Roosters kesytti virhealttiin Crocodilesin

Tuomo Tomperi 15.7.2013 12:58 3 kommenttia

(2-3)

13

(5-0)

48
1 2 3 4  
0 7 0 6 13
14 20 7 7 48

14.07.2013 klo 18:00 Seinäjoki

Kahden viime vuosien huippujoukkueen odotettu kohtaaminen osoittautui varsin pian yksipuoliseksi vieraiden näytökseksi.

Hallitsevan mestarin saapuessa kaupunkiin hyvä suunnitelma otteluun alkuun on välttää virheitä, voittaa kenttäasemataistelu ja pitää pallo pois Robert Johnsonin käsistä mahdollisimman pitkään. Sunnuntain URHOtv-ottelun ensimmäiset minuutit olivat kuitenkin isäntäjoukkue Seinäjoki Crocodilesille katastrofaaliset. Joukkue aloitti ensimmäisen hyökkäysvuoronsa kahdella rangaistuksella ja rähmäyksellä, jonka Roosters peitti. Mestarijoukkueen tehokas heittopeli ei epäröinyt siirtää vierasjoukkuetta johtoon vain muutaman minuutin pelin jälkeen.

Hermostuneisuus hyökkäyksessä näkyi Crocodilesin pelissä myös ottelun edetessä. Joukkue saavutti Jocques Crawfordin juoksuin ajoittain menestystä, mutta muilta osin Crocodiles-hyökkäys oli Roostersia vastaan yössä. Pelinrakentaja Rodney Brown joutui turvautumaan välittömästi nopeuteensa Roostersin puolustuksen tuodessa runsaasti painetta seinäjokelaishyökkäykselle. Brownilla oli harvemmin aikaa asettautua taskuun tarkkailemaan puolustusta, ja hänet nähtiinkin usein juoksemassa karkuun Roosters-linjamiehiltä kaukana aloituslinjan takana. Hyvän kuvan seinäjokelaisten heittopelistä antaa se, että Brownin ensimmäisestä kymmenestä heitosta vain kaksi päätyi omien käsiin. Yhden erittäin harkitsemattomasti kaksoisvartiointiin heitetyn pallon poimi parempaan talteen Roosters-takapuolustaja Sampo Ranta.

Isäntäjoukkueen hyökkäys tarjoili Roostersille sunnuntaina varsin erinomaiset asemat – syntyihän neljä vierasjoukkueen ensimmäisen puoliajan touchdowneista pallonmenetysten seurauksena. Roosters-hyökkäys oli kuitenkin kentällä ollessaan todella tehokas, eikä syyllistynyt juuri turhiin virheisiin. Roosters voitti ottelun pallonriistot 5-1 ja blokkasi lisäksi ensimmäisellä puoliajalla Crocodilesin lentopotkun isäntäjoukkueen omalla maalialueella. Laitahyökkääjistä säväyttivät eniten Rocky Ciasulli sekä erittäin hienon touchdownin tehnyt nuori Kimi Linnainmaa. Crocodilesin virheet tarjoilivat Roostersille ottelussa loistavat asemat iskeä, eikä joukkue usein erehtynyt. Roosters oli yksinkertaisesti selkeästi leveämpi ja valmiimpi joukkue sunnuntaina.

Crocodiles on tällä hetkellä hyökkäyksellisesti kaukana viime vuosien tehokoneesta

Sunnuntain ottelun perusteella on sanottava, että Crocodiles on tällä hetkellä hyökkäyksellisesti kaukana viime vuosien tehokoneesta, joka on sijoittunut kolmen parhaan joukkoon pisteissä mitattuna viimeisen neljän vuoden ajan. Joukkueen vahvistukset Brown ja Crawford väläyttävät usein loistavaa atleettisuuttaan, mutta kokonaisuutena joukkueen hyökkäyspelistä on puuttunut rytmi. Isoja pelejä syntyi ottelun jo ratkettua myös Roostersia vastaan, mutta viime vuosina Seinäjoella nähty tasaisuus ja eräänlainen tehokas konemaisuus tämän vuoden hyökkäyksestä puuttuu. Roostersin tasoista puolustusta vastaan Crocodiles tarvitsisi myös luotettavaa vastapainoa Crawfordin kovalle juoksupelille. Brownin taiteilu ja ajoittaiset pitkät pelit eivät sitä sunnuntaina olleet. Pienenä valopilkkuna Croco-hyökkäyksessä nähtiin kaksi maalia ottelun jo ratkettua tehnyt Stacey Thomas.

Crocodilesin puolustukseksi on luonnollisesti sanottava, ettei joukkueen valmistautuminen kauteen ole sujunut parhaissa mahdollisissa merkeissä. Viime kauden joukkueestaan runsaasti pelaajia menettänyt seinäjokelaisjoukkue oli varsinkin linjapelissä sunnuntaina vieraitaan jäljessä. Voikin sanoa omien koirien purreen Crocodilesia – edustavathan viime kaudella Seinäjoella pelanneet Jussi Honkonen, Ilkka Laitinen, Hannes Jokinen ja Lasse Kankaanpää nykyään juuri Roostersia. Kun soppaan vielä lisätään joukkueen viime hetken vaikeudet amerikkalaisvahvistusten kanssa sekä Thomas Cekenin siirtyminen Vaasaan, on osa Crocodilesin vaikeuksista helppo katsoa sormien läpi.

Crocodiles on kuitenkin nyt todellisessa vaarassa jäädä ulos pudotuspeleistä vasta toista kertaa 2000-luvulla. Viiden kierroksen jälkeen joukkue majailee sarjassa kuudentena. Loppukausi mittaa toden teolla joukkueen taistelutahtoa. Jääkö joukkue harmittelemaan kehnosti sujuneita siirtomarkkinoita, vai pystyykö se vielä hitsautumaan yhteen? Viikon päästä pelattava Indians-ottelu Kuusankoskella tulee kertomaan kauden 2013 Crocodilesista paljon.

Katso myös

Kommentoi

  • Vaikkakin matseja punaisten lasien läpi oon katsonu, niin alkukauden otteluissa Roosters on selkeästi ollut muita joukkueita nopeampi pallon molemmilla puolilla. Itselle oli kyllä suuri yllätys Crocojen rämpiminen kotikentällä. Maihtoi olla Crocodiles-perustaja Jalavalle tuskallista kommentoida peliä Urholle.

  • Myös kuntopuolella näkyy selvästi ero, muut ovat hyytyneet puoliajan jälkeen tai jo nopeamminkin.
    Numerot voisivat olla rumempiakin jos Roosters pelaisi loppuun asti ykkösmiehistöllä.

  • kumpikaan Jalava ei ole ollut perustamassa Crocodilesia. Kommentaattori on kyllä ollut ainoan Miesten mestaruuden aikana päävalmentaja

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *