Butchers haastaa Roostersin maanantaina

jefumaster 6.7.2013 22:17 Ei kommentteja

(3-0)

(2-1)

08.07.2013 klo 18:30 Helsinki

Puhtaalla pelillä liigaa johtava Roosters saa vieraakseen Porvoo Butchersin. Voittamalla ottelun Butchers siirtyisi paalupaikalle sarjataulukossa.

Helsinki Roosters on pelannut vakuuttavaa jenkkifitista kuluvan kauden aikana. Ainoan tapionsa helsinkiläiset ovat kokeneet pelatessaan Eurobowl-finalistia, Swarco Raidersia vastaan Innsbruckissa. Kaikissa vaahteraliigan otteluissaan joukkueella on ollut varaa peluuttaa kakkosmiehistöään ottelun toisella puoliajalla. Sarjan tilastoissa ja taulukoissa näkyvät numerot eivät kerro täydellistä totuutta joukkueen todellisesta iskukyvystä.

Porvoo Butchers avasi kautensa näyttävästi voittamalla Crocodilesin maalirikkaassa ottelussa toukokuussa. Amerikkalaiskeskushyökkääjä Clinton Graham häikäisi kolmella TD:llään ottelun alussa, mutta loukkasi jalkansa eikä sen koommin kyennyt auttamaan joukkuettaan pistetaisteluissa. Juhannustauolla joukkueen johdon kärsivällisyys päättyi ja Graham lähetettiin kotimatkalle. Korvaavaksi vahvistukseksi Butchers kaappasi etuudestaan tutun Joshua Schleusnerin. Kahteen suuntaan aiemmin Butchersissa pelannut Schleusner ei keskushyökkääjäominaisuuksiltaan häikäise samalla tavalla kuin Graham parhaimmillaan.

Molemmat joukkueet esittelevät uudet amerikkalaisensa

Roosters lähtee otteluun selkeänä ennakkosuosikkina. Pelinrakentaja Robert Johnson on dominoinut heitoillaan kaikissa otteluissa kenttää sen ajan, mitä päävalmentaja Juha Hakala on ykkösnyrkkiään malttanut peluuttaa. Vertailukelpoinen Johnsonin tehokkuus nähtäisiinkin parhaiten, mikäli liigan pelinrakentajien tilastot purettaisiin otteluneljännekset koskeviksi. Nykyisellään maanantaina pelaavista joukkueista Butchers on ehkäpä yllättäenkin toistaiseksi liigan tehokkainta heittopeliä esittänyt hyökkäyskone.

Butchersin heittohyökkäys on pitkälti perustunut pelinrakentaja Bill Ashburnin ja laitureiden Micky Kyein sekä Ville Kurvisen yhteispeliin. Laitahyökkääjäkaksikko on kerännyt kolmessa pelaamassaan ottelussa yhteensä 633 kiinniottojaardia sekä kymmenen touchdownia. Ei ole ihme, että kotijoukkue Roosters esittelee nimenomaan tässä ottelussa yleisölleen tuoreen Amerikan-hankintansa, Dwayne Hollisin.

Molempien joukkueiden puolustukset joutuvat keskittymän pääsääntöisesti heittopelin haastamiseen. Robert Johnson on pelannut nyt kolme perättäistä ottelua ilman katkaistuja syöttöjä. Ashburnin heitoista vastustajien hyppysiin on päätynyt kaksi. Juoksupeleissä tilastojen valossa Roosters on niskan päällä. Porvoolaiset ovat joutuneet peluuttamaan loukkaantuneen Grahamin paikalla tukimiehenä normaalisti taklaavaa Rafael Pinedaa. Schleusner saapuminen vapauttaa Pinedan takaisin puolustajan tontilleen muodostaen rinnallaan pelaavien Santtu Äyräväisen, Tero Kontiaisen ja Sebastian Karbinin kanssa yhden liigan pelottavimmista tukimieskokoonpanoista. Butchers puolustus on päästänyt tähän mennessä juoksujaardeja taakseen ainoastaan 63,7 ottelua kohden.

Maanantaina Velodromilla on odotettavissa heittopelin juhlaa. Ottelun kick off potkaistaan klo 18.30.

Lue myös:

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *