Northern Lights lähellä pudotuspelipaikkaa

Gridiron Staff 15.7.2013 14:28 Yksi kommentti

(4-3)

39

(2-4)

13
1 2  
16 23 39
7 6 13

14.07.2013 klo 13:00 Oulu

Oululaisjoukkueen kauden toinen voitto Tampere Saintsista nosti joukkueen sarjan kakkossijalle.

Sunnuntain ottelu Oulussa lähti liikenteeseen vierasjoukkueen kannalta varsin karmivissa merkeissä. Kuten Trojansia vastaan viikkoa aikaisemmin, myös tällä kertaa Saints löysi itsensä heikoista asemista vain hetken pelin jälkeen. Northern Lights avasi pelin hyökkäyksessä touchdownilla, kun Zander McKean löysi maalialueen nurkasta lopulta kolme maalia tehneen Mikko Sormusen. Seuraavassa aloituspotkussa tamperelaisten palauttajalle tapahtui karmaiseva virhe, kun hän päätti lähteä palauttamaan maalialueelle pomppinutta palloa oululaisaallon vyöryessä kohti täydellä höyryllä. Tuloksena oli tamperelaisten oma maali, ja Mika Nissisen onnistuttua maalinteossa minuuttia myöhemmin tilanne oli jo 16-0.

Salama-alun jälkeen pelitilanne kuitenkin tasoittui huomattavasti. Myös Saints sai aikaan onnistumisia, ja kavensikin tilanteeksi 16-7 vielä ensimmäisellä neljänneksellä. Lupaavista hyökkäysvuoroista huolimatta kumpikaan joukkue ei pystynyt enää ensimmäisellä puoliajalla maalintekoon. Saintsia piinasi koko ottelun ajan laitahyökkääjien huolimattomat pudotukset. Vierasjoukkueen pelinrakentaja Ryan Burgess löysi kerta toisensa jälkeen vapaan miehen uusien yritysten arvoisesti, mutta pelkästään avausjaksolla kolme Saintsin hyökkäysvuoroa tyssäsi ennen aikojaan täysin kiinniotettavan pallon pudotessa tamperelaisten näpeistä. Ilman pudotuksia Saints olisi saattanut jopa johtaa ottelua puoliajalla.

Toisella puoliajalla Lights sai peliään kulkemaan yhä paremmin Saintsin koneen jatkaessa yskimistään. Saints ei päästänyt isäntiään juoksemaan keskeltä linjaa juuri lainkaan, mutta isäntien heittopeli oli vieraille myrkkyä. Vierasjoukkueen tilannetta ei helpottanut lainkaan pelinrakentaja Burgessin heti kolmannen neljänneksen alkuun suorittama rähmäys, josta Lights kiitti välittömästi touchdownin arvoisesti. Saints onnistui vielä kaventamaan, mutta ottelu ratkesi lopullisesti viimeisen neljänneksen alussa Mikko Sormusen karatessa puolustajaltaan pitkän touchdownin arvoisesti. Sormusen lisäksi pelinrakentaja McKean levitti palloa varsin tasaisesti Joonas Tainalle, Tuomo Tomperille ja Matias Aholalle. Myös takapuolustaja Niklas Krogerus onnistui maalinteossa tultuaan paikkaamaan lievästi loukkaantunutta Tainaa yhden hyökkäysyrityksen ajaksi.

Kun joukkueilla on vielä pelaamatta kolmesta neljään ottelua, näyttää Northern Lightsin pudotuspelipaikka varsin todennäköiseltä. Tampere Saintsin olisi käytännössä otettava voitot joko Nokia Ghosthuntersista tai Turku Trojansista – ehkä jopa molemmista – ennen kuin Lightsin pudotuspelipaikka voisi olla vaarassa. Saints voi sinällään selviytyä vielä hyvinkin pudotuspeleihin, mutta siinä tapauksessa pudotuspelien ulkopuolelle jää todennäköisesti Hyvinkää Falcons.

Northern Lightsilla on Saints-voiton myötä jopa varsin realistiset mahdollisuudet sarjan kakkospaikkaan

Northern Lightsilla on Saints-voiton myötä jopa varsin realistiset mahdollisuudet sarjan kakkospaikkaan ja siten välierävaiheen kotietuun. Nokia Ghosthuntersille ennen kautta määrätty kahden sarjapisteen menetys voi osoittautua vielä ratkaisevaksi joukkueiden taistellessa sijoituksista. Tasapisteissä Ghosthuntersin kanssa Northern Lights on niskan päällä, sillä vaikka voitot (1-1) ja tehdyt pisteet (43-43) joukkueiden keskinäisissä otteluissa menevätkin tasan, on oululaisjoukkue tehnyt Ghosthunters-kamppailuissa nokialaisia enemmän touchdowneja (7-5). Tehdyt touchdownit ovat SAJL:n sääntöjen mukaan ratkaisevassa osassa tässä tapauksessa.

Saintsin kausi jatkuu ensi viikonloppuna Sipoossa Bulldogsin vieraana. Northern Lights huilaa tulevan viikonlopun ja valmistautuu kahden viikon päästä pelattavaa Trojans-otteluun.

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *