Royals otti niskalenkin lohkostaan

Tuomo Tomperi 30.6.2013 21:22 Ei kommentteja

(3-0)

30

(0-3)

16
1 2  
10 20 30
10 6 16

29.6.-1.7.2013

Royalsin voittokulku jatkui jälleen joukkueen kaataessa Pori Bearsin tällä kaudella jo toista kertaa.

Ennen kesätaukoa pelatussa joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa Bears kärsi 0-31 -kotitappion. Toiseen kohtaamiseen joukkue oli valmistunut hyvin, ja pystyi haastamaan kotijoukkue Royalsin toden teolla ottelun voitosta. Vaikka Royalsin päävalmentaja Seppo Evwaraye kehui porilaisjoukkueen otteita jo ensimmäisen ottelun jälkeen, teki porilaisten vastarinta lauantaina Evwarayeen vaikutuksen. Pyydettäessä vertaamaan tätä ottelua aiempaan Evwaraye ei epäröinyt arviossaan. Ottelu oli vaasalaisille päävalmentajan mukaan paljon kovempi.

– Pori oli tehny kotiläksynsä hyvin ja otti meidän aseita pois tehokkaasti. Samaan tyyliin kuin ensimmäinen ottelu oli toinen kohtaaminen erittäin fyysinen haaste varmasti molemmille joukkueille. Saimme kuitenkin ottelun ratkaistua viime hetkillä – mutta tiukille se meni, Evwaraye huokaisee.

Evwarayelta löytyy kunnioitusta lauantain vastustajaa kohtaan.

– Minulta lähtee suuri hatunnosto Poriin. He ovat erittäin sitkeitä ja fyysisiä pelaajia. Kuinka hienoa olisikaan, jos voisimme pelata tälläisiä otteluita joka viikko?

Bears on aloittanut kauden varsin yllättäen kolmella tappiolla, mutta toisaalta joukkueen alkukausi on ollut todella kovatasoinen. Kahden Royals-ottelun lisäksi joukkue on pelannut vahvistunutta Hämeenlinna Huskiesia vastaan. Bearsin päävalmentaja Xavier André ei huolestu, vaikka joukkueen voittosaldo näyttääkin vielä nollaa.

– Totta puhuakseni olen varsin tyytyväinen jätkien suorituksiin alkukaudesta. Lähdimme kauteen uudella hyökkäyksellä ja muuttuneella kokoonpanolla. Tappiot ovat tietenkin haitallisia motivaatiollemme ja kehityksellemme, mutta joukkuehenki on silti korkealla. Olen tyytyväinen siihen, miten pelaajat ovat pystyneet suoriutumaan kapeasta rosterista huolimatta, André kertoo.

Kuinka hienoa olisikaan, jos voisimme pelata tälläisiä otteluita joka viikko?

– Royals ja Huskies ovat todella hyviä joukkueita tänä vuonna, mutta olen varma että meidän otteemme vain paranevat.

Andrén mukaan joukkue pyrkii jatkossa keskittymään edelleen perusasioihin siten, että niihin asioihin keskitytään, mitkä tuntuvat toimivan. Myös pallonmenetysten määrän vähentäminen tulee olemaan tärkeässä roolissa loppukaudesta.

– Jatkamme työntekoa ja keskitymme yhteen matsiin kerrallaan. Pudotuspelit tulevat, jos tulevat.

Royalsin alkukauden menestyksen salaisuus on ollut kova, fyysinen peli niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessakin. Royals-brandin lanseerauksen yhteydessä uutisoitiin laajasti pitkään liigatasolla pelanneen puolustaja Thomas Cekenin merkityksestä joukkueelle. Nyt kun tosipelit ovat alkaneet, on joukkue saanut Cekenista juuri sitä mitä häneltä odotettiinkin. Päävalmentaja Evwaraye kertoo, että kaikki lähtee Cekenin rautaisesta otteesta koko puolustuksen toiminnasta.

– Ilman häntä olemme eri joukkue puolustuksen näkökannalta. Ceken on tuonut juuri sitä mitä odotin: ammattimaisuutta ja johtajuutta. Hänen hyvät piirteensä alkavat jo nyt näkyä uusissa pelaajissamme. Kunpa minulla olisi hänen kaltaisiaan 20! Hän on instrumentaalinen ns. ”Tough Guy” mentaliteetin istuttamisessa.

Kommentoi