Divarin kärkijoukkueet kohtaavat Nokialla

Gridiron Staff 11.7.2013 17:18 7 kommenttia

(4-2)

(5-0)

13.07.2013 klo 15:00 Nokia

Tappioton Turku Trojans kohtaa viimeksi toukokuussa hävinneen Ghosthuntersin Nokialla lauantaina.

Joukkueiden kohdatessa viimeksi toukokuun lopulla Trojans vei voiton jatkoajalla 22-16. Varsinaisen peliajan loppu oli dramaattinen, sillä kotijoukkue tasoitti pelin vain sekunteja ennen pelikellon umpeutumista. Ghosthuntersin päävalmentaja Rami Lilja odottaa lauantain kohtaamisesta jälleen erittäin tiukkaa kamppailua. Joukkueiden viimeksi kohdatessa molempien joukkueiden peli haki vielä uomiaan, mutta nyt alkukauden karstoista on pikkuhiljaa päästy eroon.

– Trojansin vahvuuksiin kuuluu ehdottomasti heidän kontrolloitu hyökkäyksensä pelinrakentaja Stan Bedwellin johdolla. Uuden nosteen ansiosta joukkueen peli-ilme on voittava ja he ovat saaneet merkittäviä vahvistuksia joukkueeseensa täksi kaudeksi. Trojansin puolustuksen takakenttä on varmasti I-divisioonan kovimmalla tasolla – pallon heittäminen heitä vastaan ei tule olemaan helppoa, Lilja arvioi.

Kokonaisuutena Lilja pitää Trojansia hyvin valmennettuna joukkueena, joka ei ole vielä tässä vaiheessa kautta tehnyt isoja virheitä.

– Myös meidän pelimme on kehittynyt kauden edetessä. Lähdemme hyvillä mielin haastamaan Trojansin voittoputkea ja hakemaan voittoa ottelussa.

Ghosthuntersin hyökkäyspeli on tällä kaudella ollut varsin tasaisesti juoksun ja heiton varassa. Aiemmin erittäin juoksupainotteisena joukkueena tunnettu nokialaisjoukkue on tälle kaudelle parantanut heittopeliään runsaasti. Myös päävalmentaja Lilja myöntää, että kehitystä on tapahtunut.

– Meidän heittopelimme on osiaan ollut kauden alussa uomissaan. Syitä tähän voi etsiä useastakin osa-alueesta. Hyökkäys on erittäin hyvin valmennettu ja rakennettu pelaajien vahvuuksille. Juoksupelimme on toiminut hyvin ja tämä on tuonut mukanaan sen, että vastustajan keskittyessä siihen, on tilaa auennut heittopelille. Lisäksi hyökkäyksen pelaajisto on toteuttanut pelisuunnitelmaa todella esimerkillisesti.

Erityiskiitokset Lilja esittää hyökkäyksen linjalle, joka on blokannut hyvällä prosentilla heittotilaa pelinrakentaja Lari Siitoselle. Trojansia vastaan selviää, kumpi joukkueista on kehittynyt kauden alusta enemmän.

Lue myös

Kommentoi

 • Turku vie ottelun, heidän puolustus on niin kova ettei Nokian pojijjaat saa mitään ilmaisesksi.
  Jos ja kun näin käy Trojans on kauden lopussa GH:n edellä, vaikka Turkulaiset häviäisi loput ottelut, jos ei kolme joukkuetta päädy samaan pistemärään.
  Turun pitää ottaa kaksi voittoa ja sitten voi jo alkaa treenaamaan välierään…

 • Kiitos asiantuntevasta kommentista “Tilastot kunniaan”. Ihmettelen vain, että millä todennäköisyydellä tämä divarin paras joukkue, Trojans onnistuisi häviämään kenellekkään muulle joukkueelle, jos kerran voittavat Nokian huomenna? Nokia on kuitenkin kiistatta divarin toiseksi paras joukkue tilastojen ja pelillisten näyttöjen valossa. Toki kaikki on mahdollista, mutta jos näin varmana pidät Trojansin huomista voittoa, niin miten voit edes ajatella Trojansin häviävän loppukaudesta kenellekkään muulle joukkueelle..?
  Ps. En olisi läheskään niin varma Trojansin huomisesta voitosta. Turussa pelatun ottelun perusteella voittaja voi löytyä myös Nokialta, Turkulaisten puolustuksesta ja vahvistuksista huolimatta.

 • Aki Jones tulee repimään nokian hyökkäyksenlinjan. Tampereen kovatasonen OL ei Jonesille voinut mitään. Jonesin peluuttaminen on lähes epäreilua. Kovin jenkki joka koskaanbon suomessa pelannut.

 • Aki Jones ei kuulemma viime viikolla ollut ainakaan kummoinen.. Tietty pelaamattomuus varmasti näkyi, mutta parantaa saa jos aikoo tällä viikolla dominoida

 • Itse en miehen peliä ole nähnyt mutta näin kuulin viime viikolla paikanpäällä olleelta

 • Kyllä se Aki Jones oli mies paikallaan. Ei olla divarissa yhtä hyvää pelaajaa aikaisemmin nähty, kaikki pelipaikat mukaan lukien! Lisäksi pitää sanoa, että ihme saa tapahtua, ellei Turku marssi divarin ylivoimaiseen voittoon. Ghosthunters tulee hyvänä kakkosena ja kolmospaikasta käydään kova kädenvääntö Tampereen, Oulun ja Hyvinkään välillä.
  Tällä hetkellä kun Suomalaista jefua katselee, niin mielestäni vaahteraliiga ja divari pitäisi jakaa yhdeksi sarjaksi, jossa olisi ala- ja ylälohkot ja runkosarjan jälkeen ylälohkon parhaat menisivät pleijareihin ja alalohkon parhaat pelaisivat ylälohkon viimeisiä vastaan “säälipleijarit” joista sitten pääsisi oikeisiin peleihin. Näin saisimme jotakin järkeä tähän sarjajärjestelmään ja sarjojen joukkueiden ja otteluiden määrä pysyisi järkevällä tasolla. Nyt divarissa keikkuu mukana Sipoo, jolla ei pitäisi olla mitään asiaa divaripeleihin noilla esityksillä. Samoin on liigassa Sixtareiden ja Jaguaarien kanssa, ehkä myös Kouvolan. Ei ole noilla joukkueilla tasoeroa divariporukoihin juuri nimeksikään…

 • Aki Jones on kova luu, voin kompata täysin. Saints ottelussa Turussa hän oli aivan liian taitava puolustuksen linjassa, vaikka Saintsin hyökkäyksen linja teki kaikkensa. Liike, nopeus ja taitotaso on jotain käsittämätöntä.

  Väitän, kuultuani kommentit pelajilta, että joukkue kuin joukkue sarjatasosta riippumatta ei kykene kunnon vastukseen Jonesia vastaan. Helkkarin hyvä hankinta Turulta!

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *