TAFT suosikkina Jaguaarien luolaan

Gridiron Staff 3.7.2013 10:30 Ei kommentteja

(0-3)

(2-1)

07.07.2013 klo 14:00 Jyväskylä

Hyvin kautensa aloittanut TAFT lähtee hakemaan Jaguaareja vastaan revanssia viime kauden tappiosta. Tuolloin Mika Kulmalan potkut upottivat vantaalaiset 15-13.

Rami Liljan poistuminen TAFTin peräsimestä ja muihin joukkueisiin nähden varsin maltillinen ja myöhäinen ulkomaalaispelaajien kiinnittäminen saivat monet epäilemään vantaalaisten iskukysyä. TAFT on kuitenkin aloittanut kautensa hyvin ja kaatanut pääkaupunkilaisjoukkueet Wolverinesin ja 69ersin. Seinäjoellakin ottelu oli vielä viimeiselle neljännekselle mentäessä Crocodilesia vastaan 7-7 tasalukemissa.

Jyväskylän alkukausi on puolestaan ollut mollivoittoinen. Tiukan Indians-kotitappion jälkeen Jaguaarit on hävinnyt vieraissa Roostersille ja Butchersille. Varsinkin Indiansia ja Butchersia vastaan pisteet olisivat olleet tarpeen. Nyt pudotuspelijuna uhkaa ajaa Jyväskylän ohi jo alkukaudesta. Pysäkki TAFT:ia vastaan on varmastikin viimeinen mahdollisuus saada resiinaan liikettä.

TAFT:lla palloahne puolustus

TAFT:n puolustus on kyennyt viemään pallon vastustajan hyökkäyksiltä jo 10 kertaa. Viime kauden liigassa vantaalaiset olivat myös ahneita ja aiheuttivat muille peräti 25 pallonmenetystä. Jalon Scott on täyttänyt hyvin Donovan Williamsin ruudun ja napannut kolme syötönkatkoa. Toinen tärkeä pelaaja vantaalaisten takakentällä on ollut Akseli Olin, jolla on yhdensyötönkatkon lisäksi tilillään neljä maahanlyöntiä. Kärkkään pallohaukkaosaston luulisi olevan myrkkyä Jaguaarien Evan Mozzochille, jonka kontolla on viiden heitetyn touchdownin lisäksi seitsemän syötönkatkoa. TAFTin taklaustilastoissa ovat takakentän miesten lisäksi kunnostautuneet Antti Kousa, Okko Outinen ja Seinäjoella hyvän ottelun pelannut Juha Kukkonen. Päävalmentaja J-P Kuusisto antaa tunnustusta kuitenkin laajalle rintamalle.

– Aloittavassa puolustuksessamme on pelaajia, joita voidaan käyttää usealla paikalla. Heille tärkeitä hengähdystaukoja antavat rotaatiossa olevat miehet. Kakkosketjun roolia ei koskaan pitäisi aliarvioida. Heidän pitää olla koko ajan valmiina menemään kentälle, vaikka downeja ei tulisikaan kovin paljon.

Leskinen palaa Jaguaarien miehitykseen

Alkukauden Saksan kakkosdivisioonassa pelannut Akumatti Leskinen palaa vahvistamaan Jaguaarien juoksuhyökkäystä. Leskinen kertoi taannoin Jaguaarien kotisivuilla olevansa kovassa kunnossa.

– Oma peli on kulkenut todella hyvin, kun sain talven rauhassa toipua olkapääleikkauksesta ja pieni tauko kovemmasta treenistä toi taas motivaation treenata kevättä kohti kovempaa. Nyt voisi sanoa olevansa paremmassa kunnossa kuin vuosiin ja odotan innolla, että pääseen mittauttamaan kunnon Vaahterakentillä heinäkuussa.

Leskisen paluu on Jaguaareille varmasti erittäin tervetullut lisä. Joukkueella on ollut vaikeuksia ensimmäisillä ja toisilla yrityksillä. Tätä kuvastaa se, että joukkueella on eniten (43) pelattuja kolmansia yrityksiä liigassa. Parhaimmat hyökkäysvuoronsa kissapedot ovatkin saaneet aikaan silloin, kun onnistumisia on tullut kahden ensimmäisen yrityksen lyhyillä heitoilla ja Josef Sakerin juoksuilla. Ailahtelevuus on kuitenkin pakottanut Jaguaarit liian paljon Mozzochin heittojen varaan. Vahvana juoksina tunnettu Leskinen saattaa tuoda tarvittavaa tasaisuutta keskisuomalaisten etenemiseen. Jaguaarit odottaa takaisin kentille myös loukkaantumisista toipuvia Perttu Ahilaa ja William Lahtea, mutta heidän pelaamisensa ottelussa on vielä joukkueen kotisivujen mukaan epävarmaa.

Privott ja Kadmiry vastaan Jaguaarien takakenttä

Greg Tellish karkasi avausottelussa 67-jaardiseen maaliin, mutta muilta osin TAFT:n juoksupeli on ollut Jaguaarien tavoin tahmaista alkukaudesta. Kuusisto toivookin hyökkäyksen linjan palasten osuvan jatkossa paremmin kohdilleen.

– Juoksupelin parantaminen on prioriteetissä korkealla. Ilman hyvää juoksupeliä olemme liian paljon heiton varasssa ja sitä myöten meitä on helpompi puolustaa. Hyökkäyksen linjan yhtenäinen tekeminen ei ole vielä sillä tasolla kun sen haluaisin olevan. Kyse on pienistä asioista ja kun ne loksahtavat paikoilleen tulee se näkymään myös tilastoissa.

Alkukaudesta heittopeli on kuitenkin ollut TAFT:n leipä ja voi. Miro Kadmiryn kohde numero yksi on ollut Connecticut State Universityssa pelannut Andre Privott, joka keräsi viiden touchdownin lisäksi täyden tähtipotin Gridironin pajatsosta kahdelta ensimmäiseltä kierrokselta. Kadmiry on jakanut palloa jonkin verran myös muille vastaanottajilleen, mutta hyökkäyksen ykkösaseesta ei ole silti paljoa epäselvyyttä. Privottin ja keskushyökkääjä Greg Tellishin otteiden lisäksi TAFTin hyökkäyksen kunniaksi voi lukea sen, että Kadmiry on onnistunut välttämään hyvin suuria virheitä. Miehen tilastoissa komeileekin kahdeksan touchdownin ja 649 jaardin lisäksi vain yksi syötönkatko. Ilman Kimmo Pasasta pelannut Jaguaarien takakenttä oli Butchersia vastaan hankaluuksissa ja tason nosto on välttämätön, mikäli Jaguaarit haluavat taistella ottelun voitosta ja välttää neljännen peräkkäisen tappion.

Katso myös

Kommentoi