Falcons yllätysvoittoon Northern Lightsista

Gridiron Staff 1.7.2013 18:23 Ei kommentteja

(2-2)

14

(2-3)

07
1 2  
14 0 14
7 0 7

29.06.2013 klo 14:00 Hyvinkää

Northern Lights menetti ottelun lisäksi myös kaksi EU-vahvistustaan. Dennis Okholm ja Artūrs Pušmucāns ovat palanneet kotiin.

Ennakkoon suosikkina otteluun lähtenyt vierasjoukkue Northern Lights joutui heti ottelun alussa toteamaan, etteivät sarjapisteet irtoaisi helpolla Kankurin urheilupuistosta. Sarjanousija Hyvinkää Falcons pelasi ennakkoluulottoman ottelun ja oli selvästi edellä vieraitaan pelin joka osa-alueella. Falcons pysäytti Lightsin hyökkäyspelin täysin ja pystyi tekemään voittoon tarvittavat pisteet ensimmäisellä puoliajalla. Toisella puoliajalla joukkue siirtyi pitkälti amerikkalaisvahvistus Oscar Vazquez-Dyerin pyörittämään juoksuhyökkäykseen, jolla joukkue sai kulutettua pelikelloa ja pidettyä pisteet Hyvinkäällä. Yllätysvoitto nostaa Falconsin tukevasti takaisin pudotuspelitaisteluun.

Lightsin päävalmentaja Petteri Isokoski nosti hattua isäntäjoukkueelle. Isokosken mukaan joukkueen pakka on hyökkäyksessä nyt pahoin sekaisin, ja lisäharjoitusta tarvitaan. Isokoski vihjasikin, että joukkueen on pakko tehdä loppukaudesta muutoksia pelitapaansa, jotta voittoja voidaan taas ottaa.

Northern Lights lähti otteluun hieman vajaamiehisenä, sillä joukkueen kolmesta EU-vahvistuksesta vain Gábor Kispál puki otteluun. Oululaisjoukkue oli lähettänyt latvialaisen Artūrs Pušmucānsin takaisin kotimaahansa ottelua edeltävän torstaina. Joukkueen alkukauden ehdoton hahmo Dennis Okholm jäi ottelusta pois ja palasi takaisin Tanskaan lauantaina. Joukkueenjohtaja Jyrki Seppälä kertoo, että Pušmucānsin palautuksessa oli kyse siitä, ettei pelaaja ollut pystynyt auttamaan alkukaudesta joukkuetta. Pušmucāns oli kärsinyt tulostaan saakka sairastelusta ja olkapäävaivoista, eikä pelannut avausottelun jälkeen Northern Lightsin paidassa. Okholm ja seura ajautuivat erimielisyyksiin kentän ulkopuolella, ja tanskalaisvahvistus päätti lähteä joukkueesta. Näin talvikaudella uutisoiduista vahvistuksista on jäljellä vain Kispál ja amerikkalaiset Zander McKean ja Antonio Harris.

Itse ottelussa Northern Lightsilla oli vaikeuksia vahvistuneen Falcons-puolustuksen kanssa. Vili Vuorisen ja Jyri Kontiaisen paluu puolustuksen keskelle oli tärkeässä roolissa Falconsin pysäyttäessä Lightsin etenemisen. Northern Lights ei pystynyt etenemään ottelussa heittäen tai juosten. Aiemmin kaudella joidenkin toimesta parjattu Henri Winter heitti ottelussa kaksi maalia ensimmäisellä puoliajalla. Varsinkin voittomaaliksi jäänyt Dan Puhan pistesuoritus oli hienoa katseltavaa isäntäjoukkueen näkökulmasta. Puha nappasi pallon maalialueen kulmassa kahden oululaispuolustajan välistä.

Northern Lightsille tappio oli jo kolmas peräkkäinen. Vaikka kaikki joukkueen tappiot ovatkin tulleet korkeintaan seitsemällä pisteellä, eivät joukkueen esitykset lauantaina vakuuttaneet millään tapaa. Lights sai edettyä juoksupelillä vasta ottelun lopussa, ja heittopeli oli hukassa liki koko ottelun ajan. Pelinrakentaja McKeanin iltapäivää hankaloitti liukas pallo, joka ei tuntunut pysyvän laitahyökkääjien käsissä ollenkaan. Falconsin avausmaali syntyi myös McKeanin rähmätessä pallon lähtiessään heittämään. Kokonaisuutena koko Lights-hyökkäyksen lienee syytä katsoa peiliin lauantain esityksen jälkeen. Joukkue pelasi ottelussa seitsemän linjamiehen voimin, mikä ei varmasti auttanut tilannetta.

Yllättävä voitto tasoittaa mielenkiintoisesti ykkösdivisioonan sarjataulukkoa kauden puolivälin lähestyessä. Ghosthunters (3-2), Saints (2-2), Falcons (2-2) ja Northern Lights (2-3) ovat kaikki tasapisteissä kauden tässä vaiheessa. Ghosthuntersia rasittaa jo ennen kautta kärsitty kahden sarjapisteen menetys sääntörikkeen vuoksi. Northern Lightsin onneksi joukkue pelaa ensi sunnuntaista lähtien neljä perättäistä kotiottelua, joiden aikana joukkue kohtaa kaikki muut sarjan joukkueet Ghosthuntersia lukuunottamatta.

Falconsin voitto nostaa joukkueen mukavasti pudotuspeliviivan yläpuolelle. Joukkueella on silti täysi työ selviytyä pudotuspeleihin, sillä ennen Lights-voittoa joukkue kärsi harmillisen tappion toiselle sarjanousijalle, Tampere Saintsille. Joukkueella on myös jäljellä kaksi ottelua peliään jatkuvasti parantanutta Nokia Ghosthuntersia vastaan. Voitto Northern Lightsista voi kuitenkin nousta elokuussa ratkaisevaan osaan, kun pudotuspelipaikkoja jaetaan. Falcons on todistanut, että se taistelee tosissaan jatkopelipaikasta tällä kaudella.

Lue myös

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *