Pirkanmaan herruus pelissä

Gridiron Staff 28.6.2013 12:54 2 kommenttia

(2-2)

(2-1)

29.06.2013 klo 15:00 Nokia

Nokia Ghosthunters ja Tampere Saints ottavat toisistaan mittaa odotetussa paikallispelissä, jossa panoksena on maakunnan kovimman joukkueen arvonimi.

Ensimmäistä kertaa historiansa aikana virallisessa sarjaottelussa kohtaavat Saints (2-1) ja Ghosthunters (2-2) lähtevät molemmat otteluun pudotuspeliviivan yläpuolelta. Joukkueiden alkukausi on ollut kuitenkin varsin erilainen. Saints on kohdannut tähän mennessä Sipoo Bulldogsin, Hyvinkää Falconsin sekä Oulu Northern Lightsin, ja vieläpä kaikki kotonaan. Ghosthunters sen sijaan on kohdannut jo sarjajohtaja Trojansin sekä Oulu Northern Lightsin kahdesti. Myös Ghosthuntersilla on Saintsin tapaan selvä voitto Sipoo Bulldogsista. Alkukauden perusteella Ghosthunters on nostettava selkeäksi suosikiksi lauantain kotiotteluunsa.

Paikallisotteluissa on luonnollisesti aina oma latauksensa, mutta lauantain otteluun odotetaan erityistä säpinää. Myös Nokialla tiedostetaan se, ettei kyseessä ole aivan tavallinen sarjaottelu.

– Kohtaamme Saintsin ensimmäistä kertaa tällä kaudella ja paikallistaistelun mukanaan tuoma ylimääräinen jännite on asia, joka meidän pitää osata käsitellä ja hallita oikein, Ghosthuntersin päävalmentaja Rami Lilja toteaa.

– Luvassa on varmasti hyvä ottelu, jonka voittajan ratkaisemisessa tullaan näkemään kovaa peliä ja hyvää jenkkifudista. Toivottavasti kotiyleisömme löytää jälleen kerran Keskuskentälle sankoin joukoin ja tuo meille ensiarvoisen tukensa!

Molemmat Pirkanmaan joukkueista luottavat vahvaan juoksupeliin, jonka avulla pyritään avaamaan tilaa heittopelille. Matti Airaksinen on juossut liki tismalleen 100 jaardia ottelua kohden. Myös Saintsin uusi pelinrakentaja Ryan Burgess näytti olevansa mies paikallaan ottelussa Falconsia vastaan heittäen 198 jaardia 25 yrityksellä. Ghosthuntersin puolella juoksuvastuu on jakautunut tasaisemmin useamman pelimiehen harteille. Pelinrakentaja Lari Siitonen on löytänyt alkukaudesta laitureitaan jopa yllättävän hyvin. Ghosthuntersin molemmat tappiot ovat tulleet erittäin niukin marginaalein.

Molemmat joukkueet saavat ennakkotietojen mukaan jalkeille liki parhaat mahdolliset kokoonpanonsa. Tampere Saintsille ottelu on erinomainen tilaisuus järjestää kauden ensimmäinen todellinen yllätys I-divisioonassa. Ghosthunters sen sijaan haluaa ehdottomasti varmistaa, ettei voitto karkaa sarjanousijan matkaan.

Lue myös

Kommentoi

  • Ennakkoon vertailisin myös QB-juoksupelejä – Burgess on osoittanut ottavansa jalat mainiosti alleen parissa pelaamassaan pelissä ja luo varmasti uhkaa?!

  • Peli päättyi 42-27. Eli Nokia vei ainakin toistaiseksi pirkanmaan herruuden.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *