TV-ottelussa Crocodiles ja Roosters

Gridiron Staff 12.7.2013 8:04 2 kommenttia

(2-2)

(4-0)

14.07.2013 klo 18:00 Seinäjoki

Viime vuosien kestomenestyjät asettuvat vastakkain viime kauden semifinaaliottelun uusinnassa.

Viime kaudella kolmesti kohdanneet suomijenkkifutiksen jättiläiset kohtaavat tämän kauden runkosarjassa vain yhden kerran. Viime vuonna Crocodiles voitti joukkueiden molemmat runkosarjakohtaamiset, mutta Roosters vei pidemmän korren välierissä. Tällä kaudella Roosters on purjehtinut Vaahteraliigassa voitosta voittoon, kun taas Crocodilesia rasittaa jo kaksi tappiota. Tulevana sunnuntaina joukkueiden välinen kamppailu televisioidaan URHOtv-kanavalla.

Puolustava mestari Helsinki Roosters lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina. Roostersin suosikin asemaa pönkittää sekin tosiasia, ettei joukkue ole joutunut yhdessäkään neljästä liigakamppailustaan edes tiukille. Pelaamassaan neljässä ottelussa Roostersin johto on jossain vaiheessa ottelua ollut aina vähintään 30 pistettä. Totuus on se, että Roosters on onnistunut pitämään kaikkia tämän kauden vastustajiaan liki pilkkanaan.

Crocodilesiin täksi kaudeksi Oulu Northern Lightsista siirtynyt Stacey Thomas uskoo kuitenkin luonnollisesti joukkueensa mahdollisuuksiin. Thomas luottaa, että hyvällä valmistautumisella kotijoukkue pystyy haastamaan voitosta voittoon kulkeneen helsinkiläisryhmän. Crocodilesin valmentajat Charles ja Scott Rifenbark saavat Thomasilta varauksettomat kiitokset.

– Valmentajamme todella tietävät, mitä tekevät. Uskon, että he antavat joukkueelle hyvän mahdollisuuden voittoon. Tunnemme Roostersin vahvuudet heittopainotteisena joukkueena.

Valmentajamme todella tietävät, mitä tekevät

Ottelussa TAFT:a vastaan Thomas nähtiin isossa roolissa hyökkäyksen puolella, mutta vastaavanlainen peluutus ei välttämättä jatku tällä kaudella. TAFT-ottelun komennus johtui suurelta osalta laitahyökkääjien loukkaantumisista. Crocodilesilla on laadukas laitahyökkääjäkalusto, jonka kärkiniminä nähdään Juuso Mäkinen, Vili Rajamäki sekä Simo Suurkuukka. Myös ensimmäisen liigamaalinsa viime sunnuntaina tehnyt britti Blair Gordon on vakuuttanut Seinäjoella. Gordon tuntee Charles Rifenbarkin hyökkäysfilosofian jo ennalta Plymouth Universityn ajoiltaan. Brittivahvistus onkin nähty opastamassa joukkueen muita laitureita hyökkäyksen yksityiskohtien suhteen.

Pitkään Suomessa pelannut Thomas kertoo pitävänsä myös joukkueen muita ulkomaalaisvahvistuksia arvossa. Samaa mieltä ollaan myös Roosters-leirissä.

– Herrat (Rodney) Brown ja (Jocques) Crawford on merkitty isolla meidän papereihin. Crocodiles juoksee toimivia power- ja lead-juoksuja, Roostersin päävalmentaja Juha Hakala analysoi SAJL:n ennakossa.

Molempien joukkueiden terveystilanne on ennen ottelua hyvä, joten luvassa on todennäköisesti erittäin hyvätasoinen jenkkifutisottelu. Aiemmista vuosista poiketen Roosters lähtee otteluun selkeästi ennakkosuosikin viitta harteillaan, mutta kotijoukkueen mahdollisuuksia ei kannata aliarvioida. Ylpeä Crocodiles ei ole tottunut häviämään kotiyleisönsä edessä. Ennen viime vuoden välierätappiota Crocodiles oli hävinnyt viimeksi kotonaan kaudella 2010. Tuolloinkin ottelun voitti juuri Helsinki Roosters.

Lue myös

Kommentoi

  • Mitäs Seinäjoen hyvälle hyökkäykselle on tapahtunut? Vähä erilaista ku viimeset 2 vuotta.

  • Taisi siirtyä Kuopioon?

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *