Sun City vaimensi viimeisetkin epäilijät

Tuomo Tomperi 14.7.2013 22:39 14 kommenttia

(4-0)

21

(2-2)

06
1 2  
7 14 21
0 6 6

Hanko Sun Cityn kauden neljäs voitto vierailevasta Helsinki Wolverines II:sta tukevoitti joukkueen asemaa lohkokärjessä.

Kun uutiset Hanko Sun Cityn yllättävästä kotivoitosta vahvaa Kuopio Steelersia vastaan kantautuivat sarjaa seuranneiden korviin, ei moni asettanut joukkueen voitolle vielä suurtakaan arvoa. Joukkueen komeillessa lohkon kärjessä puhtaalla pelillä noin kuukautta myöhemmin viimeistenkin epäilijöiden on jo syytä myöntää, että Sun City on otettava tosissaan. Konkaripäävalmentaja Kari Ketosen suojatit kukistivat lauantaina vierailevan Helsinki Wolverines II:n 21-6. Maaleista vastasivat Mikael Kangas kahdesti ja joukkueen alkukauden tehopelaajana häärinyt Joakim Lindholm kerran.

Aiemmista otteluista poiketen Sun City näytti nyt, että se pystyy tarpeen vaatiessa myös juoksemaan. Joukkue kunnioitti Wolverines II:n vahvaa takakenttää ja piti pallon maassa liki koko ottelun. Isäntäjoukkue ei varsinaisesti juhlinut pisteillä, mutta esitti kuitenkin kurinalaista ja varmaa hyökkäyspeliä. Puolustuksessa Sun City sai pidettyä vaarallisen helsinkiläishyökkäyksen aisoissa varsin mallikkaasti. Sun Cityn puolustuksen ykköshahmoja oli kahden syötönkatkon Joni Hildén.

Sun Citylla on runkosarjassa jäljellä vielä kaksi ottelua, jotka molemmat joukkue pelaa vieraissa. Lappeenrannassa viikon päästä lauantaina joukkue varmistaisi voitolla lohkovoiton jo ennen runkosarjan viimeistä kierrosta, riippumatta viimeisen kierroksen ECG-ottelun lopputuloksesta.

Tappiosta huolimatta Wolverines II:n mahdollisuudet pudotuspeleihin ovat edelleen varsin kelvolliset joukkueelle äärimmäisen tärkeän Rajaritarit-voiton ansiosta. Joukkueen on kahden viimeisen kierroksen aikana kukistettava Mikkeli Bouncers ja Päijät-Häme Panthers, ja toivottava sitten, että muut ottelut sattuvat päättymään joukkueelle suotuisasti.

Lue myös

Kommentoi

 • Hieman mustavalkoinen tapa esittää Hangon tasoa vs “epäilijöitä”. :) Tosin varmasti täysin tarkoituksellinen ja provokatiivinen, eli hyvä ja keskustelua herättävä.

  A) Monet, jotka pitivät Hangon voittoa Steelersistä yllätyksenä, eivät todellakaan ole väittäneet Hankoa huonoksi joukkueeksi. En ole ko. matsia nähnyt, mutta se on varmasti ollut ihan ansaittu voitto ja Hangossa on tehty erittäin hyvää duunia (muutenkin kuin “vain” kentän rajojen sisällä näkyvää).

  B) Kakkoslohkossa on “selvästi” neljä kovempaa jengiä, jotka voittavat todennäköisesti kolme muuta porukkaa. (Bouncers kiusaa hyvin ja varmasti osan matseista voittaisikin, jos pelattaisiin kaksinkertainen sarja.) Se, että jotkut edelleen asettavat Steelersin näistä neljästä ykköseksi ranking-listoilla, ei ole mitään Hangon epäilemistä, vaan mielipide, joka perustuu varmasti usein muuhunkin, kuin ihan puhtaaseen mutuun.

  C) On mahdotonta/erittäin vaikeaa arvioida lohkojen välisiä voimasuhteita kovin tarkasti tässä vaiheessa. Menneet vuodet ovat näyttäneet tämän hyvin. “Yleinen” konsensus on huuhdottu vessasta alas kun lohkojen väliset pelit ovat alkaneet.

  D) Henkilökohtainen mielipiteeni on edelleen, että Steelers lyö Hangon seuraavalla kerralla, jos vielä kohtaavat. ;) Ja se ei ole Hangon väheksymistä.

 • Henkilökohtainen mielipiteeni on, että jos Steelers ja Sun City vielä tällä kaudella kohtaavat, tapahtuu se Rautamaljassa. Sen verran uskallan sanoa sen mahdollisen pelin lopputuloksesta, ettei sitä vielä näy tuloslistauksissa:) On myös mahdollista, että tuon pelin lopputulos jää pelkäksi spekulaatioksi. Ja jos kävisi niin, ettei kumpikaan näistä kahdesta pelaisi Rautamaljassa, veikkaisin siihen “muuhunkin” perustuen Sun Cityn voittoa. Mutta se olisi vain spekulaatiota ja uskoisin Hangossa ja Kuopiossa spekuloitavan eri tavalla. Tässä vaiheessa molempien joukkueiden on parasta keskittyä ihan eri vastustajiin.

 • Kyllä mä vasta uskon jengiin jos RR kaatuu, käytännössähän RR taistelee siinä pelissä viellä lohkovoitosta.

 • Ei Wolvot2 kuitenkaan lohkon kovimpia jengei ole mun paoereissa vaikka vajaamiehisen RR pystykin voittamaan kuumassa säässä 45miehen voimin:)

 • No mutta sitä vartenhan me voimme spekuloida täällä rauhassa ja joukkueet voivat keskittyä kukin mihin haluavat.

  Hangon lohkovoittoa uhkaa enää RR. En usko RR:n voittavan molempia pelejään (jos kumpaakaan), joten Hanko on mielestäni äärimmäisen todennäköinen lohkoykkönen. Vastaan asettuu Huskies vs Wol II matsin voittaja (jollei Wol II:lle käy työtapaturmaa ja tule tappiota Mikkelissä). Steelers puolestaan raivaa Porin tieltään, tosin vain kaatuakseen Vaasassa seuraavana viikonloppuna.

  Hanko vs Huskies 50/60 matsi ja voittaja lähtee Vaasaan mahdollisuutenaan kaataa Royals noin 31,4% tsäänsillä.

  Kauden parhaana organisaationa palkitaan Vaasa ja Hanko tulee hyvänä kakkosena sijoituksestaan huolimatta.

 • Monta mutkaa on vielä matkassa. Oma veikkaukseni on, että Steelers menee Rautamaljaan voittamalla sekä Porin että Vaasan. Jälkimmäinen voi olla yllätys, mutta se on juuri se Arpa-Maticin yhden ottelun taika. Steelersin pelitapa kun poikkeaa paljon siitä, mihin Royals on tällä kaudella tottunut.

  Toinen mutka on se, ettei Rautamaljan pelipaikkaa vielä ole valittu. Mitkä ovat kriteerit?

  Hangosta en halua sanoa muuta kuin, että on tainnut kausi yllättää itse joukkueenkin, vaikka jo kevään scrimmage Hyvinkäätä vastaan antoi lupauksia. Ennakkosuosikkia joukkueesta ei saa tällä kaudella, sillä taitaa Hanko olla altavastaaja kaikissa pudotuspelivaihtoehdoissa. Onneksi ne pelit ovat vielä edessäpäin.

 • Hanko alkaa lunastaa viime vuoden odotuksia. Ennen kautta luulin että RR ja Stee vievät lohkoa mennentullen joten tämä HSC nousu on hieno suola tälle kaudelle. Ikävää että länsirannikolta on liian pitkä katsomaan toisen lohkon pelejä. Royals-Bears ja Royals-Huskies matsit ovat olleet viihdyttävää futista, joissa isketty lujaa ja pelattu hienoja kikkojakin. Pudotuspeleissä pelkään että Porille voi tulla noutaja, kovat pelimiehet raataa kahteen suuntaan ja nyt alkavat loukkaantumiset vaivata kaikkia joukkueita. Huskies pärjää pitkälle vanhojen tähtien yksilösuorituksilla. Royalsin perustyö on kovaa ja periksiantamatonta ihan kuin valmentajansakin. Kovin koitos tulee kun jäävät 1. Kerran takaa-ajajiksi pelissä. Tosin jos heti puskee pallon maaliin kuten tähänkin asti niin sitä riskiä ei ole. Pelit jääneet turhaan tiukoiksi, maaliviivoilla ei saa tyriä pudotuspeleissä. Suosikkina jatkaa Royals, tosin niinpä piti Vikingsien nylkeä ECG pari vuotta sitten pudotuspeleissä ja miten siinä sitten kävikään. Hyviä pelejä kaikille, kunpa kaikki matsit olisivat Royals-Bears/Huskies tasoa !

 • Ettei nyt vähän yliarvioitasi optionin puolustamisen hankaluutta. ;)

  Kurinalaisuus (ja järkevä valmennus). Check.
  Nopeus. Check.
  Fyysisyys. Check.

  Vaasalla kaikki tarvittavat lääkkeet optionin pysäyttämiseen. Mutta toki Steelersillä on hyvätkin mahdollisuudet voittaa, mutta on Vaasa silti ennakkosuosikki kunnes toisin todistetaan. :D

 • “Huskies pärjää pitkälle vanhojen tähtien yksilösuorituksilla.”

  Hyökkäyksessä ehkä (ainakin osin) tottakin. Tosin Sint Hu ei kuulu näihin vanhoihin tähtiin, vaikka tosin on vähän kokeneempi kuin suurin osa hämeenlinnalaisista. Puolustus puolestaan on aikalailla oman kylän poikia, vaikka Poria vastaan Nesi ja Uitto olivatkin esillä myös sillä puolen palloa.

 • Yksi asia on varma ja se on II-divarin tason ja kiinnostavuuden nousu. Kahden lohkon systeemi pitää jännitystä yllä varsinkin, kun molemmissa on leveä ja tasainen kärki. Liiton kannattaisi harkita tarkkaan uutta sarjasysteemiä. Laji saa nimenomaa huomiota pienempien paikkakuntien medioissa ja yleisöä on kuin Vaahterassa, kunhan sarja on tasainen tai paikallisjoukkue menestyy.
  Itse nostaisin Turun takaisin liigaan ja jatkossa sinne pääsisi vain riittävillä taloudellisilla ja muilla kriteereillä. Ykkösestä poistaisin jenkit, ettei rahasta tulisi seurojen tappajaa ja ettei rahalla ratkaistaisi menestystä. Kakkosesta nostaisin ykköseen seitsemän parasta ja tekisin siitä kaksilohkoisen. Kakkosesta tulisi sitten hitaasti laajeneva kehityssarja, josta voisi ykkösen jumboa vastaan karsimalla päästä ylöspäin (tai jonkun siirtyessä suosiolla kakkoseen).

 • Arpa-Maticin kommenttiin optiosta vielä… Vitsi on siinä, että uuteen vastustajaan ja “uuden” hyökkäyssysteemin torjuntaan ylireagoi aluksi. Steelers taas tietää, mitä on vastassa ja hyödyntää sen. Siksi ensimmäisellä puoliskolla Steelers voi takoa yllättävillä ratkaisuilla riittävästi pisteitä, ennen kuin Royals-valmennus saa kuviot taas kuntoon. Kysymys on siitä, miten Steelers-puolustus torjuu Royalsin hyökkäyksen. Royalsin ongelmana on siinä se, että hyökkäys on toiminut niin hyvin. Entä jos Steelers onnistuu valmistautumaan sitä systeemiä vastaan ja pysäyttää sen? Miten toimii plan B?
  Kyse ei ole siitä, kumpi on parempi ennakolta, vaan kumpi ennakoi toisen paremmin. Tässä suhteessa optio-hyökkäys saattaa yhden pelin tapauksessa antaa yllättävän edun.

 • Aah, okei. :)

 • Bears kaataa Steelersin Vänärillä

 • Viitaten tuohon SunDancen kommenttiin: olin vielä ennen kauden alkua sitä mieltä, että sen uuden 2 divisioonan perustamien on hyvä juttu. Enää en ole siitä niin varma. Pelkään sitä, mitä tapahtuu niille joukkueille jotka jäävät siihen perustettavaan uuteen 3 divisioonaan.

  Henk. koht. olisin myös poistamassa 1 divarista jenkit ja joku tolkku noiden EU-pelaajien tuomiselle pitäisi myös saada liiga-tasolla mutta sen päättäminen on isommissa käsissä ja pelkään että siihen ei ainakaan ihan heti muutosta tule.

  Hienoa lukea myös siitä miten Seppo & Co on saanut jenkkifutiksen nosteeseen Vaasassa. Loistavaa työtä! Tässä vaiheessa pakko myös kiittää omaa organisaatiota ja vastustajienkin siitä, että 2 divisoonan profiili on noussut tämän kauden mittaan reippaasti! Paljon on toki edelleen tekemistä, kuten siinä että tämän tason otteluita ei pitäisi joutua tuomitsemaan vain kahdella tuomarilla kuten eilen Lappeenrannassa. Hyvin he hommansa hoisivat, ei siinä mitään. Mutta jos esim. heittopeliä halutaan kehittää tälläkin tasolla, niin kahdella tuomarilla ei vaan millään kaikkea pystytä näkemään silloin kun tarvitsisi nähdä.

  Ei mulla muuta, parempi voittakoon! :)

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *