Wolverines ahmaisi Indiansin

jefumaster 14.7.2013 21:13 6 kommenttia

(3-2)

45

(3-2)

26
1 2  
24 21 45
12 14 26

14.07.2013 klo 14:00 Helsinki

Helsinki Wolverines ja Kouvola Indians väänsivät kuumalla Velodromilla tiukan Vaahteraliigakamppailun. Lopulta Wolverines voitti lukemin 45-26.

Vaahteraliigan alkukierrokset ovat tuottaneet useampiakin yllätystuloksia. Yksi yllättäjistä on ollut sarjanousija Kouvola Indians, joka ennen sunnuntaita oli hävinnyt ainoastaan yhden ottelun – vieraillessaan edellisen kerran Velodromilla. Wolverines aloitti taistelun ennen juhannustaukoa pelatussa 69ers-ottelussaan, joka on osoitautunut veitsenterällä pelanneille Ahmoille kauden käännekohdaksi. Sunnuntain komealla voitollaan joukkue nousi kuuden sarjapisteen joukkueiden ryhmään, jotka kaikki taistelevat tasapäisesti paikoista pudotuspeleissä.

Indians lähti otteluun vaikeasta asetelmasta. Joukkueen ykkösetenijä Chaz Thompson oli loukkaantunut edellisessä ottelussa ja pikakomenuksella joukkueeseen värvätty paikkomies Thomas Addison oli pelitaidoiltaan arvoitus. Sunnuntain jälkeen Addisonin nimi on varmasti kaikkien ottelua scoutanneiden valmentajien huulilla. Uusi keskushyökkääjä on todellinen pelimies. Viikolla maahan saapunut amerikkalainen kirmasi ottelussa komeat 210 jaardia ja teki 2 touchdownia. Keskushyökkääjä onnistui taitavilla vartaloharhautuksillaan irtautumaan Wolverines-puolustajilta luvattoman monta kertaa pitkille karkumatkoilleen. Kuuma keli ja suuri jaardimäärä uuvutti Addisonin kuitenkin niin, että hänen jalkansa ilmeisesti kramppasivat ottelun ratkaisuhetkillä ja Wolvot menivät menojaan. Heittopelinsä osalta Indians-hyökkäys pelasi vaatimattoman ottelun. Pelinrakentaja Columbus Givens keräsi 18 heitollaan ainoastaan 33 jaardia.

Potkupeleillä irtiotto

Sunnuntain jälkeen Addisonin nimi on varmasti kaikkien ottelua scoutanneiden valmentajien huulilla

Addisonin isännöimä Indians hyökkäys onnistui ottelun alussa vastaamaan tasapäisesti Wolverinesin pistetehtailuun, mutta pikkuhiljaa kotijoukkue alkoi ottaa irtiottoa pääasiassa Janne Kalpion tasokkaiden potkujen ansioista. Indians-päävalmentaja Kari Leivojan yritykset kerätä lisäpisteistä pottia pelaamalla niitä epäonnistui sunnuntaina pahasti.

Cedric Johnson keräsi ottelussa joukkueelleen heittämällä 230 jaardia ja kolme touchdownia. Pisimmät maaliin saakka yltäneet siivut keräsi sunnuntaina kaksi TD:a saalistanut varmanäppinen Jordan Brescacin, mutta Tuomas Mankinkaan ei tarvitse hävetä suoritustaan. Mankin 44 jaardinen maali oli yksi ottelun komeimmista irtiotoista. Tehokasta kauttaan jatkoi myös Stephen Stokes, joka urakoi juosten ja kiinniotoillaan joukkueelle kaksi maalia ja yhteensä komeat 156 jaardia etenemistä.

Suurin ero alkukauden aneemisesti pelanneen Ahmalauman ja tänään kentällä pelanneen joukkueen välillä on monipuolisuus. Pallollista vastuuta jaetaan laajemmalle pelaajajoukolle ja tulosta syntyy. Wolverinesia ei enää voi pysäyttää keskittymällä Johnsonin ja Stokesin varjostamiseen.

Kummankaan joukkueen puolustus ei ollut pelissä parhaimmillaan. Liian monta kertaa vastustaja pääsi vetäisemän pitkät siivut puolustajien käsien lomitse Velodromin nurmipinnalla. Kouvolalaisten ykköstaklaajana urakoi amerikkalainen Vincent Pervis. Johnsonin säkityksessä onnistuivat kertaalleen Patrik Thesleff sekä Juha Pennanen.

Wolvoista eniten tilastomerkintöjä keräsivät Tuukka Heinonen ja jo toisen perattäisen loisto-ottelun pelannut Ilya Redin. Redinin ohella säkityksiä Ahmoista tekivät lisäksi Viktor Sarvi, Anssi Saari sekä Oskari Halttunen. Syötönkatkot mieheen napsivat joukkueista Indiansin espanjalainen Tachu Hernandez sekä Wolverinesin italialais-kanadalainen Robert Kotter. Kotterin intteri katkaisi lopullisesti Indiansin vahvasti edenneen loppukirin.

Ottelu oli rangaistusten valossa varsin rikkonainen. Molemmat joukkueet liikuttivat palloa taaksepäin peräti 80 jaardia. Ikävin ottelun vihellyksistä sattui tilanteessa, jossa Cedric Johnson taitavasti hämäsi juoksupeliä Timi Peltomäelle, mutta juoksikin yksinään oikeaa laitaa kohden tyhjää maalialuetta. Hölmistyneen Kouvolan puolustuksen ohella hämäykseen menivät myöskin koko tuomariryhmä, joka vihelsi pelin ennenaikaisesti poikki. Onneksi ennenaikainen vihellys ja varman maalin menettäminen ei ratkaissut ottelua.

Wolverines nousi voitollaan tasapisteisiin vastustajansa Indiansin kanssa. Joukkueet eivät enää kohtaa toisiaan runkosarjan aikana.

Tutustu myös:

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

  • Mistä parempia tuomareita Suomen kentille?

  • Rupea itse tuomaroimaan

  • Kielletään juoksu/kikkapelit!! Tuomaritkin ehkä pysyy mukana..

  • Onneksi se pelin uusinta tuotti sen saman 40-50 jaardia, jonka virheellinen pelikin. Se vain taisi toimittajalta jäädä mainitsematta?

  • Miksi se jotenkin erityisesti olisi pitänyt mainita?

  • Jokunen kuva Wol-Ind ja Ind-69s peleistä:

    http://www.flickr.com/photos/98257542@N07/

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *