Sarjanousijat vastakkain nyt liigatasolla

Gridiron Staff 6.7.2013 20:00 Ei kommentteja

(2-1)

(0-3)

07.07.2013 klo 17:00 Kuusankoski

Viime kaudella Spagettimaljassa kohdanneet 69ers ja Indians lähtevät sunnuntain otteluun hyvin erilaisista lähtökohdista.

Joukkueiden kohdatessa viimeksi elokuussa 2012 harva arvasi, että joukkuiden seuraava kohtaaminen tapahtuisi liigatasolla. Harvinainen kahden joukkueen nousu kuitenkin tapahtui, ja näin Vaahteraliiga sai kerralla kahden joukkueen verran uusia kasvoja. Indians on aloittanut ensimmäisen liigakautensa liki 20 vuoteen mallikkaasti, mutta 69ersin historian ensimmäinen kausi liigatasolla on toistaiseksi tuonut vain tappioita.

69ersin päätös olla hankkimatta amerikkalaista pelinrakentajaa herätti hieman ihmetystä ennen kautta. Joukkueen pelinrakentajana kauteen lähtenyt, pitkään Suomessa asunut Jason Thomas on saanut viime otteluissa tehdä yhä enemmän tilaa atleettiselle Charles McCrealle. Keskushyökkääjänä paremmin tunnettu McCrea ei kuitenkaan juurikaan heitä palloa, vaan keskittyy etenemään pallon kanssa juosten. 69ersin hyökkäyspeli onkin ollut alkukaudella erittäin juoksupainotteista jopa siinä määrin, ettei joukkue edes pyri ylläpitämään uskottavaa heittouhkaa. On jännittävää seurata, miten 69ers pyrkii sunnuntaina Indiansin puolustusta puhkomaan.

– McCrea on se pelaaja ketä meidän pitää kytätä. Hän tuntuu olevan paremmassa kunnossa kuin aiemmilla kausilla. Heiltä pitää ottaa juoksu pois ja pakottaa heidät heittämään. Siinä on kyllä kova duuni, Indiansin päävalmentaja Kari Leivoja pohtii SAJL:n ennakossa.

Kouvola Indiansin hyökkäyspeliä on – sunnuntain vastustajansa tavoin – hankala asettaa perinteiseen muottiin, jossa pelinrakentajalta odotetaan pääosin heittopeliä. Atleettinen Columbus Givens on pyrkinyt haastamaan puolustukset myös jaloillaan. Givensilla on kyky karata puolustuksen paineelta ja hankkia näin lisäaikaa heitoilleen. Indiansia vastaan pelatessa 69ersin takapuolustajilta odotetaankin todennäköisesti hieman tavallista enemmän. Joukkueen ykköskohteet alkukaudesta ovat olleet pitkään seuraa edustanut Jani Heinisalo, britti Dominic Olney sekä jenkkiapu Chaz Thompson.

Indiansille 69ers-ottelu tulee kertomaan pitkälti loppukauden suuntaa

Kolmen tappion jälkeen 69ersin pudotuspelihaaveet ovat jo varsin kaukainen haave. Loppukaudesta joukkueen huomio kiinnittyneekin sarjapaikan varmistamiseen. 69ersin tavoin ilman voittoja ovat aloittaneet myös Jyväskylän Jaguaarit, jonka helsinkiläisjoukkue kohtaa viikon kuluttua kotonaan. Jaguaarit vain pisteellä lukemin 33-34 kukistanut Indians on varmasti yksi niistä joukkueista, jotka 69ers haluaisi ehdottomasti kukistaa.

Indiansille 69ers-ottelu tulee kertomaan pitkälti loppukauden suuntaa. Jos joukkue epäonnistuu viime kauden Spagettimaljan tavoin, on menestyksekäs alkukausi pitkälti hukattu. Voitolla Indians sen sijaan ilmoittautuisi entistä tiukemmin sarjan pudotuspelitaisteluun. Viiden joukkueen majaillessa tasapisteissä sarjan keskikastissa ei ylimääräisille tappioille juuri ole varaa.

Lue myös

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *