Helsingin herruus Wolverines II:lle

Tuomo Tomperi 1.7.2013 15:00 Ei kommentteja

(0-3)

06

(1-1)

31
1 2  
6 0 6
14 17 31

29.6.-1.7.2013

Voitto pitää helsinkiläisjoukkueen pudotuspelihaaveet vielä tukevasti pystyssä. East City Giantsille tappio oli jo kauden kolmas.

Odotettu paikallisottelu alkoi isäntäjoukkue East City Giantsin kannalta mukavasti joukkueen siirtyessä 6-0 -johtoon. Wolverines II pääsi kuitenkin hetki hetkeltä paremmin mukaan peliin, ja vyöryi lopulta vakuuttavaan 6-31 -voittoon. Viime kaudella I-divisioonassa kaikki ottelunsa hävinnyt ECG on kärsinyt nyt 14 tappiota peräjälkeen. Giantsin päävalmentaja Ari Evwaraye harmitteli sitä, ettei joukkue pystynyt ylläpitämään alun hyvää peliä läpi ottelun.

– Ottelu alkoi kannaltamme hyvin, teimme maalin aika ottelun alkuvaiheessa ja seuraavalla drivella puolustus pysäytti vastustajan ennen maalilinjaa. Tämän jälkeen huono snap kuitenkin johti siihen, että vastustaja pääsi peittämään pallon meidän maalialueellamme ja se vei meiltä selkeästi puhtia pois. Jos yhteen sanaan pitäisi kiteyttää, niin ottelu ratkesi siihen kuuluisaan momentumiin tai sen puutteeseen, Evwaraye kertoo.

Wolverines II oli ottelussa liikkeellä selvästi vastustajaansa laajemmalla materiaalilla. Kahdessa ensimmäisessä ottelussa sivurajalla on ollut molemmilla kerroilla yli 40 pelaajaa. Materiaali alkoi myös näkyä ottelun edetessä. Ahmat saivat juoksupelinsä kulkemaan yhä paremmin mitä pidemmälle ottelussa edettiin.

– Ensimmäisen puoliskon ajan pysyimme matkassa puolustuksen pirteän pelin avulla, mutta kasaantuneet epäonnistumiset veivät puhdin pois molemmilta puolilta palloa. Tämä on kapealla pelaajamateriaalilla pelaavalle joukkueelle aina suuri riski, ECG:n Evwaraye huokaisee.

Hyvä juoksupeli pääosassa

Kuva: Helsinki Wolverines II

Wolverines II:n avausottelusta poiketen joukkue sai lauantaina hyökkäyspelinsä kulkemaan. Joukkue on ollut aiempina vuosina tunnettu juoksupelistään, mutta tänä vuonna Wolverines II haluaa edetä myös heittäen. Avausottelun virheitä oli lauantaiksi saatu karsittua. Pitkään joukkueessa vaikuttanut Marcus Andersson jakoi kehuja joukkueen avainpelaajille.

– Molemmat keskushyökkääjät Nikke Puskala ja Andrew Bull rouhivat jaardeja kasaan kiitettävästi ja Mikko Moilanen pelasi pelinrakentajan paikalla erinomaisen ottelun viimeistellen itse kolme touchdownia. Linja hoiti hommansa kiitettävästi ja downfieldblockingia oli runsaasti. Rissut otti pallot kiinni ja päivän näyttävimmästä kiiniotosta vastasi Juha-Tapio Arola diving catch- tyylisesti – kuin elokuvissa.

Wolverines II:n puolustus oli lauantaina hyvässä iskussa. Alun jälkeen joukkue piristyi ja aiheutti ECG:lle päänvaivaa mm. pallonriistojen muodossa. Wolverines II:n tukimieskalusto Eero Hulkkosen, Anssi Rämäsen ja Vesa Kortelaisen johdolla piti keskustan tehokkaasti tukossa. East City Giants ei päässyt juoksemaan ottelussa juuri lainkaan. Marcus Andersson kiitteli joukkueen materiaalin leveyttä.

– Pelaajamateriaalimme on tarvittavan laaja tänäkin vuonna. Tilanne on hyvä, mutta jatkuvuuden kannalta toivotamme pelaajia tervetulleeksi seuraamme ympäri vuoden. Jokaiselle pelipaikalle on kilpailua ja haluamme pitää sen jatkossakin niin. On hienoa huomata, miten jotkut viime vuonna aloittaneet ovat ottaneet huiman harppauksen peliälyssä ja taidoissaan tälle kaudelle.

ECG:n vaikea alkukausi

Kuva: East City GiantsVoimakkaasti tälle kaudelle uusiutunut East City Giants on kärsinyt nyt kolme tappiota peräjälkeen. Joukkueen päävalmentaja Evwaraye myöntää, että vaikka ennakkoasetelmat ennen kautta olivat pitkälti tuntemattomat, ei joukkueen kausi ole mennyt suunnitelmien mukaan. Pelillisesti joukkue on ollut epätasainen.

– Meillä on tällä kaudella jokaisessa ottelussa ollut 1-3 hyvää hyökkäyksen drivea, mutta ei sen enempää. Nyt täytyy selvittää, mikä erottaa nuo drivet muista. Ensimmäisessä ja toisessa ottelussa ne tulivat ottelun jälkipuoliskolla, kun taas Wolverines-ottelussa hyvät drivet olivat alussa ja sitten “menimme lukkoon”.

Joukkueen puolustus on ollut alkukaudesti tasainen, mutta parannettavaa vielä riittää.

– Puolustuksemme ei ole juurikaan ole päästänyt isoja pelejä. Emme kuitenkaan ole pystyneet päättämään driveja, vaan vastustaja on liian usein päässyt saamaan uudet yritykset kolmannen jälkeen. Eli jos ajatuksenamme olisi “bend but don’t break”, niin liikaa olemme sitten taipuneet. Pelaajamme ovat hienosti omaksuneet ja toteuttaneet suunniteltua pelikirjaa, mutta yksi pudotus siellä ja missattu taklaus täällä – ne kasautuvat.

Vaikka East City Giantsin viime kausi ykkösessä oli todella vaikea, ei tehty työ ole lainkaan mennyt hukkaan. Viime kauden päätteeksi kymmenkunta joukkueen pelaajaa siirtyi pelaamaan liigatasolle. Ari Evwaraye toteaa, että vaikka joukkueen menestys ei olekaan ollut toivottua, Giantsin rooli pelaajatehtaana on onnistunut.

– Meidän valmentajien näkökulmasta meillä on tähän asti ollut kolme kautta, joihin lähdetty ikään kuin “ihan nollista”. Eli tämän ja viime vuoden joukkueita ei voi oikeastaan keskenään verrata. Suurin muutos näinä kolmena vuotena tapahtui viime talvena, jolloin moni pelaaja lähti sarjatason laskun myötä lähinnä Vaahteraliigaan ja osa lopetti pelaamisen.

– Laskujemme mukaan liigassa pelaa tänä vuonna yli kymmenen ECGssä viimeisen kahden vuoden aikana pelannut pelaajaa, joista aika suuri osa on myös tänä aikana aloittanut jefu-uransa.

Lue myös

Kommentoi