69ersille ensimmäinen liigavoitto

Gridiron Staff 15.7.2013 11:55 Ei kommentteja

(1-4)

27

(0-5)

21
1 2 3 4  
7 6 8 6 27
0 14 0 7 21

13.07.2013 klo 17:00 Helsinki

Helsinki 69ers otti kaikkien aikojen ensimmäisen voittonsa Vaahteraliigassa lauantain ottelussa Jaguaareja vastaan.

Kahden voitottoman joukkueen kohtaaminen oli kovasta panoksestaan huolimatta sellainen, kuin etukäteen ounasteltiinkin. Erittäin tasainen kamppailu ratkesi vasta hetkeä ennen loppua. Ensin 69ersin Jason Thomas vei joukkueensa kuuden pisteen karkumatkalle vain reilu kaksi minuuttia ennen ottelun varsinaisen peliajan päättymistä. Jaguaarit yrittivät vielä raivoisasti takaa-ajoa, mutta viime hetken hyökkäysvuoro päättyi Evan Mozzochin epäonnistuneeseen heittoon 69ersin 37 jaardin linjalla. 69ersille jäi helppo työ kuluttaa pelikello loppuun ja päästä juhlimaan seuran ensimmäistä voittoa liigatasolla.

Kolmen varsin selvän tappion jälkeen 69ers osoitti piristymisen merkkejä jo viikko sitten, kun joukkue taisteli viimeiseen saakka voitosta Kouvola Indiansin vieraana. Kova työ palkittiin nyt lauantaina Velodromilla. 69ersin Jason Thomas nosti ennen kauden alkua yhdeksi joukkueen teemaksi tällä kaudella selviytymisen ja sarjapaikan vakiinnuttamisen. Voitto Jaguaareista on suuri askel siihen suuntaan, sillä edelleen voitoton jyväskyläläisjoukkue asettui nyt tappion myötä tukevasti sarjan viimeiselle sijalle.

Jyväskylän Jaguaarit pelasivat viime kaudella olosuhteisiin nähden varsin onnistuneen kauden. Joukkue jäi pois pudotuspeleistä vain niukasti, vaikka joukkueen pelinrakentajana pelasi tukimieheksi joukkueeseen hankittu Daniel Smithwick. Täksi kaudeksi vahvistusten piti olla kunnossa, mutta joukkueiden avainpelaajien loukkaantumiset ja siirtymiset muihin joukkueisiin ovat alkukaudesta olleet yksinkertaisesti liikaa.

Viime kauden joukkueesta Jaguaarit ovat menettäneet mm. takapuolustajat Ville-Valtteri Suojasen (Trojans) ja Esa Vanhojan (Roosters/Chabot), keskushyökkääjä Mika Nissisen (Northern Lights), linjamiehet Aleksi Kriivarinmäen (Roosters), Joona Teittisen (Crocodiles) ja Joonas Raatikaisen (Triangle Razorbacks) sekä laitahyökkääjä Simo Suurkuukan (Crocodiles). Lisäksi kevätkaudella joukkueeseen kaavailtu erittäin kokenut Harri Väyrynen muutti kauden alla työpaikan perässä Ouluun. Kun soppaan lisätään Perttu Ahilan toipuminen loukkaantumisesta, pelinrakentaja Santeri Supin tilanne sekä Akumatti Leskisen poissaolo alkukaudesta, on Jaguaarien ongelmat helppo ymmärtää. Loppukausi näyttäneekin sen, löytyykö Jaguaarilaumasta vielä taistelutahtoa vastoinkäymisistä huolimatta. Joukkue on kuitenkin ollut pelaamissaan otteluissa kahdesti todella lähellä voittoa, joten millään tavalla toivoton ei joukkueen tilanne suinkaan ole.

69ersille voitto on luonnollisesti tärkeä, mutta on vaikea kuvitella joukkueen tyytyvän nykytilanteeseen. Joukkue lähtee hakemaan lisäpisteitä lauantaina Porvoosta.

Katso myös

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *