Jatkuuko TAFT:n lento?

jefumaster 15.7.2013 10:00 3 kommenttia

(3-1)

(2-2)

15.07.2013 klo 18:30 Vantaa

Vantaan TAFT on hävinnyt tällä kaudella ainoastaan yhden ottelun. Voitto Butchersista merkitsisi suurta loikkausta kohden playoff-pelejä.

Maanantaina ISS Stadionin uusitulla keinonurmella kohtaavat menestymään tottunut Porvoo Butchers, sekä kauden komeetta, Vantaan Taft. Butchers tarvitsee ottelusta kipeästi voittoa pysyäkseen tasaisen Roostersin takana taistelevan kärkiryhmän mukana. Porvoolaisten kausi on ollut hyvän alun jälkeen odotettua haasteellisempi ykköstykiksi värvätyn keskushyökkääjän Clinton Grahamin loukkaannuttua. Taftia vastaan joukkue saa vihdoinkin kentälle takavuosien sankaripelaajansa Josh Schleusnerin, jonka saapuminen vapauttaa parissa viime ottelussa keskushyökkääjänä rymistelleen Rafael Pinedan takaisin taklaajan paikalleen. Schleusnerin pelikunto on tällä hetkellä vielä arvoitus. Hänen edellisestä ottelusta on ehtinyt kulua jo vuoden päivät. Aiemmin Butchersissa pelatessaan Schleusner pelasi vakuuttavasti myös takakentällä. Tästä osoituksena yhä voimassa oleva ottelukohtainen intteri-ennätys, 4 kpl/ottelu.

Taftin vahvuutena on tällä kaudella ollut sen ennen kautta arvosteltu pelistrategia. Joukkue käyttää kotimaista pelinrakentajaa ja avaa tarjolla olevat amerikkalaispaikat näin muille pelin osa-alueille. Maajoukkuepelinrakentaja Miro Kadmiry on pelannut erinomaisen alkukauden ja hän johtaakin Gridironin tähtipörssiä pitäen takanaan mm. Roostersin Robert Johnsonia. Kadmiryn heittojen ykkäskopparina on tällä kaudella parhaiten onnistunut amerikkalainen Andre Privott. Samanaikaisesti kentällä käytettävä keskushyäkkääjä Greg Tellish on kauden edetessä osoittanut vaarallisuutensa pallon kanssa.

Taftilla on maanantaina voiton avaimet käsissään, mikäli joukkueen tiivis puolustus onnistuu pitämään Butchersin nopean Micky Kyein kurissa. Porvoon tasokkaan tukimieskaartin on taasen onnistuttava tuottamaan Kadmirylle painetta. Äyräväinen, Karbin ja Kontianen saavat peliin rinnalleen Pinedan ja Taft-linja saa panna parastaan antaakseen pelinrakentajalleen heittoaikaa.

Vaahteraliigan viidennen kierroksen ottelu Vantaa TAFT – Porvoo Butchers pelataan maanantaina 15.7. Vantaan ISS Stadionilla klo 18.30 alkaen.

Tutustu myös:

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi