Wolverines kohtaa yllättäjäjoukkueen

jefumaster 12.7.2013 10:00 5 kommenttia

(2-2)

(3-1)

14.07.2013 klo 14:00 Helsinki

Sunnuntaina Velodromilla kohtaavat ennakkoasetelmiin nähden kauden ylisuorittaja ja alisuorittaja. Onko Wolverinesin kurssinmuutos pysyvää?

Tuulen suunta Vaahteraliigan joukkueiden sijoitusveikkailuissa on varsin suhdannesidonnaista. Wolverines ehdittiin tiputtaa Taft-tappionsa jälkeen jo kauas pois playoff-spekkailuista, mutta komea viimeisen sekunnin voitto Crocodilesista nosti Ahmat takaisin liigan kuumaan ryhmään. Avainpelaajien tervehtyminen, pelikirjan pieni pöllytys sekä taitavan laitahyökkääjän signaus ovat tehneet ihmeitä alkukauden aikana syvällä kyntäneeseen joukkueeseen. Ilmeen muutos näkyy miehistössä kentällä ja sidelinella.

Sarjanousija Kouvola Indians on ollut alkukauden piristäjä liigassa. Sarjan ehkäpä kaikkien aikojen kansainvälisin kokoonpano on yllättänyt joukkueen toisensa perään eikä kenelläkään ole enää varaa aliarvioida kymenlaaksolaisten iskukykyä. Päävalmentaja Kari Leivoja on onnistunut rakentamaan Kouvolaan joukkueen, joka taistelee tosissaan paikasta pudotuspeleihin. Menneellä viikolla joukkue allekirjoitti Europlayers-uutisten mukaan sopimuksen järjestykseltään jo yhdennentoista ulkomaalaispelaajansa kanssa tämän kauden osalta.

We need to shut down the play makers and dictate to them what we want (Mark Garza)

Aneemisen alkukautensa jälkeen Wolverines sai pelinsä kulkemaan Crocodilesia vastaan pallon molemmin puolin. Kanadalaisen Jordan Brescacinin(WR) tulo kentälle muutti heittopelin dynamiikan täydellisesti ja juoksevana joukkueena tunnetut sinipaidat keräsivät suuremman osan jaardeistaan nimenomaan heitoilla. Myös puolustus onnistui heittopeleissä. Crocodiles keräsi enimmät jaardinsa lyhyiden screen-pelien juoksuilla, mutta akilleenkantapäänä olleet pitempien heittojen peitot olivat nyt Peetja Mannilan johtamalla Wolvo-puolustuksella kunnossa. Tämän sai kokea nahoissaan vapaita kiinniottajia liian pitkään etsinyt Crocodiles-pelinrakentaja säkityksinä. Lauantaina Wolverines saa vastaansa eräällä tavalla peilikuvansa. Sekä Wolvoilla, että Indianseilla hyökkäys perustuu nopeajalkaisen pelinrakentajan tekemiin ratkaisuihin. Päävalmentaja Mark Garzalla on valmis game plan Intiaanien kukistamiseksi:

We need to shut down the play makers and dictate to them what we want.

Intiaaneilla uusi jenkkivahvistus?

Indians voitti edellisellä kierroksella Helsinki 69ersin. Kahden sarjapisteen hinta oli kuitenkin kova, koska joukkue menetti Chaz Thompsonin, jonka nilkka ei ole pelikuntoinen enää tällä kaudella. Thompson oli joukkueen ykköshyökkääjä all purpose-jaardeilla mitattuna (557) ja hän pelasi isossa roolissa myös puolustuksen takakentällä. Päävalmentaja Leivoja kertoi Touchdown.fi haastattelussa joukkueen etsivän välittömästi korvaavaa pelaa markkinoilta ja jo keskiviikkona Europlayers.com-sivulla amerikkalainen keskushyökkääjä Thomas Addison kertoi solmineensa sopimuksen Indiansin kanssa. Indians ei ole tätä kirjoitettaessa vahvistanut Addisonin uutista, joten tässä vaiheessa ei ole tietoa monella amerikkalaispelaajalla joukkue lähtee lauantain ottelua pelaamaan. Garzan mainitsemat “play makerit” selviävät vasta paikan päällä Velodromilla.

Indians on pelannut kauden aiemmissa otteluissa tasapainosta hyökkäyspeliä kolmen amerikkalaisensa rotaatiolla. Pelinrakentaja Columbus Givens on ruokkinut Thompsonin ohella pääasiassa Vincent Pervisiä. Joukkueen hyökkäys on tilastojen valossa kuitenkin liigan tehottomin ainoastaan 212,8 jaardin etenemiskeskiarvolla. Vastaava luku alakanttiin pelanneella Wolverinesilla on 273,5. Intiaanien ykkösetenijän menetys tuntuu, joten Leivojan toive saada uusi jenkki maahan on ymmärrettävää.

Mikä ratkaisee pelin?

Sunnuntaina Velodromilla Wolverines voitti Crocodilesin erityisesti paremman erikoistilannepelaamisensa ansioista. Potkaisija Janne Kalpio ratkaisi ottelun potkumaalillaan, mutta oli ennen tuota viimeisen sekunnin suoritustaan kenkäissyt useampiakin erinomaisia lentopotkuja joiden ansioista Crocot joutuivat aloittamaan draivinsa heikoista kenttäasetelmista. Indiansin on saatava liigan parhaalla punttikeskiarvolla operoiva Kalpio kuriin aggressiivisella puolustamisella. Intiaanien kansainvälisen hyökkäyslinjan on myös pelattava yksi parhaista peleistään pitääkseen Ahmojen vahva puolustusfrontti poissa Givensin kimpusta. Crocodiles-linja epäonnistui tehtävässä pahasti. Wolvojen osalta puolustus tulee olemaan entistäkin tiiviimpi Anssi Nevalaisen palatessa pelaavaan kokoonpanoon. Indiansin valttikorttina on joukkueen päävalmentaja Leivoja, joka tuntee suuren osan Ahma-pelaajista aiemmilta Wolverines-vuosiltaan.

Vaahteraliigan viidennen kierroksen ottelu Helsinki Wolverines – Kouvola Indians pelataan Käpylän Velodromin tasokkaalla keinonurmella sunnuntaina 14. heinäkuuta klo 14.00 alkaen.

Wol-Ind

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

  • Velodromin tekonurmessa ei ole yhtään mitään tasokasta. Aivan kamala ja säälittävää alusta jolla ri pitäisi yhtään jenkkifutismatsia pelata. Hävettävää että iso joukko suomalaisia joukkueita pelaa ottelunsa tuolla.

  • Uskon havainneeni viimeisessä kappaleessa sarkasmia koskien Velon alustaa ;)

  • Indiansin on siis saatava puntteri kuriin voittaakseen? No huh huh

  • Mä muotoilisin ton saman asian ehkä niin, että Indiansin on onnistuttava special teamseissa. Varsinkin nyt kun Thompson puuttuu kokoonpanosta, joukkue tarvitsee ehdottomasti hyviä kenttäasemia.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *