Suomalaisvalmentaja Telenius menestyy Saksassa

Tuomo Tomperi 11.7.2013 17:36 4 kommenttia

Nokia Ghosthuntersin päävalmentajana aiemmilta vuosilta tunnettu Sami Telenius on johdattanut Plattling Black Hawksin menestykseen Saksan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla.

Kun Sami Telenius keväällä ilmoitti siirtymisestään perinteikkään saksalaisseuran peräsimeen, moni yllättyi. Muutama vuosi sitten Saksan mestaruussarjassa GFL:ssa pelannut Plattling Black Hawks on aloittanut tällä kaudella uuden nousun suomalaisvalmentajan johdolla. Joukkueen leireilleissä Tšekissa ennen kauden alkua mukana oli 51 pelaajaa ja seitsemän valmentajaa. Hyvä valmistautuminen kauteen onkin kannattanut, sillä joukkue on toistaiseksi voittanut kaikki ottelunsa.

Sami Telenius kertoo, että vaikka puitteet ovatkin hieman erilaiset kuin Suomessa, itse lajissa on luonnollisesti kysymys samasta asiasta.

– Täällä on valmentajan ansiota kun voitetaan, ja vika kun hävitään. Suomeen verrattuna harjoitusolosuhteet ja -välineet ovat parempia, mutta muuten mennään Nokialta tutuilla periaatteilla. Minulle oli helppo havaita joukkueen ongelmat, kun tulin mukaan ulkopuolelta.

Teleniuksen menestys on havaittu laajemminkin Saksanmaalla. Viikko sitten siirtyminen loppukaudeksi ylemmälle sarjatasolle oli varsin lähellä, mutta Telenius päätti lopulta jatkaa Black Hawksissa. Yhteydenottoja muista seuoroista on tullut kauden aikana – jopa kesken ottelun.

– Neuvottelen muutaman seuran kanssa ensi kaudesta täällä, mutta Nokia on silti ykkösvaihtoehto – ja todennäköisinkin. Täytyy kuitenkin kotonakin neuvotella! Pojan kanssa ollaan viihdytty täällä, ja peli on kulkenut kummallakin.

Telenius palaa takaisin Nokialle heinäkuun lopussa. Black Hawksin kaksi viimeistä ottelua jäävät valmentajalta väliin maata riivanneiden tulvien vuoksi, joiden vuoksi useita otteluja on jouduttu siirtämään. Elokuussa alkava uusi työ pakottaa Teleniuksen kuitenkin palaamaan kotimaahan sovittuun aikaan. Ghosthuntersiin palaamista valmentaja odottaa kuitenkin innolla.

– Joukkueen kanssa tehtiin talvikausi kovaa duunia. Rami (Lilja) ja Kari (Titola) ovat saaneet palaset loksahtamaan paikoilleen. Hieno on ollut seurata pelejä täältä Saksasta!

Telenius uskoo, että Ghosthuntersilla on kaikki mahdollisuudet mennä loppuun asti tämän kauden sarjassa. Viime vuonna taival päättyi niukasti välieriin.

Saksankielentaitoiset voivat katsoa valmentaja Teleniuksen haastattelun Youtubesta – saksaksi dubattuna tietenkin!

Kommentoi

  • Mikäli linkki ei toiminut muillakaan niin tuossa kyseinen videopätkä
    http://www.youtube.com/watch?v=tDSoZu7Tgoc

  • Thanks, fiksasin linkin. Huolimattomuutta…

  • Hyvä Sammy

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *