Falcons kohtaa Lightsin Hyvinkäällä

Gridiron Staff 28.6.2013 12:21 Ei kommentteja

(1-2)

(2-2)

29.06.2013 klo 14:00 Hyvinkää

Vain toinen joukkueista palaa voittojen tielle. Häviäjän kohtalona on kolmen ottelun tappioputki.

Viime kaudella kakkosessa voitosta voittoon kulkenut Falcons on joutunut tällä kaudella maistamaan tappion karvasta kalkkia jo kaksi kertaa. Pitkän voittoputken päättänyt selkeä 0-43 -tappio Turku Trojansille kotiyleisön edessä ei ollut hyvinkääläisnäkökulmasta mieluisaa seurattavaa. Kaksi viikkoa sitten kärsitty 24-14 -tappio sarjanousija Saintsille oli Falconsille varmasti erityisen suuri pettymys. Vaikka loppulukemat olivat kohtuullisen maltilliset, voitti Saints edetyt jaardit murskaavasti 385-128. Nyt Falcons on pudotuspelitaistelua ajatellen hankalassa tilanteessa, sillä virheisiin ei juuri ole enää varaa.

Alkukauden perusteella on ajateltu, että Turku Trojans, Oulu Northern Lights ja Nokia Ghosthunters olisivat hieman sarjan muita joukkueita edellä. Onkin totta, että tähän mennessä tämä ”kolmen kärki” on päässyt suhteellisen helpolla kolmea muuta joukkuetta vastaan. Hyvinkää Falconsin yllätysmahdollisuuksia lauantain ottelussa ei kannata kuitenkaan aliarvioida. Tärkeät puolustajat Jyri Kontiainen ja Vili Vuorinen palaavat Falconsin kokoonpanoon, ja tiivistävät varmasti osaltaan hyvinkääläisten puolustuksen keskustaa. Oululaisten Zander McKean ja Mika Nissinen joutunevat kovan paikan eteen yrittäessään juosta Falconsin puolustusmuuriin. Suurin osa Northern Lightsin maaleista tällä kaudella on syntynyt juuri juoksupeleillä.

Hyökkäyksessä Henri Winterin johtama Falcons ei saa Trojans-ottelun tapaan sortua virheisiin. Trojans onnistui puolustamaan Falconsin juoksupelin tehokkaasti pois, ja joukkue joutui heittämään ehkä haluttua enemmän. Helsinki Roostersissakin pelanneen keskushyökkääjä Mikko Tikkasen loukkaantuminen pitää seuran tiedotteen mukaan miehen poissa pelikentiltä koko loppukauden, joten uusia ratkaisijoita kaivataan. On mielenkiintoista nähdä, millaista roolia Falcons-valmennus on ajatellut joukkueen amerikkalaisvahvistus Oscar Vazquez-Dyerille. On todennäköistä, että pelinrakentajan tontillakin nähty Vazquez-Dyer pelaa hyökkäyksessä laitahyökkääjää.

Ottelun ratkaisu tapahtuu hieman kliseisesti linjapelissä. Northern Lights pyrkii hyvin todennäköisesti tukkimaan Falconsin juoksulinjat siten, että suomalaispelinrakentaja Winter joutuu haastamaan vierasjoukkueen takakenttää heittopelillä. Falconsin on kuitenkin liki pakko pystyä myös juoksemaan ottelussa, sillä yksiulotteisella hyökkäyspelillä virheiden merkitys kasvaa entisestään.

Northern Lightsin osalta on jännittävää nähdä, pystyykö joukkue jatkamaan tehokasta juoksupeliään myös Falconsia vastaan. Mika Nissinen on alkukaudesta juossut 85 jaardia ottelua kohden, eikä pelinrakentaja McKeaninkaan 214 edettyä juoksujaardia reilussa kolmessa ottelussa (ulosajo) ole lainkaan hassumpi suoritus. Sen sijaan joukkueen vahvuutena etukäteen pidetty heittopeli on ollut liki koko alkukauden hukassa. McKean on heittänyt jo viisi syötönkatkoa, eikä joukkue ole saanut heittoja perille toivottuun tahtiin. Ehkä kurssi muuttuu lauantaina?

Lue myös

Kommentoi