Kuolemanottelu Velodromilla

Gridiron Staff 12.7.2013 18:50 Yksi kommentti

(0-4)

(0-4)

13.07.2013 klo 17:00 Helsinki

Voitottomat Helsinki 69ers ja Jyväskylän Jaguaarit kohtaavat lauantai-iltana ottelussa, jonka panoksena voi olla paikka ensi kauden Vaahteraliigaan.

Neljällä tappiolla kautensa avanneet joukkueet lähtevät lauantai-iltapäivän otteluun erittäin selkeistä asetelmista. Elleivät joukkueet selvästi paranna peliään kauden edistyessä, päätyy ottelun häviäjä todennäköisesti liigan kahdeksannelle sijalle runkosarjan päätteeksi. Kahdeksas sija tunnetaan myös putoajan paikkana.

Joukkueet kohtaavat tällä kaudella vain yhden kerran, mikä lisää ottelun tärkeyttä. Mikäli joukkueet päätyvät kauden päätteeksi tasapisteisiin, sijoittuu lauantain ottelun voittaja sarjataulukossa ylemmäs. Näin ollen ottelu on molemmille joukkueille tavallista sarjaottelua tärkeämpi kamppailu. Ottelun häviäjälle nouseminen pois sarjan viimeiseltä sijalta vaatisi vähintään kaksi voittoa viimeisestä viidestä ottelusta. Kahden voiton ottaminen tämän ottelun jälkeen ei joukkueiden alkukauden esitysten perusteella vaikuta kovin todennäköiseltä, vaikka toki mahdollista onkin.

Kyseessä on siis hiukan samanlainen tilanne kuin Helsinki Roostersin ja Turku Trojansin kohtaamisessa kaudella 2011. Roosters voitti tuolloin kamppailun 35-10, ja Trojans jäi sarjan hännille voitoitta. Roostersille sarjapisteet olivat lopulta sarjakauden ainoat. Trojansin pelasti putoamiselta kyseisellä kaudella vain Lappeenrannan Rajaritarien vapaaehtoinen luopuminen sarjasta.

Helsinki 69ersin Jason Thomas on hankalasta alkukaudesta huolimatta sitä mieltä, että joukkue pystyy kilpailemaan liigatasolla. Ongelmana ovat olleet lukuisat virheet.

– Meidän pitää jatkossa pystyä siihen, että vähennämme omia virheitä ja kun pakotamme vastustajat virheisiin, meidän pitää pystyä rankaisemaan niistä paljon paremmin, Thomas arvioi.

Thomas tietää, että 69ers tulee saamaan lauantaina Jaguaareilta kovan vastuksen.

– Peli on myös Jaguaareille elintärkeä. Jaguaarit pelaavat kovaa ja tulevat varmasti jättämään kentälle kaiken. He näyttivät Roosters-ottelussa, että eivät tule luovuttamaan.

Jos unohtaa hetkeksi lauantain ottelun tärkeyden ja keskittyy ainoastaan urheilulliseen puoleen, on ottelusta luvassa todennäköisesti hyvin tasainen ja mielenkiintoinen kamppailu. 69ers esittelee kotikentällään jälleen juoksupainotteisen hyökkäyksen, jonka pysäyttämiseen Jaguaarit ryhtyvät vahvan tukimiehen Demetrius Codyn johdolla. Cody on ollut alkukaudesta jyväskyläläisten puolustuksen sielu ja tulosten perusteella tehokkain vahvistus. Pelinrakentaja Evan Mozzochin ja Jyväskylän laitahyökkääjien yhteispeli sen sijaan ei ole sujunut toivotusti. Mozzochi on heittänyt tasaisen tappavasti jokaisessa ottelussa vähintään kaksi syötönkatkoa. Pelkästään amerikkalaispelinrakentajan niskaan hyökkäyksen ongelmia ei silti saa kaataa, sillä joukkue on kärsinyt myös loukkaantumisista tärkeillä pelipaikoilla. Erittäin nopea Perttu Ahila on pelatessaan ollut mies paikallaan, mutta valitettavasti hän ei ole vielä täydessä pelikunnossa leikkauksen jälkeen. Codyn lisäksi joukkueen vahvistuksista puhtaat paperit tarjotaan vain ruotsalaiselle Josef Sakerille. 69ers ei jätä myöskään vikkelää Walter Pamia huomiotta – onhan amerikkalainen ollut aktiivinen juoksupelin lisäksi myös joukkueen heittohyökkäyksessä.

Olemme voimajuoksujoukkue, se on aina ollut meidän tyylimme

69ersin hyökkäyksen kaikki kaikessa on odotetusti ollut vikkelä Charles McCrea. Juoksupelin lisäksi miehen on nähty myös heittävän palloa vaihtelevalla menestyksellä. SAJL:n ennakossa McCrea kuvaa heittopakettiaan lähinnä wildcat-tyyppiseksi. Muutamasta hyvästä onnistumisesta huolimatta 69ersin heittopeli on tällä kaudella toiminut varsin vaatimattomasti.

– Olemme voimajuoksujoukkue, se on aina ollut meidän tyylimme, McCrea kertoo SAJL:n ennakossa myöntäen, että joukkue haluaisi onnistua heittopelissäkin paremmin.

Tällä hetkellä 69ers johtaa liigan juoksutilastoa edetyissä jaardeissa mitaten. Joukkueen pelitapaa puolustaa se, että Vaahteraliigassa on toki pärjätty viime vuosina myös juoksupainotteisesti. Helsinki Wolverines voitti vuonna 2011 Vaahteramaljan pääosin kovalla juoksupelillä. Erittäin tärkeä osa Wolverinesin menestystä on kuitenkin ollut juoksuvoimainen pelinrakentaja Cedric Johnson, joka on tarjonnut atleettisena pelaajana selkeän vastapainon keskushyökkääjä Stephen Stokesille. 69ersilta vastapaino McCrealle on tällä kaudella puuttunut. Tämän kauden 69ers onkin kärsinyt siitä, ettei joukkue ole pystynyt pitämään hyökkäysvuoroja yllä pitkään, vaan on joutunut luottamaan pisteidenteossa McCrean pitkiin leiskautuksiin.

Lue myös

Kommentoi

  • Onko Jyväskylä seuraava divariseura? Jos on niin pääseekö Turku takaisin häviämään liigaan vai onko siellä ykkösessä kellään muulla potentiaalia?

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *