TV-ottelussa Wolverines – Crocodiles

jefumaster 5.7.2013 9:56 Ei kommentteja

(1-2)

(2-1)

07.07.2013 klo 18:00 Helsinki

Sunnuntaina Wolverinesilla on mahdollisuus palata takaisin vakavaan mitalitaistoon. Crocodilesille onnistuminen Velodromilla merkitsisi harppausta kohden playoff-pelejä.

Kotijoukkue Wolverines on aloittanut kautensa odotuksia heikommin. Kolmen liiga-kierroksen jälkeen tilillä on ainoastaan voitto sarjanousija 69ersista. Loukkaantumiset ovat raadelleet Ahmoja tavallista enemmän. Dramaattisimmin se on tuntunut joukkueen kolmen amerikkalaisvahvistuksen ollessa loukkaantuneina puolitehoisia tai pelikyvyttömiä. Juhannustauko tuli Wolverinesille oikeaan paikkaan ja tavallaan joukkueella on mahdollisuus aloittaa kautensa nyt kolmanteen kertaan.

Crocodiles on tiiviisti mukana sarjakärki Roostersin takana taistelevassa kärkiryhmässä. Avaustappio Butchersille voidaan laittaa osin viimehetken vahvistusten harjoittelemattomuuden piikkiin. Sen sijaan tiukka taistelu viikko sitten Taftia vastaan antoi päävalmentaja Charles Riefenbarkille paljon ajateltavaa. Stacey Thomasin loisto-otteet varmistivat krokotiileille sarjapisteet kotiottelustaan. Sunnuntaina vastaan asettuu helsinkiläisjoukkue, joka on moneen otteeseen juottanut karvasta kalkkia ennakkosuosikkina kohtaamisiin lähteneille seinäjokisille.

Peetja Mannila palaa valmennustehtäviin

Wolverines kävi edellisessä ottelussaan hakemassa vauhtia lähes pohjilta. Pahasti siipirikkoinen joukkue nousi lopulta Stephen Stokesin esimerkin siivittämänä voittoon joka tönäisi vuoren kokoisen taakan suosikkina kauteen lähteneen miehistön harteilta. Ahmat ovat käyttäneet kesätaukonsa tehokkaasti ryhmittäen valmennustaan uuteen kuosiin. Päävalmentaja Mark Garzan rinnalla puolustusta ohjaa puolentoista vuoden tauon jälkeen Peetja Mannila. Hyökkäyksen koordinaattori Randy Block siirtyy katsomovalmentajaksi tarkkailemaan vastustajan ryhmityksiä paremmasta perspektiivistä.

-He will communicate with me on what the defense is doing and then Cedric will have plays to run from our game plan. Kommentoi Garza Blockin roolia tiimissään.

A whole new look on defense for the Wolverines.

Pelaajarintamalla loukkaantumissuma on osin purkaantunut kolmen viikon tauon aikana. Kaikki Wolverinesin amerikkalaisvahvistukset ovat pelikuntoisia ja parista ottelusta pois ollut hyökkäyslinjan jättiläinen Kamran Osman palaa omalle paikalleen. Joukkue on hankkinut lisäksi uutta tulivoimaa heittohyökkäykseensä. Alkuviikosta Ahmat julkaisivat kanadalais-italialaisen Jordan Brescacinin sopimuksen. Brescacin on päävalmentaja Garzan mukaan se alkukaudelta puuttunut lenkki joukkueen hyökkäykseen. Muutosten ja toipumisten myötä Velodromille marssii täysin eri Wolverines, mitä kauden aiemmissa otteluissa on päästy seuraamaan. Garza sanoo muutosten näkyvän varmasti kenttätapahtumissa:

-We have added more formations and plays to our offense. Defense we have changed to Coach Mannila philosophy fronts and coverages. A whole new look on defense for the Wolverines.

Crawfordilla jo 10 touchdownia

Crocodiles on kuluvalla kaudella jyrännyt eteenpäin pääosin juoksemalla. Amerikkalainen keskushyökkääjä Jocques Crawford on kolmessa ottelussa tehnyt peräti kymmenen touchdownia ja juossut 349 jaardia ollen joukkueensa tehokkain hyökkäyspelaaja. Pelinrakentaja Rodney Brown ei ole onnistunut luomaan toivotun kaltaista heittouhkaa krokotiili-hyökkäykselle ja päävalmentaja Riefenbark sanookin haastattelussaan Taft-ottelun heittotilastojen ollen pääosin Stacey Thomasin yksilösuoritusten antia. Wolverinesia vastaan pallo on saatava ilmaan koska Ahma-puolustus tunnetaan nimenomaan vahvasta juoksua vastaan asetettavasta frontistaan.

Crocodiles-valmentaja Riefenbark tietää mitä edestä on löydettävissä sunnuntaina ja odottaa Velodromilla kohtaavansa nälkäisen isäntäjoukkueen. Haastattelussaan hän kuvaa vastustajaa vaaralliseksi:

They are big upfront and they have mobile quarterback. They have lot of weapons and they´re gonna be tough. They are hungry for win because they haven’t had a best season so far.

Se voittaa joka saa pallon ilmaan

Sunnuntain ottelussa vahvoilla tulee olemaan joukkue, joka onnistuu parantamaan heittohyökkäystään kauden aiemmasta tasosta. Wolvojen Johnson palaa kentälle ja saa ykköstargetikseen Kanadassa yliopistonsa ennätyksiä rikkoneen Brescacinin. Myös kolhuista kärsinyt Sebastien Sagne saattaa saada taas roolia pitkien pallojen tavoittelemisessa. Pääkohteina Crocodilesin Brownin heitoissa ovat olleet Crawford sekä Juuso Mäkinen. Odotettavissa on, että hyvin palloja napsinut Thomas tulee saamaan peliakaa myös heittopeleissä.

Helsinki Wolverinesin ja Seinäjoki Crocodilesin ottelu pelataan sunnuntaina 7. heinäkuuta Käpylän Velodromilla. ottelu näytetään suorana URHO-TV:ssä klo 18.00 alkaen.

Tutustu myös

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *