostersin takana ainoastaan yhden tappion rasittamana. Paikka on ansaittu tasapainoisella hyökkäys- ja puolustuspelillä ja joukkueen ja Vaahteraliigan ainoa kotimainen pelinrakentaja Miro Kadmiry on tähtipörssin ykköspelaajan paikalla ansaitusti.

Porvoon Butchers ei ole lunastanut kauden alkupuolikkaalla sille asetettuja odotuksia. Tälläkin kaudella osa ailahtelevaisuudesta voidaan asettaa amerikkalaisen keskushyökkääjän loukkaantumisen piikkiin, mutta aivan niin yksinkertainen ei taudin kuva ole tänä vuonna. Taftia vastaan kentälle marssitettiin tuore jenkkivahvistus Josh Schleusner, mutta hänestäkään ei ollut sateentekijäksi porvoolaisille. Yllättäen tässä vaiheessa kautta liigan kestomenestyjät Porvoo ja yllättäen myös Seinäjoki Crocodiles ovat sarjassa playoff-sijoitusten ulkopuolella. Jälkimmäiselle sarjakierrokselle jää molempien osalta paljon kirittävää.

Taft löysi aukot Porvoon frontista

Taftin menestys on perustunut tähän mennessä pitkälti tiiviiseen puolustamiseen, sekä Kadmiryn tehokkaaseen heittopeliin. Maanantain ottelua edeltäneessä J-P Kuusiston haastattelussa SAJL:n sivuilla Taft-valmentaja kertoi joukkueen pyrkivän parantamaan erityisesti juoksuhyökkäystään. Butchersia vastaan tavoite konkretisoitui käytännössä toimintana ja joukkueen etenemistä 223 jaardista niukasti yli puolet 113 saavutettiin juoksemalla. Greg Tellish keräsi niistä nimiinsä 75.

Kaikkiaan Taft pelasi tilanteisiinsa nähden tehokasta jenkkipalloa ja onnistui pitämään täsmälleen 100 jaardia enemmän edenneen Butchersin takanaan läpi ottelun. Iso kiitos tästä lankeaa joukkueen puolustukselle joka onnistui tärkeillä hetkillä tuottamaan rajua painetta Butchers-pelinrakentaja Bill Ashburnille. Amerikkalainen säkitettiin ottelussa neljä kertaa. Säkeistä kaksi kirjattiin puolustuksen linjassa pelaavalle Juha Kukkoselle.

Taftin juoksupainotteista hyökkäysstrategiaa voidaan pitää eräällä tavalla uhkarohkeana lähestymistapana, kun vastaan asettuu ennakkoon yksi liigan kovimmista tukimiesryhmistä. Sebastian Karbin keräsi porvoolaisista parhaan tilastosaldon, mutta tukimiesten taistelu ei tällä kertaa riittänyt voittoon saakka. Vantaalaiset löysivät riittävästi aukkoja Butchersin frontista ja juoksivat pisteet kotiin. Porvoon takakenttä onnistui pitämään Kadmiryn ykköstargetin, Andre Privotin maltillisissa jaardilukemisssa, mutta kertaalleen amerikkalainen onnistui maalaamaan tässäkin ottelussa. Aiemman kaltaista ilotulitusta ei ISS Stadionin yleisölle kuitenkaan esitetty.

Butchersin pelinrakentaja Ashburn yritti kaikkensa, mutta suurempi jaardimääräkään ei riittänyt Taftin kaatamiseen. 236 heittojaardia ja kolme Micky Kyein kiinniottamaan touchdownia ei lämmitä porvoolaisia pisteiden jäädessä vahvasti playoff-portteja jo nyt kolkuttelevalle Taftille. Hyvän Taft-puolustuksen ohella porvoolaiset voivat hakea syytä tappioon myös omista tekemisistään. Kun rangaistussarakkeessa virheitä on kirjattuna 12 kappaletta ja niistä takapakkijaardeja 106, voidaan osa heikosta tuloksesta laskea myös tämän piikkiin. Päävalmentaja Pertti Lautala saa peräänkuuluttaa kurinalaisuutta lisää miehistölleen. Lautalan ohella saman saattaa tehdä myös Micky Kyei, jonka näyttäviä suorituksia nollattiin kanssapelaajien syyllistyessä sääntöjenvastaiseen pelaamiseen.

Taft pelaa seuraavan kerran tasan viikon päästä maanantaina, kun vastaan asettuu ylivoimaisesti kaikki ottelunsa tähän mennessä voittanut Roosters. Kovin suuria panoksia en menisi vantaalaisten voitolle tuossa ottelussa asettamaan, mutta muutoin avaimet mitalipelien maailmaan ovat taftilaisten omissa käsissä. Lopullinen menestys edellyttää paljon lisää tehoja hyökkäyspeliin kun vastaan ovat asettumassa Roostersin ohella vielä toistamiseen Crocodiles sekä nousujohteisesti pelaava Wolverines. Harvoin ottelua pääsee voittamaan näin vaatimattomalla jaardimäärällä kuin maanantaina teurastajia vastaan onnistuttiin.

Butchersilla on tulevana viikonloppuna teurastusveisten teroittamisen paikka Helsingin 69ersin marssiessa Porvoon keskuskentälle lauantaina. Joukkue tarvitsee viime kauden kaltaista kirivaihdetta päästäkseen mukaan playoff-taistoon ja sarjan tyvipäässä majaileva helsinkiläisjoukkue saattaa tarjota hyvän mahdollisuuden itseluottamuksen palauttamiseen.

Tutustu myös:

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *