Royalsille maukas voitto kärkiottelussa

Tuomo Tomperi 15.7.2013 10:44 Yksi kommentti

(5-0)

30

(2-1)

20
1 2  
21 9 30
12 8 20

13.07.2013 klo 15:00 Vaasa

Lohkoaan puhtaalla pelillä johtavan Wasa Royalsin lauantainen voitto Hämeenlinna Huskiesista oli täysi onnistuminen myös kentän ulkopuolella.

801 maksanutta katsojaa todisti Kaarlen kentällä Royalsin kauden viidettä voittoa. Vieraaksi saapunut Hämeenlinna Huskies laittoi vahvasti kampoihin, muttei lopulta pystynyt estämään kotijoukkueen voittoa. Keskushyökkääjä Tom Suoste teki kaksi maalia johdattaen Vaasan juoksukoneen hienoon kotivoittoon.

Royalsin päävalmentaja Seppo Evwaraye oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen, vaikkei peli ollutkaan valmentajan mukaan aivan nappisuoritus. Suunta on kuitenkin päävalmentajan mukaan oikea.

– Jätimme puolustuksen hieman pulaan tänään, kun emme saaneet hyökkäyksessä niin montaa pistettä. Meillä oli selkeitä paikkoja ratkaista peli mutta emme saaneet sitä tehtyä, Evwaraye harmitteli, mutta totesi kuitenkin puolustuksen pelanneen hienon ottelun.

– Nämä viimeiset 4-5 viikkoa ovat olleet aivan mahtavia meidän joukkueen kehitystä ajatellen. Uudet pelaajat ovat ottaneet roolia ja saaneet kokemusta kilpailukykyisiä joukkueita vastaan. Samat pelaajat ovat myös saaneet tärkeitä onnistumisia.

Evwaraye nosti esiin varsinkin puolustuksen onnistujat Lauri Hannulan ja Martti Kassin. Royals aiheutti Huskiesin pelinrakentaja Niclas Carpelanille jatkuvaa painetta ja säkitti pelimiehen useaan kertaan. Kass ratkaisi ottelun taklaamalla Huskies-pallonkantajan vierasjoukkueen maalialueella oman maalin arvoisesti. Tilannetta edelsi Huskiesin heikko aloitussyöttö ja merkkausvirhe, jonka ansiosta Kass pääsi esteettä taklaamaan palloa hallussaan pitäneen Carpelanin.

Niclas Carpelanilla piti kiirettä Royals-puolustuksen kanssa. Kuva: Samppa ToivonenVoitosta huolimatta Evwaraye ei halunnut lähteä nostamaan joukkuettaan jalustalle. Päävalmentajan mukaan lauantain vastus Huskies on täysin samassa kastissa vaasalaisjoukkueen kanssa. Huskies kärsi ottelussa avainpelaajien loukkaantumisista, kun peräti kaksi Carpelanin luottolaitahyökkääjää joutui sivuun kolhujen vuoksi.

– Tasoero meidän välillä on oikeastaan minimaalinen. Onneksi saimme tyrehdytettyä heidän heittosiltansa suhteellisen onnistuneesti. Sitkeä ja kova nippu jätkiä heillä kyllä on. Valmennus on erinomaisella tasolla.

Evwarayen mukaan on hienoa nähdä, kuinka myös II-divisioonatasolta löytyy seuroja, joissa tehdään mallikasta työtä lajin eteen. Evwaraye uskoo, että Huskies tulee parantamaan peliään kauden edetessä. On täysin mahdollista, että joukkueet kohtaavat uudestaan vielä pudotuspeleissä.

Kaiken kaikkiaan ottelutapahtuma oli loistava onnistuminen Royals-organisaatiolle. Yli 800 maksanutta katsojaa on sellainen luku, mitä ei montaa kertaa kaudessa ole tavattu nähdä – millään sarjatasolla. Käytännössä vain Vaahteramalja ja tietyt maaottelut ovat sellaisia tapahtumia, joihin yleisö löytää vielä paremmin. Se että Suomen sarjojen tämän kauden yleisöennätys tehtiin 65 000 asukkaan Vaasassa tekee saavutuksesta vielä hienomman. Päävalmentaja Evwaraye toivoo, että nyt nähty menestys on vain alkua.

– Haluan, että Vaasassa joskus pelataan amerikkalaista jalkapalloa yli 2000 ihmisen edessä, Evwaraye toteaa tyynesti.

Tavoite on kova, muttei välttämättä lainkaan mahdoton. Kahtatuhatta ihmistä varten Royalsin on kuitenkin syytä panostaa vielä enemmän myös kahviotoimintaan. Lauantainakin makkarajonolle kertyi pituutta kunnioitettavasti.

Lue myös

Kommentoi

  • Sepon kanssa samaa mieltä, että sitkeästi hämeenlinnalaiset taistelivat. Ehkä pitää paikkaansa, että pystyvät parantamaan vielä, mutta kyllä Vaasa oli selvästi askeleen edellä ainakin vielä tässä pelissä. Erityisesti linjoissa etu oli selvästi vaasalaisten ja sen takia ottelu suhteellisen hyvin kontrollissa, vaikka tiukkana pysyikin. Toisaalta Huskies hyökkäys pystyi rokottamaan nopeastikin, kun vähänkin saivat tilaa ja vastaavasti puolustus puri hammasta yhtään kovan fyysisen juoksun edessä ja pystyivät pitämään joukkueen mukana taistossa loppuun asti. Vaasalla oli tosiaan paikkansa laittaa peli pois jo aiemmin.

    Ja iso käsi ottelutapahtumaan eteen tehdystä työstä. Toivotaan Rautamaljaa Vaasaan jo pelkästään sen takia, että olisi varmasti arvoisensa show.