Lights voittoon, Bulldogs taisteli kovaa

Gridiron Staff 7.7.2013 16:48 Ei kommentteja

(3-3)

50

(0-5)

06
1 2  
30 20 50
0 6 6

07.07.2013 klo 13:00 Oulu

Northern Lights palasi voittokantaan päihittämällä vierailevan Sipoo Bulldogsin lukemin 50-6. Vierailijat taistelivat hurjasti 15 miehellä.

Oulun Välivainiolla käytyyn kamppailuun lähdettiin selkeistä ennakkoasetelmista. Loukkaantumisista kärsinyt Sipoo Bulldogs oli saanut matkaan vain 15 pelaajaa, joten ottelusta odotettiin vierailijoille hikistä iltapuhdetta. Ottelu lähtikin sipoolaisittain liikkeelle varsin kehnosti, kun heti ensimmäisellä hyökkäysyrityksellä Lightsin pelinrakentaja Zander McKean karkasi puolustukselta tehden pitkän, yli 50-jaardisen juoksumaalin.

Bulldogs onnistui kuitenkin tiivistämään puolustustaan alun jälkeen. Tukimiehenä pelannut Asko Mäntymäki katkaisi McKeanin heiton ja Jaakko Heikkisen johtama Bulldogs-hyökkäys sai myös pieniä onnistumisia aikaan. Bulldogsilla oli vaikeuksia saada pitkiä hyökkäysvuoroja aikaan pääosin Lightsin puolustuksen linjan hyvän pelin ansiosta, mutta täysin aseeton vierasjoukkueen hyökkäys ei ollut. Joukkue pelasi lisäksi ottelussa ilman amerikkalaisvahvistustaan Barshal Williamsia. Huhupuheiden mukaan loukkaantumisista kärsinyttä Williamsia ei nähtäisi enää joukkueen kokoonpanossa tällä kaudella.

Northern Lightsin hyökkäys piristyi nihkeän alun jälkeen, ja Bulldogsin väsyessä pisteitä alkoi syntymään enemmänkin. Lights eteni pääosin Mika Nissisen ja Zander McKeanin juoksuin, mutta myös heittopeliä nähtiin. Joonas Taina otti useita hyviä kiinniottoja, ja myös kokoonpanoon palannut Matias Ahola onnistui oikealla laidalla.

Toisella puoliajalla Lights antoi peliaikaa nuorelle pelinrakentajalupaus Janrik Seppälälle. Vasta 17-vuotias C-nuorten viime vuoden SM-kultamitalisti pelasi nyt ensimmäistä kertaa aikuisten sarjoissa, ja heittikin komeasti touchdownin Mika Nissiselle screen-pelistä. Seppälän illan toinen touchdown syntyi valitettavasti joukkueen omaan päätyyn, kun jo aiemmin syötönkatkopuuhissa edukseen esiintynyt Bulldogsin Mäntymäki nappasi marjan parempaan talteen ja palautti sen hölmistyneen Lights-hyökkäyksen yllätykseksi aina isäntien maalialueelle saakka. Näin kovan työn tehnyt Bulldogs ei joutunut palaamaan takaisin etelään aivan tyhjin käsin.

Lightsille odotettu voitto tarjosi hyvän sauman onnistumisille kolmen perättäisen tappion jälkeen. Ensi viikonloppuna vastaan asettuu Tampere Saints, joka varmasti tarjoaa oululaisille huomattavasti kovemman vastuksen. Saints-ottelu onkin molemmille joukkueille todella tärkeä pudotuspelitaistelua ajatellen.

Bulldogsille ottelu oli hankala, mutta missään tapauksessa ei joukkueen esitys pienellä pelaajamäärällä ollut pettymys. Bulldogsin kokenut linjamies Jouni Härkänen loukkasi olkapäänsä pahannäköisesti toisella puoliajalla, mutta joukkueen taisteluilme ei siitä kärsinyt. Vierasjoukkueelle onkin nostettava hattua hyvästä esityksestä vaativassa tilanteessa, vaikka pisteet jäivätkin tukevasti Ouluun.

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *