Oakmenille toinen voitto Scorpionsista

Gridiron Staff 3.7.2013 10:14 3 kommenttia

(0-3)

00

(2-0)

16
1 2 3 4  
0 0 0 0 0
3 7 0 6 16

29.6.-1.7.2013

Raisio Oakmen jatkoi voittojen tielle kukistamalla rakkaan vastustajansa Salo Scorpionsin lukemin 0-16.

Maanantai-iltana pelattu ottelu pysyi pitkään tasaisena, eikä ratkennut ennen kuin viimeisellä neljänneksellä Tuomas Tuomisen lisätessä Oakmen-johdon kuuteentoista pisteeseen. Scorpions-valmentaja Asko Kokkonen totesi, että ottelu ratkesi muutamaan hyvään onnistumiseen.

– Oakmen-pelit ovat aina meille erittäin henkisiä pelejä. Uskon näin olevan molemmin puolin. Kauden ensimmäinen ottelu meni tunnustelun merkeissä Oakmenin heikkouksia hakien. Toinen ottelu jatkoi alussa pitkälti samaa kaavaa, mutta pelin edessä alkoise kuuluisa ”momentum” siirtymään Oakmenin haltuun, Kokkonen kommentoi.

Oakmenin pelinrakentaja Joni Vatanen oli luonnollisesti tyytyväinen kauden toiseen voittoon.

– Alkukausi on menny ihan hyvin siihen nähden, ettei meillä ollut harjoituspelejä ennen kautta, ja ensimmäisellä vastustajallakin jo yksi sarjapeli ennen meitä. Uudet kaverit on saaneet downeja siinä missä vanhatkin.

Vatanen kertoi, että joukkue odottaa innolla viikonlopun tasonmittausta Wasa Royalsia vastaan.

– Ottelua lähdetään voittamaan tavalliseen tapaan, ja katsotaan mihin se sitten riittää.

Scorpionsilla on nyt tältä kaudelta kolmesta ottelusta kolme tappiota. Päävalmentaja Kokkonen harmittelee sitä, ettei joukkue ole saanut peliään kulkemaan.

– Alkukesästä Scorpions näytti joukkueena lähtevän liikkeelle aikaisempien vuosien malliin. Saimme paikattua pelaajamenetyksiä, mutta nyt emme tunnu saavan millään peliä kulkemaan. Fumbleja, taklaus-ja blokivirheitä tulee aivan liian paljon. Ne pienetkin onnistumiset ovat liian harvassa eivätkä valitettavasti ole olleet riittäviä kantamaan joukkuetta eteenpäin, Kokkonen harmittelee.

– Kun ei meinaa lähteä kulkemaan, niin turhautuminen moninkertaistaa tuskan. Tuntuu ettei onnikaan ole myöten, ei sitten pätkääkään! Valmennuspuoli saa pyyhkeitä myös. Royals-pyörremyrskyn jäljiltä olisi pitänyt saada koko joukkue huomattavasti paremmin hereille tuleviin otteluihin. Tuossa epäonnistuimme pahoin ja tuloksethan ovat nähtävissä.

Oakmenin kausi jatkuu sunnuntaina lohkoa puhtaalla pelillä johtavaa Royalsia vastaan. Scorpions pelaa Hämeenlinna Huskiesia vastaan jo perjantaina.

Lue myös

Kommentoi

  • …lauloivat, että Salo sai ensimmäisellä puoliajalla kahdet uudet yritykset. Toiset rähmätystä puntin palautuksesta, ja toiset rangaistuksella. Nuo ottelun ratkaisseet muutama hyvä onnistuminen olivat siis ilmeisesti Raision puolustuksen onnistuneet 1. ja 2. puoliaika.

  • Kuulin samoin, että sco hyökkäys ei tehnyt mitään, mutta eines kyllä raision puolustuksesta kuulemma johtunut. Saattaa olla kylmää kyytiä salolle tiedossa huskiesia vastaan…

  • Pelin kulku olisi muuttunut aika toisenlaiseksi jos Salon rissuilla olisi ollut parempi päivä. Helpotkin kätsit putoili maahan luvattoman usein. Ja olihan siellä muutama aika selvä tuomarivirhekin, mikä on omiaan romuttamaan henkistä puolta, kun ei tunnu Salolaisilla olevan muutenkaan yhtään liikaa miehiä sivurajalla, mikä tekee hallaa taas fyysiselle puolelle.