Roosters voitti Butchersin heittäen

jefumaster 9.7.2013 10:41 6 kommenttia

(4-0)

52

(2-2)

28
1 2  
24 28 52
14 14 28

08.07.2013 klo 18:30 Helsinki

Maanantain liigakamppailussa Velodromilla isäntäjoukkue Roosters kuittasi neljännen voittonsa sarjassa. Sinnikkäästi vastaan rimpuillut Butchers hävisi lopulta 52-28.

Roosters lähti otteluun selvänä ennakkosuosikkina ja otti paikkansa ottelun vauhdin määrääjänä heti alussa. Robert Johnson oli oivassa vireessä, vaikka heittikin huolimattoman oloisesti kaksi syötönkatkoa yllättyneiden porvoolaispuolustajien syliin. Ennen maanantain inttereitä Johnson oli ehtinyt heittää tämän kauden aikana yli 100 heittoa ilman vastustajan katkaisevia kiinniottoja. Kaikkiaan punapaitaisten pelinrakentaja heitti ottelussa onnistuneesti 459 jaardia ja peräti kuusi touchdownia. Pisimmän siivun ja yhden touchdowneista sieppasi Kimi Linnainmaa 93 jaardin heittopelissä.

Butchers lähti otteluun ennakkotiedoista poiketen ilman Clinton Grahamin korvaajaksi värvättyä Josh Schleusneria. Keskushyökkääjän puuttuminen merkitsi Rafal Pinedalle jälleen komennusta pallonkantajaksi. Pineda onnistuikin rynnimään ottelussa kahta jaardia vaille satasen täyteen, mutta mikään sateentekijä taitava tukimies ei ole vieraalla pelipaikallaan.

Hollis onnistui debyytissään

Roosters esitteli ottelussa tuoreen amerikanapunsa, Dwayne Hollisin kotiyleisölleen. Puolustuksen takamiehenä ja potkupelien palautusspesialistina medialle tarjoiltu vikkelä amerikkalainen pelasi ottelussa pääosin yllättäen laitahyökkääjän paikalla. Hollis väläytteli pariin otteeseen nopeuttaan sekä taklausten purkutaitoaan ja keräsi samalla kiinniottojaardeja 147. Määrä oikeuttaa ykköspaikkaan ottelun etenijätilastossa. Miehen nimiin kirjattiin myös yksi touchdown. Melkoisella varmuudella tämän miehen tekemisistä tullaan kuulemaan enemmänkin kauden aikana. Sen verran liukkaalta tuoreen miehen meno näytti kentällä.

Tämän miehen tekemisistä tullaan kuulemaan enemmänkin kauden aikana

Hollisin lisäksi Roostersin hyökkäyksestä on pakko nostaa esille Rocky Ciasullin otteet. Alkukauden loukkaantumisista vihdoinkin toipunut laituri on palannut tasolleen ja liimasi käsiinsä Johnsonin lujat heitot jälleen varmasti. Tasonnosto aiemmin nähtyyn oli merkittävä.

Butchers lähti otteluun vahvalla taisteluilmeellä, mutta ei vain voinut ylivoimaiselle vastustajalle mitään. Porvoolaiset käyttivät Roostersin muutamat virheet taitavasti hyväkseen ja onnistuivat kirjauttamaan tulostaululle neljä touchdownia. Näkyvin pelaaja Butchersissa oli jälleen kerran Micky Kyei. Mickyn illan kruunasi viimeisellä neljänneksellä 97 jaardin kick off-palautus Roostersin maalialueelle saakka. Sen sijaan pelinrakentaja Bill Ashburn ei pelannut parasta peliään. Onnistumislukemat näyttävät kohtuullisilta (20-32-0), oli heittäjän ja kiinniottajan ajoitukset useampaan otteeseen pahasti epäsynkronissa eikä vika ollut laitahyökkääjissä. Esimerkiksi aiemmissa peleissä loistanut Ville Kurvinen sai pallon haltuunsa vain kahdesti.

Roosters eteni ottelussa yhteensä 514 jaardia joten aivan parasta päiväänsä ei pelannut Butchersin puolustuskaan. Positiivisia suorituksia olivat Roope Karlssonin ja Niko Roikon nappaamat syötönkatkot. Joukkueen taklaajatilaston kärkipaikan ottivat viidellä taklauksellaan Sebastian Karbin sekä Santtu Äyräväinen. Karbin onnistui taklausten ohella painestamaan Roosters-pelinrakentaja Jonhsonia taitavilla blitseillään. Roosters-puolustuksen selkeä ykkösmies oli Stephen Peyton yhdeksällä taklauksellaan. Takapuolustajan iskuvoimaa tarvittiin jopa tarpeettoman useasti Butchersin raskaan kaluston (Pinedan) pysäyttämiseen.

Ottelun viimeisellä neljänneksellä nähtiin päävalmentaja Juha Hakalan tälle kaudelle esittelemä loppuhuipennus, jossa peliaikaa annetaan joukkueen kakkosmiehille. Parissa viime ottelussa epäonnistunut kakkospelinrakentaja Eino Matikainen sai varmaan pienen palasen itseluottamustaan takaisin johdattamalla hyökkäysdraivin onnistuneesti pohjaan saakka. Matikaisen nimiin kirjattiinkin Roostersin suurimmat juoksujaardit maanantailta, 30 kpl.

Roosters jatkaa neljän ottelun jälkeen puhtaalla pelillä ja on marssimassa korkealla itseluottamuksella Vaahteraliigan playoff-peleihin. Butchers taistelee kahdella voitollaan kiivaasti pudotuspelipaikoista nyt tasapisteissä Crocodilesin ja Wolverinesin kanssa. Kolmikon edellä ovat kuudessa pisteessä kauden yllättäjät, Taft ja Indians.

Tutustu myös:

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • Useampi clippi ottelun isoista peleistä Roostersin Youtube kanavassa – http://youtu.be/HFVBkMBy7hg

 • Testailemme Roosters Podcasts haastatteluja. Soundcloudissa on nyt kaksi haastattelua, jotka tehtiin ennen eilistä ottelua. Päävalmentajat Hakala ja Lautala sekä DB:t Kelo ja Roiko ennakoivat ottelua mutta keskusteltiin myös pelaajien kehittymisestä.

  https://soundcloud.com/helsinkiroosters

  Olisi mukava kuulla onko Gridiron.fi:n lukuijoilla kiinnostusta kuunnella Podcasteja. Jos on niin minkä tyyppistä aiheista.

 • Illan komein TD Kimi Linnainmaalle. Näytti että nopeutta löytyy omiltakin kasvateilta.

  Dwayne Hollis on kyllä vaarallinen lisä Roosters-rosteriin. Welcome to Finland and especially to Helsinki Roosters Dwayne!

 • Äh Santtu juoksi melkein Kimiä kiinni:D No ei komea oli.

 • Niinpä niin. Melkein… :)

 • Tuo Kimi Linnainmaan 93 jaardin kinniotto TD oli itseasiassa Roostersin kautta aikojen ennätys.
  https://www.facebook.com/photo.php?v=10151733939375435&l=620605071098392079

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *