Kakkosessa täysi kierros viikonloppuna

Gridiron Staff 25.6.2013 17:31 10 kommenttia

Kakkosdivisioonan runkosarjan kolmas kierros käynnistyy viikonloppuna viidellä paikkakunnalla. Nähdäänkö tällä kierroksella yllätyksiä?

Kahden kierroksen jälkeen II-divisioonan lohkojen voimasuhteet ovat alkaneet hahmottua, mutta jännitettävää riittää reilusti myös tuleville kierroksille. Erityisen mielenkiintoinen tilanne on kakkoslohkossa, jossa kolmesta pudotuspelipaikasta taistelee seitsemän joukkuetta. Helsinki East City Giantsille (0-2) ja Päijät-Häme Panthersille (0-2) viikonlopun kierros voi olla jo ratkaiseva pudotuspelitaistelun kannalta, mikäli voittoja ei irtoa.

Viikonlopun ensimmäinen kakkosen ottelu pelataan lauantaina kello 14, kun Mikkeli Bouncers (2-0) isännöi Hanko Sun Citya (1-0). Ottelu on yksi alkukauden kiinnostavimmista kamppailuista, sillä tappiottomat joukkueet ovat tällä hetkellä molemmat tyrkyllä sarjan pudotuspeleihin. Voitto tästä ottelusta veisi kumpaa tahansa joukkuetta reilusti eteenpäin pudotuspelikilpailussa. Kari Ketosen valmentama Sun City otti avauskierroksella yllätysvoiton Kuopio Steelersista pitkälti laadukkaan heittopelin avustamana. Samaa odotetaan myös lauantaina Mikkelissä. Isäntäjoukkue Bouncers pyrkii vastaamaan haasteeseen vahvalla juoksupelillä. Bouncersin hyökkäyspeli lähti viime kierroksella rullaamaan nihkeästi sujuneen avausottelun jälkeen. Onko Sun Cityn tulivoima kuitenkin liikaa isäntäjoukkueelle? Sebastian Berndtssonin ja Joakim Lindholmin johtama heittopeli voi viedä hankolaisjoukkueen tällä kaudella vielä pitkälle.

Lauantaina kello 15 Kuopio Steelers (1-1) avaa kotikautensa isännöimällä voitotonta Päijät-Häme Panthersia. Panthersin valmentaja Anthony De Carvalho on tuttu mies myös Kuopiosta, joten lahtelaisten pelityyliin osataan Kuopiossa varautua. Panthersin helmasyntinä on ollut alkukaudesta runsas virheiden määrä – varsinkin hyökkäyksessä. Steelers ei varmasti päästä vieraitaan helpolla kotonaan, joten mikäli Panthers ei onnistu parantamaan peliään merkittävästi, nähdään lauantaina todennäköisesti savolaisjuhlat. Tappio tässä ottelussa olisi merkittävä takaisku molemmille joukkueille, joten sarjapisteistä taistellaan varmasti viimeiseen saakka.

Samaan aikaan Kuopion ottelun kanssa pelataan Pori Bearsin (0-2) ja Wasa Royalsin (2-0) jo toinen kohtaaminen tällä kaudella. Pari viikkoa sitten Royals vei pistepotin puhtaasti 0-31, eikä joukkue varmasti hellitä otettaan kotiavauksessaan. Bearsilla on ollut alkukaudesta ongelmia varsinkin hyökkäyksen puolella, vaikka puolustus onkin taistellut kovaa molemmissa tappio-otteluissa. Onko perinteikkäästä porilaisseurasta vastusta korkealla liitävälle Royalsille? Royals voi voitolla todistaa olevansa alkukauden mestarisuosikki numero yksi.

Lauantain neljännessä ottelussa nähdään pudotuspelitaistelun kannalta erittäin mielenkiintoinen ottelu, jossa voitottomat East City Giants ja Helsinki Wolverines II (0-1) kohtaavat Käpylän Velodromin sisäkentällä. East City Giantsille tappio enteilisi pitkälti lopun alkua pudotuspelejä ajatellen. Wolverines II:lle kauden toinen tappio ei vielä tarkoittaisi loppua, mutta hankaloittaisi kuitenkin helsinkiläisten taivalta jatkossa merkittävästi. Kakkoslohkon lyhyt runkosarja ei juuri anna tilaa virheille, ja molemmat joukkueet tietävät sen. Vaikka ottelusta voi odottaa etukäteen todella tasaista, annamme pienen edun kuitenkin Niko Bredbackan johtamalle ECG-hyökkäykselle. Wolverines II puolustaa varmasti erittäin kovaa, mutta hyökkäyspelin taso on vielä tässä vaiheessa kysymysmerkki.

Maanantaina pelataan vielä paikallisottelu, jossa Raisio Oakmen matkustaa Saloon Scorpionsin vieraaksi. Joukkueet ovat erittäin tuttuja toisilleen. Viimeksi ennen kesätaukoa Oakmen oli parempi lukemin 8-7. Ensimmäistä ottelua kiusasi kuitenkin koko päivän kestänyt sade. Nähtäisiinkö maanantaina lennokkaampaa hyökkäyspeliä? Pudotuspelejä ajatellen kumpikaan joukkue ei millään voi hävitä tätä toista kohtaamista. Oakmenille voitto tarkoittaisi sitä, että pudotuspelitaistelu olisi täysin omissa käsissä.

Kakkosdivisioonan Power Rankings ennen kolmatta kierrosta:

1 Royals (2-0) Joukkueen pistesaldo kahden ottelun jälkeen on murskaava 110-0. Jos Bears kaatuu, ratkeaa lohkon kärkisija todennäköisesti heinäkuussa Huskiesia vastaan.
2 Rajaritarit (2-0) Pirteästi esiintynyt lappeenrantalaisryhmä nostaa osakkeitaan selkeän Panthers-voiton jälkeen. Joukkue vahvistuu kauden edetessä, joten odotamme joukkueelta kovia suorituksia myös jatkossa.
3 Huskies (1-0) Sijoituksissa putoaminen vapaaviikon aikana ei ole kenties reilua, mutta mielestämme rankingin kakkospaikalle löytyi tällä viikolla sopivampi joukkue. Huskies pelaa seuraavan kerran vasta 5.7.
4 Sun City (1-0) Sun Citylla on lauantaina mahdollisuus osoittaa, että se ansaitsee aidosti korkean sijoituksensa. Voitto Bouncersista voisi nostaa joukkueen lohkon piikkipaikalle niin sarjataulukoissa kuin myös Power Rankingseissa.
5 Bouncers (2-0) Tappioton Bouncers joutuu lauantaina ensimmäiseen todelliseen testiin, kun Hanko Sun City saapuu Urpolan keinonurmelle. Sun Citya vastaan selviää, onko alkukauden pieni nikottelu jo historiaa.
6 Steelers (1-1) Steelers hoiti homman tyylikkäästi nujertamalla Wolverines II:n Helsingissä 0-19. Panthersia vastaan joukkueelta odotetaan ilman muuta voittoa. Muussa tapauksessa joukkueen pudotuspelipaikka on todella uhattuna.
7 Bears (0-2) Bears on aloittanut kautensa kahdella tappiolla, ja lauantaina saattaa olla tulossa jo kolmas. Silti joukkueella on loppukaudesta mahdollisuus nousta pudotuspelitaisteluun – onhan kauden alku ollut haastavin mahdollinen.
8 East City Giants (0-2) East City Giants nousee kaksi sijaa tappiosta huolimatta. Joukkueen mahdollisuudet pudotuspeleihin ovat tässä vaiheessa jo varsin ohuet, mutta voitto Wolverines II:sta voisi nostaa joukkueen loppukauden mustaksi hevoseksi.
9 Wolverines II (0-1) Wolverines II:lla ei todennäköisesti ole varaa avata kauttaan kahdella tappiolla. Voitto ECG:sta palauttaisi Helsingin herruuden Ahmoille.
10 Oakmen (1-0) Voitostaan huolimatta Oakmen nousee rankingissa vain varovaisesti. Erittäin tiukka avausottelu olisi voinut kääntyä myös tappioon joukkueelle, joka hävisi avauskierroksella 0-79. Raisiolaisilla on ensi maanantaina mahdollisuus puhdistaa kilpensä.
11 Panthers (0-2) Hankala viime kausi on saanut jatkoa myös tällä kaudella, vaikka joukkueen kuviot ovatkin muuttuneet melkoisesti. Hyvääkin on nähtävissä, mutta tulokset puhuvat. Nyt vastaan asettuu lohkon yksi suosikeista, Steelers.
12 Scorpions (0-2) Viimeisellä neljänneksellä hiekkaan valunut voitto jäi varmasti harmittamaan salolaisia. Maanantaina joukkue isännöi Raisio Oakmenia, kun joukkueet kohtaavat toistamiseen. Revanssin paikka? Tämä ottelu on todennäköisesti Scorpionsin Super Bowl tällä kaudella.

Arviot

 • East City Giants – Wolverines II 1
 • Bouncers – Sun City 2
 • Steelers – Panthers 1
 • Royals – Bears 1
 • Scorpions – Oakmen 2

Arviointiaparaatti on aloittanut kauden vahvasti 8-2. Miten käy tällä viikolla?

Kommentoi

 • Wolvo II tulee kyllä ECG:n voittamaan, muuten arviot on aikas jees.

 • Muuten menee arviot hyvin mut bouncerssille veikkaisin voittoo..

 • East City Giants – Wolverines II 2 (Wolvot ottaa avausvoiton)
  Bouncers – Sun City 2
  Steelers – Panthers 1
  Royals – Bears 1
  Scorpions – Oakmen 1 (Skorpparit ottaa sen revanssin)

 • Mukava päästä taas pelaan joukkuetta vastaan jota en ole koskaan kohdannut, ja vissiin hyvä sääkin luvattu mikkeliin. Nähdään siellä ja tulkaas katsoon pelii.

 • bouncers vs sun city 13-20

 • Steelers – Panthers 76-0 (41-0)

 • steelers jyrää

 • Royals-Bears 30-16

 • ECG-Wolverines II 6-31 (6-14)