Rajaritarit yhä pudotuspelijahdissa

Gridiron Staff 15.7.2013 13:49 5 kommenttia

(3-1)

30

(2-3)

08
1 2  
10 20 30
8 0 8

Lappeenrantalaisjoukkueen voitto Mikkeli Bouncersista sunnuntaina pudotti samalla käytännössä vierasjoukkueen pudotuspelitaistelusta.

Ennakkoon molemmat joukkueet lähestyivät ottelua kuin pudotuspelikamppailua. Ennen kamppailua oli jo tiedossa, että ottelun häviäjän kausi päättyisi todennäköisesti runkosarjaan. Tasaisissa merkeissä puoliajalle edennyt ottelu ratkesi toisella puoliajalla, kun isäntäjoukkueen Jyri Mönkkönen, Otto Telkkä ja Santeri Inkinen onnistuivat maalinteossa. Rajaritarit pystyivät pisteidentekoon siitä huolimatta, että joukkueen pelinrakentaja Miro Aarrevuo loukkaantui ensimmäisellä puoliajalla taklaustilanteessa. Loukkaantumisen jälkeen hyökkäyksen tahtipuikkoa heilutti alkukauden tapaan Tuomas Rasilainen.

Bouncersille kolmas peräkkäinen tappio oli karvas pettymys, sillä kahden ensimmäisen kierroksen jälkeen joukkue keikkui vielä lohkon kärkipaikalla ilman tappioita. Joukkue kohtaa vielä viikon kuluttua Helsinki Wolverines II:n kotikentällään ennen runkosarjan päättymistä. Bouncersilla olisi tuossa ottelussa mahdollisuus karauttaa helsinkiläisten pudotuspelilaiva tukevasti karikkoon.

Rajaritareille kauden kolmas voitto ei kuitenkaan kerro aivan koko totuutta. Joukkue on pelannut helpohkon alkukauden, sillä kahdessa viimeisessä ottelussa joukkue kohtaa vielä lohkon kärkijoukkueet Steelersin ja Sun Cityn.

Tieteellisen tarkkuuden nimissä on todettava, että matemaattisessa mielessä Bouncersin putoaminen pudotuspeleistä ei vielä lopullisesti ratkennut sunnuntaina. On nimittäin täysin mahdollista, että sekä Bouncers, Rajaritarit että Wolverines II päätyvät runkosarjan päätteeksi kolmeen voittoon ja kolmeen tappioon. Tämä edellyttäisi keskinäisten otteluiden pelaamista ristiin, jolloin sarjasijoituksen ratkaisee keskinäisten otteluiden maaliero. Rajaritarien maaliero näiden kolmen joukkueen keskinäisistä otteluista tulee olemaan erittäin vahva +19. Bouncersin 22 pisteen tappio Rajaritareille tarkoittaa sitä, että mikäli joukkue voittaa ensi viikonloppuna Wolverines II:n vähintään 42 pisteellä, Wolverines II päihittää viikkoa myöhemmin Päijät-Häme Panthersin ja Rajaritarit häviävät ottelunsa Steelersille ja Sun Citylle, pudotuspeleihin matkaa Mikkeli Bouncers. Mahdotonta? Ei suinkaan. Todennäköistä? Noh…

Lue myös

Kommentoi

 • Ei hemmetti, tää alkaa kuulostamaan muutaman vuoden takaiselta Salon nousulta pudotuspeleihin.. Silloinkin jengit hakkas toisiian ristiin ja Salo tarvitsi Wolvo kakkosta vastaan isomman voiton kun kukaan uskoi.

 • Rupesi heti kiinnostaa, niin kaivoin sarjataulukon esille. Totta tosiaan – kaudella 2010 seitsemän joukkueen lohkossa viisi viimeistä olivat kaikki recordissa 2-4 kauden päätteeksi! 79 pistettä koko kaudella tehnyt Scorpions teki viimeisen ottelunsa toisella puoliajalla 30 pistettä ja nousi yhden touchdownin turvin tämän 2-4-rykelmän kärkeen. Loistavaa :)

  Eikä ollut kovin kaukan playoffs-voittokaan, kun Ghosthunters voitti 13-7. Tuon kauden jälkeenhän välieriin selvinnyt GH haki paikkaa ykkösessä ja sai sen. Mitenköhän olisi käynyt, jos Scorpparit olisivat vieneet voiton tuossa ottelussa… :)

  Noh, taisi mennä vähän liikaa Vaihtoehtoisen Jenkkifutiksen Maailmaan :D

 • Oltiin nokialla 2jaardin päässä maalista ennen Nokian maalia joka tuli lopussa.. Pelinviivytyslippu pilas vaan sen homman..

  peliurani hienoin hetki oli kun RB karkas keskeltä linjaa todella pitkään TD juoksuun. Silloinkin wolvot voitolla olis ollut pleijareissa!

 • 2jaardin päässä oltiin siis edeltäneellä hyökkäysvuorolla ja FG meni ohi. Josta nokia hienolla bullipelillä oikealaitaa pitkin paino todella pitkän juoksun pohjiin..

 • Löytyykö pelistä enempää kuvia kuin annettu linkki ?

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *