Kalpio potkaisi kaksi pistettä Ahmoille

jefumaster 7.7.2013 23:21 Ei kommentteja

(2-2)

24

(2-2)

21
1 2 3 4  
7 14 0 3 24
8 6 7 0 21

07.07.2013 klo 18:00 Helsinki

Velodromilla pelattiin sunnuntai-illan helteessä tasokas jenkkipallo-ottelu Wolvojen voittaessa Crocodilesin 24-21. Ratkaisua saatiin odottaa viimeiselle sekunnille.

Nihkeästi kautensa avannut Wolverines on monissa veikkailuissa tiputettu pois playoff-joukkueiden kategoriasta. Sunnuntaina voitto vahvasta Crocodilesista nosti helsinkiläiset takaisin kärkitaisteluun. Tasainen ottelu sai dramaattisen lopun Crocodilesin pelinrakentaja Rodney Brownin epäonnistuessa pahasti lentopotkussaan. Wolverines sai pallon haltuunsa 30 sekuntia ennen ottelun päätösvihellystä. 46 jaardin päästä maalialueelta liikkeelle lähtenyt draivi osoitti pelinrakentaja Cedric Johnsonin ja tuoreen laiturikiinnityksen, Jordan Brescacinin löytäneen nopeasti yhteisen sävelen. Kolmella kiinniotollaan Brescacin kuljetti pallon 29 jaardin viivalle. Pelikellon näyttäessä kahta sekuntia ja yleisön odottaessa jo Crocoille ja Wolvoille tyypillistä jatkoaikaa, juoksutti Wolverines-valmentaja Mark Garza kentälle Janne Kalpion. Lähes puolesta kentästä haarukan läpi potkaistut pallot eivät ole arkisia tapahtumia Vaahteraliigassa. Tuomarin nostaessa käden onnistuneen potkumaalin merkiksi nosti Wolverines-hyökkäys Kalpion ansaitsemaansa kultatuoliin päittensä päälle.

Crocodiles aloitti ottelun mainiosti pysäyttämällä Wolverinesin näyttävästi edenneen ensidraivin omalla kenttäpuoliskollaan ja siirsi vierailijat nopeasti 0-8 johtoon. Crocodilesin ykköspyssy Jocques Crawford ei Velodromilla päässyt juhlimaan juoksupeleillään, mutta onnistui kipittämään Brownin heitoista ottelun suurimman jaardimäärän eli 128. Näyttävin niistä ajoittui joukkueen ensimmäisen draivin alkuun Crawfordin juostessa 85 jaardia omalta 13 jaardin viivalta lähes maalialueelle saakka. Crawforin lisäksi Crocoista maalinteossa onnistuivat pelinrakentaja Brown sekä Vili Rajamäki. Taftia vastaan erinomaisesti hyökkäyksessä pelannut Stacey Thomas ei Velodromilla onnistunut koppaaman palloa hyppysiinsä useammasta yrityksestä huolimatta kertaakaan. Puolustuksessa amerikkalainen pommitti kuitenkin Ahma-laitahyökkääjiä tuttuun tapaan kovan paukkeen saattelemana.

Brescacin onnistui heti avauksessaan

Wolverines-valmennus oli kesätauon aikana kirjoittanut pelikirjaansa uusia pelejä, jotka selvästi hämmensivät vierasjoukkueen puolustusta. Uuden tasokkaan laitahyökkääjän debyytti oli näyttävä ja Jordan Brescacin kirjasi 111 kiinniottojaardin lisäksi nimiinsä ensimmäisen touchdowninsa Vaahteraliigassa. Gridiron tavoitti kanadalais-italialaisen laiturin ottelun jälkeen ja kysyi pelaajan ensivaikutelmista Vaahteraliigassa:

– My first impressions were very good. It was a well played game between two good teams. Winning a game like that on the last second field goal is always exciting. The league is very competitive with good players on each team. I am very excited for the rest of the season!

Winning a game like that on the last second field goal is always exciting

Kaksi muuta maalia kirjattiin inhimillisen kestokyvyn rajoilla taistelevan Stephen Stokesin piikkiin. Stokesin urakkaa helpotti se, että ottelussa Wolvojen juoksupelejä kirjattiin poikeuksellisesti peräti kuudelle eri pelaajalle. Ahmat aloittivat kautensa nyt tavallaan kolmanteen kertaan ja tällä kertaa taisteluilme oli vihdoinkin kohdallaan.

Maanantain ottelu oli molempien joukkueitten puolustuksilta erinomainen taistelu. Crocodilesin B.J. Bell urakoi kentällä näyttävästi välillä ilman kypärääkin. Crocodiles-huollon kannattaisi ruuvailla amerikkalaisen kypärä kuntoon, koska kertaalleen Bellin huoltotauon venyessä pidemmäksi Wolverines pääsi etenemään iskuetäisyydelle ja lopulta maaliin saakka. Wolverines-puolustajista parhaassa iskussa oli Ilya Redin. Turkulaislähtöinen tukimies oli ratkaisevassa roolissa Ahmapuolustuksen painaessa pelinrakentaja Brownin kerta toisensa jälkeen maanpintaan aloituslinjan takana. Wolverines oli tehnyt Peetja Mannilan paluun myötä onnistuneita muutoksia puolustusryhmityksiinsä. Parhaiten tämä näkyi siinä, että Crocojen pelinrakentaja Brownille ei löytynyt vapaita laitahyökkääjiä heittopeleissä.

Ottelun hämmentävin hetki koettiin toisella puoliajalla Crocodilesin lähtiessä pelaamaan neljättä yritystään Wolverines-kenttäpuoliskolla. TE:n paikalla pelannut Bell ponkaisi liikkeelle selvästi etuajassa saaden vastassaan pelanneen puolustajan liikkeeseen. Keltainen lippu sai Crocodilesin nöyrästi vaihtamaan lentopotkumiehityksensä kentälle, mutta kaikkien hämmästykseksi päätuomari näytti Crocoille ensimmäistä yritystä ja Wolverinesille paitsiota. Tilanne vastaa vähän samaa kuin jääkiekossa pelaaja luistelisi jäähyaitioon kampattuaan vastustajansa, mutta tuomari komentaisi hänet pois sieltä. Loppujen lopuksi Wolverines-puolustus onnistui pysäyttämän seinäjokisten hyökkäyksen eikä tilanne osoittautunut kohtalokkaaksi ottelun lopputuloksen kannalta. Aivan parhaassa iskussaan pelin tuomariryhmä ei ollut tällä kertaa ja pikanttina yksityiskohtana on pakko huomioida, että kummankaan joukkueen hyökkäyslinja ei sortunut ottelussa kertaakaan kiinnipitämiseen.

Molemmat joukkueet jatkavat liigassa neljän ottelukierroksen jälkeen kahden voiton ja kahden tappion tilastollaan kohden kiivaita ratkaisupelejä.

Tutustu myös:

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *