Bulldogs matkustaa Ouluun

Gridiron Staff 6.7.2013 11:05 Ei kommentteja

(2-3)

(0-4)

07.07.2013 klo 13:00 Oulu

Alkukaudella rämpinyt Sipoo Bulldogs saa vastaansa viidenneksi vajoneen Oulu Northern Lightsin.

Vain tappioita viime aikoina keränneet joukkueet ovat menestyneet tällä kaudellaodotuksia heikommin. Northern Lights on voittanut viimeksi Tampereella toukokuun lopussa, kun taas Bulldogs majailee viime kaudelle ulottuvassa kahdeksan ottelun tappioputkessa. Kesäkuu oli molemmille joukkueille varsin murheellista aikaa, sillä tuliaisina oli vain tappioita.

Yhtenä ennakkosuosikkina sarjaan lähteneen Northern Lightsin ongelmana alkukaudesta on ollut epätasaisuus. Hyökkäyksessä heittopeli ei ole lähtenyt lentoon odotetulla tavalla. Bulldogsia vastaan pelinrakentaja Zander McKeanin ja laitahyökkääjien olisi jo korkea aika löytää yhteinen sävel. Seuran 17-vuotias pelinrakentajalupaus Janrik Seppälä pukee ottelussa ensimmäistä kertaa aikuisten sarjoissa, ja saattaakin saada peliaikaa ottelun edetessä. Seppälä on C-juniorien Suomen mestari viime vuodelta Seinäjoki Crocodilesin paidassa.

Keski-Uusimaan artikkelissa joukkueen päävalmentaja Mikko Ranta-aho harmittelee talvikaudella kaventunutta pelaajarinkiä. Nuoren joukkueen kokoonpano on kärsinyt pienentyneen materiaalin lisäksi myös loukkaantumisista. Tärkeä pelaaja Roope Metsä on sivussa polvivamman vuoksi. Tilanne on ollut hankala sipoolaisjoukkueelle, ja se on näkynyt kentällä. Vaikka pelaajia onkin ollut otteluissa keskimäärin yli 20 kappaletta, joukkueen kokemattomuus ei ole mahdollistanut menestymistä tällä pelaajamäärällä. Ranta-ahon mukaan joukkue kuuluisikin nykytilassaan sarjaporrasta alemmas.

– Nyt on tullut niitä selkäsaunoja. Olemme selvästi haasteellisimmassa asemassa oleva joukkue, päävalmentaja toteaa Keski-Uusimaassa.

– Hyvällä asenteella ovat pelaajat kuitenkin jaksaneet pelata pelit loppuun asti.

Vaikka Northern Lightsin kesäkuu sujuikin kehnosti, lähtee joukkue selkeänä suosikkina sunnuntain otteluun. Joukkueen linja pääsee pitkästä aikaa otteluun liki täydessä miehityksessä. Antonio Harrisin johtama puolustus tulee laittamaan nuoren Bulldogsin tiukille. Myös Mika Nissisen tahdittama juoksupeli tuonee oululaisille tuloksia sunnuntain ottelussa. Mielenkiinto kohdistuu heittohyökkäyksen toimivuuteen, varsinkin jos Bulldogs päättää keskittyä juoksupelin pysäyttämiseen puolustuksessa.

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *