TAFT ja Crocodiles ainoassa liigaottelussa

Tuomo Tomperi 27.6.2013 17:38 2 kommenttia

(1-1)

(2-0)

29.06.2013 klo 16:00 Seinäjoki

Viikonlopun ainoa liigaottelu pelataan Seinäjoella, kun tappioton TAFT Vantaalta matkustaa Crocodilesin vieraaksi.

Vahvasti kahdella voitolla kautensa aloittanut Vantaan TAFT keikkuu tällä hetkellä sarjan kakkospaikalla Helsinki Roostersin jälkeen. Edellisessä ottelussaan Miro Kadmiry ja kumppanit järjestivät todellisen pommin päihittämällä kahden vuoden takaisen mestarijoukkueen Helsinki Wolverinesin lukemin 34-21. Crocodiles sen sijaa on aloittanut kautensa yhdellä voitolla ja tappiolla. Avauskierroksen kohtaamisessa Porvoon Butchers löi tauluun peräti 51 pistettä.

Joukkueiden hyökkäyspeli on alkukaudesta ollut varsin erityyppistä. TAFT on edennyt pääasiassa ilmateitse, kun taas Crocodiles on luottanut tasaisempaan hyökkäyspeliin. Amerikkalaiskeskushyökkääjä Jocques Crawford on juossut kahdessa ottelussa yli 200 jaardia ja tehnyt peräti kuusi touchdownia. Crawfordin pysäyttäminen lieneekin TAFT:n prioriteetti numero yksi, vaikka myös pelinrakentaja Rodney Brown on osoittanut olevansa vaarallinen niin heitto- kuin juoksupelissäkin. Brownin suurin vahvuus on loistava liikkuvuus, jonka avulla pelinrakentaja onnistuu hankkimaan itselleen lisäaikaa. 69ersia vastaan Brown näytti vaarallisuutensa juoksemalla komean maalin pitkän peippailun päätteeksi.

Crocodilesin päävalmentaja Charles Rifenbark odottaa TAFT-ottelusta jännittävää kamppailua. Kotijoukkueen terveystilanne on hyvä, ja vaikka avausottelun tappio kirveleekin, Rifenbark on tyytyväinen joukkueensa nykytilaan.

– (Avausottelun tappion vuoksi) olemme pikkaisen jäljessä aikataulusta, mutta joukkueen peli näyttää hyvältä juuri nyt. Pidän joukkueen asenteesta. Lauantaina näemme hyökkäyksessä paljon Crawfordia. Puolustuksessa haluamme saada aikaan pelinrakentajalle paljon painetta. Puolustuksemme pelaa heittopuolustusta todella hyvin. TAFT ei tule heittämään palloa yhtä tehokkaasti kuin aiemmin kaudella, Rifenbark arvelee Crocodilesin julkaisemalla videopätkällä.

Kuva: Samppa Toivonen

Crocodilesin puolustuksen koordinaattori Scott Rifenbark kertoo, että joukkueen tavoitteena on alkukauden tapaan ottaa pallonriistoja puolustuksessa. Rifenbark on asettanut joukkueelleen tavoitteen riistää pallo ainakin kahdesti joka ottelussa.

TAFT:n pelinrakentaja Miro Kadmiryn ykkösase tällä kaudella on ehdottomasti ollut Andre Privott. Vaarallinen amerikkalaislaituri on pyssyttänyt kahdessa pelaamassaan ottelussa 11 kiinniottoa, 284 edettyä jaardia ja peräti viisi touchdownia. Privott onkin yksi tärkeimmistä syistä TAFT:n hienoon alkukauteen, jonka aikana joukkue on ottanut kaksi voittoa. TAFT:n päävalmentaja J-P Kuusisto on ollut erityisen tyytyväinen Privottin suorituksiin kaikin puolin.

– Andreilla, kuten muillakin meidän vahvistuksillamme, on selkeä käsitys siitä miten kentällä toimitaan, oli kyseessä peli tai harjoitukset. Silloin kun ollaan kentällä keskitytään ainoastaan “jefuun”, nöyrästi omaa tehtävää suorittaen ja muita kannustaen. Hän auttaa muita pelaajia mielellään, hän pelaa ja harjoittelee joukkueelle. Andre näyttää esimerkkillään miten pelataan loppuun asti ja puolustuksen keskittyessä häneen, avaa muille tilaa kentällä, Kuusisto summaa.

Viime kaudella TAFT laittoi Crocodilesin Seinäjoella melko tiukille. Pisteidentekoon tottunut seinäjokelaisryhmä voitti ottelun lopulta lukemin 21-6, mutta ei onnistunut toisella puoliajalla pisteidenteossa lainkaan. Vantaalla ei viime vuoden kamppailua kuitenkaan muistella.

Tällä tasolla ottelut voittaa joukkue, joka tekee vähemmän virheitä

– Menneet on menneitä. Niitä on aivan turha miettiä, päävalmentaja Kuusisto toteaa.

– Kausi on kuitenkin vielä suhteellisen alussa, on pyrittävä kehittymään yksilöinä ja joukkueena viikosta toiseen. Kauden lopussa nähdään miten olemme onnistuneet. Meille ei ole väliä ennakkoasetelmilla, keskitymme aina tulevaan vastustajaan samalla kaavalla. Oma tekeminen on se mikä merkitsee.

Gridironin toimitus odottaa lauantain kamppailusta varsin tasaista kamppailua, jossa TAFT:n heittohyökkäyksen teho laitetaan kunnolla testiin. Crocodilesia vastaan hyökkäyksen on löydettävä myös lisäratkaisijoita Privottin lisäksi. Toisaalta myöskään Crocodiles-hyökkäys ei tule pääsemään helpolla vahvana pidettyä TAFT-puolustusta vastaan. TAFT:n Kuusiston arvioon ottelun voittajasta on siten helppo yhtyä:

– Tällä tasolla ottelut voittaa joukkue, joka tekee vähemmän virheitä.

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *