TAFT voittoon Jyväskylässä – Kadmiryltä lähes täydellinen suoritus

Gridiron Staff 8.7.2013 10:18 Yksi kommentti

(0-4)

13

(3-1)

37
1 2 3 4  
0 7 6 0 13
0 17 17 3 37

07.07.2013 klo 14:00 Jyväskylä

Vantaan TAFT otti kauden kolmannen voittonsa Jaguaareista. Jyväskylä jatkaa yhä nollakerhossa. Ottelun komeinta katsottavaa olivat pitkät potkupelit sekä Miro Kadmiryn ja Andre Privottin yhteispeli.

Ottelun ensimmäisellä yrityksellä tulleesta syötönkatkosta huolimatta Jaguaarien hyökkäys onnistui luomaan ensimmäisellä puoliajalla pitkiä hyökkäysvuoroja ja Kadmiryn johtama TAFT-hyökkäys vietti kauan aikaa sivurajalla. Josef Sakerin ja Walter Pamin hyvistä juoksuista huolimatta pisteet jäivät tekemättä, kun Jaguaarilauma pysäytettiin parin jaardin päähän vantaalaisten maalista. Tätä edelsi tilanne, jossa Evan Mozzochi löysi maalialueelta Walter Pamin. Heitto tuomittiin kuitenkin pienen kalapaliikin jälkeen aloituslinjan etupuolelta lähteneeksi.

Jyväskylän puolustus onnistui kahdella ensimmäisellä kerralla pysäyttämään TAFT:n hyökkäyksen. Ottelun ensimmäinen maali syntyi toisella neljänneksellä Greg Tellishin lyhyellä juoksulla, jonka pohjustivat miehen oma screen-peli sekä Ville Eskelisen ja Toni Lemmetyisen pitkät kiinniotot.

Jaguaarit tasoittivat seuraavalla vuorolla Walter Pamin laitahyökkääjän paikalta juoksemalla post-kuviolla ja ottelusta vaikutti tulevan tasainen vääntö.

TAFT-hyökkäys saa rulettinsa kuntoon

Tämän jälkeen Miro Kadmiry otti kuitenkin tiukan otteen tahtipuikostaan ja kesytti ykkösviulistinsa Andre Privottin kanssa keskisuomalaisten puolustuksen. Jaguaarit pyrkivät ilmeisesti muuttamaan puolustuksensa kutsuja vielä hetki ennen aloitussyöttöä, mutta sekoittivat enemmän omaa kuin Kadmiryn peliä. Varsinkin Privottin 7-14 tilanteeseen johtanut touchdown vaikutti johtuneen Jaguaaripuolustuksen vastuiden sekoamisesta.

Puoliajan lopussa nähtiin vielä poikkeuksellisen pitkä potkumaali, kun Akseli Olin kenkäisi 49-jaardisen kaaren haarukasta läpi. Jopa kotijoukkuetta kannattaneet jyväskyläläiskatsojat intoutuivat antamaan suoritukselle aplodit. Potkussa oli sen verran ilmaa, että Olinin jalka riitänee tarvittaessa vieläkin pidempiin suorituksiin. Puoliajalle mentiin tilanteessa 7-17.

Jaguaarien kone alkaa yskiä – TAFT karkaa lopullisesti

Toisella puoliajalla Jaguaarien hyökkäyksen terävyys ei ollut enää ensimmäisen puoliajan luokkaa. Hyvin juossut Saker ei kyennyt enää samanlaisiin siivuihin kuin avauspuoliskolla ja laitahyökkääjät pompottivat Mozzochin heittoja käsistään urakalla. Kadmiry kiitti kasvaneesta peliajasta ja TAFT viimeisteli kolmannella neljänneksellä 17 pistettä. Kadmiryn loistavasta vireestä kertoo kolmen touchdownin lisäksi se, että hän onnistui tavoittamaan laitahyökkääjän 21 kertaa 26:lla heitollaan. Yhdeksällä kiinniotolla 185 jaardia napanneen Privottin lisäksi Lemmetyinen oli hyvällä pelipäällä ja sai tililleen neljä koppia ja yhden maalin.

Kun juoksu ja lyhyet heitot eivät pitäneet Jyväskylää pelissä mukana, yritti Mozzochi pitää joukkueen hengissä pitkillä palloilla. Muutaman kerran kentällä käynyt Perttu Ahila näyttikin jälleen vaarallisuutensa tekemällä Jaguaarien toisen maalin. Tämän jälkeinen kaari päätyi kuitenkin TAFT:n Aleksi Wirenin hyppysiin, joka nappasi ottelun toisen syötönkatkonsa, ja hassutteli vielä palautuksellaan taklauksia yrittäneitä jyväskyläläishyökkääjiä kuin Ed Reed konsanaan.

Viimeisellä neljänneksellä Vantaa kulutti kelloa Tellishin juoksuilla ja antoi peliaikaa kakkosmiehilleen. Joel Alasen heitot jäivät kuitenkin kauaksi Kadmiryn laadusta. Niiden ja yhden rähmäyksen vuoksi päätösneljänneksellä nähtiin vain yksi pistesuoritus, josta vastasi tällä kertaa Wiren, joka potkaisi 46 jaardin potkun haarukkaan. Wirenin tilille kirjattiin ottelussa myös kolme lisäpistepotkua.

Puolustusten avainpelaajat

Puolustusten puolella TAFT:n Riku Sorsan paluu kentille oli hyvä. Miehen 7,5 taklausta, joista 1,5 aloituslinjan takana lupaavat hyvää ilman Antti Kousaa pelanneille vantaalaisille. Myös tukimies Niko Kuikka sekä kärkitaklaajiin alkukaudesta lukeutuneet Okko Outinen ja Juha Kukkonen pelasivat varmasti.

Jaguaareihin palannut Akumatti Leskinen pelasi ottelussa keskushyökkääjän sijaan tukimiehenä ja sisempänä laitahyökkääjänä. Jenkkivahvistus Demetrius Codyn lisäksi Leskinen ja puolustuksen linjan Mika Luoma olivat Jaguaarien puolustuksen harvoja onnistujia. Codyn huikeat 13,5 taklausta kuvaavat hyvin kuinka tärkeä mies hän on joukkueelleen. Jyväskylän takakentälle jäi ottelussa sivusta katsojan rooli. TAFT:n heitoista epäonnistui vain viisi ja Jaguaarien takakentän pelaajille kirjattiin ottelussa vain yksi maahanlyönti.

Ottelun voittanut TAFT isännöi seuraavalla kierroksella Porvoon Butchersia ja Jaguaarit matkaa toisen nollakerholaisen, Helsinki 69ersin vieraaksi.

Kommentoi

  • Katsomosta huomattua: kaikki ottelun potkumaalit näytti potkaisseen Olin, kun taas Wiren potki lisäpisteet joukkueelle.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *