Roosters murskasi myös Indiansin

jefumaster 18.6.2013 7:42 Ei kommentteja

(3-0)

52

(2-1)

21
1 2  
35 17 52
7 14 21

17.06.2013 klo 18:30 Helsinki

Paljon ennakkokohinaa tuottanut tappiottomien punapaitojen kohtaaminen latistui Robert Johnsonin kolmen neljänneksen näytökseksi Roostersin viedessä kouvolalaisia lukemin 52-21.

Roostersin ja sarjanousija Indiansin ottelusta odotettiin kahden hyökkäävän joukkueen etenemiskilpailua. Joukkueet tekivät maaleja tasatahtiin ensimmäisillä draiveillaan, mutta siitä eteenpäin Roosters meni menojaan eikä intiaanien liiga-päähineeseen lisätty kukonsulkia edes nimeksi. Roosters-valmentaja Juha Hakala onnistui peittämään Indiansin tehokkaan jenkkikolmikon pimentoon puolustuksen ryhmityksillään eikä kouvolalaisten murheeksi aiempien otteluiden kaltaista jaardi-ilottelua nähty maanantaina Velodromilla. Ottelun loppulukemissa on mukana Roostersille tälle kaudelle tyypilliseksi muodostunut tasoitus Robert Johnsonin huilattua viimeisen neljänneksen.

Roosters sai otteluun salama-alun Kimi Linnainmaan palautettua Indiansin aloituspotkun näyttävästi vastustajan kenttäpuoliskolle. Robert Johnson tarvitsi neljä peliä kuljettamaan pallon maalialueelle Julius Majanderin kopatessa 32 jaardin heittopelin kuuden pisteen arvoisesti. Indians kuittasi pelin tasoihin heti omalla ensimmäisellä draivillaan. Espanjalainen Tachu Hernandez nöyryytti viittä Roostersin taklaajaa irtautuen hippaleikin jälkeen lopulta 15 jaardin TD-juoksuun. Tästä eteenpäin Roosters otti isännän otteet itselleen dominoiden peliä pallon molemmin puolin kolmannen neljänneksen loppuun saakka.

Roostersin voiton avaimet löytyi tällä kertaa tasapainoisesta hyökkäyspelistä ja taktisesti taitavasta puolustuksesta. Indiansin nopeajalkaiset amerikkalaiset pidettiin tiukasti kurissa. Hyvää harjoitusta otteluun ovat olleet Roostersin kaksi Wolverines-peliä, joissa joukkue on päässyt harjoittelemaan nopeajalkaista QB-RB kaksikkoa vastaan riittävästi. Maanantaina Indiansin paras etenijä oli pelinrakentaja Columbus Givens 30 juoksujaardillaan.

Ottelun hahmo oli jälleen kerran Roostersin pelinrakentaja Johnson. RoJo kävi kertaalleen teippauttamassa nilkkansa ottelun ensimmäisellä puoliajalla, mutta ehti kolmen neljänneksen aikana heittämään kovalla prosentilla 287 jaardia ja 5 touchdownia. Näyttävimmillään Roostersin hyökkäyksen peli oli toisen neljänneksen lopuilla joukkueen antaessa kouvolalaisille no-huddle-hoitoa oiken isän kädestä. Indians-puolustuksen paniikkitila päättyi Markus Lievosen touchdowniin. Heittohyökkäyksen tukena keskushyökkääjät Alexander Kuronen ja Christoffer Anttila pelasivat näyttävän ottelun. Kuroselle kirjattiin tasan 100 jaardia ja Anttilalle viisitoista vähemmän. Kotijoukkueen puolustajista näyttävimmän pelin pelasi tukimies Roni Salonen, joka oli mukana peräti 14 taklauksessa.

Roosters hyökkää Kuva: Sami Ranta

Roosters on päästänyt tällä kaudella maaliinsa seitsemän touchdownia. Näistä yli puolet eli neljä on tehty helsinkiläisten pelatessa pelikelloa loppuun kakkosmiehityksellään. Maanantaina Indians sai lohtua kotimatkalleen kahdella puolustuksen syötönkatkomaalillaan. Roosters-pelinrakentaja Eino Matikainen heitti ottelussa viisi kertaa jakaen palloa tasapuolisesti omille ja vastustajille molemmille kahdesti. Indiansin Vincent Pervis ja Chad Thompson saivat kaunistella henkilökohtaisia tilastojaan Matikaisen kustannuksella katkoista juoksemillaan touchdowneillaan.

Viimekauden liigaykkösen ja divisioonakakkosen tasoero tuli Velodromilla selväksi. Indians tulee aiheuttamaan kauden aikana vaikeuksia useammallekin liigajoukkueelle, mutta sarjan kärjen haastajaksi siitä ei vielä ole. Joukkue pelasi päävalmentaja Kari Leivojan johdolla viihdyttävää jenkkifutista, mutta EFL-peleistä vauhtia hakeneen Roostersin tasokas pelaajamateriaali oli selvästi edellä vastustajiaan maanantaina. Indians on kauden 2013 kansainvälisin joukkue Vaahteraliigassa. Uusimpana vahvistuksenaan kouvolalaiset esittelivät kahteen suuntaan pelanneen Hernandezin, jonka debyytti oli onnistunut. Espanjalainen teki joukkueensa ainoan hyökkäys-td:n ja ehti puolustuksen roolissaan taklaamaan seitsemästi. Miehen tarkempi esittely jää myöhemmälle ajankohdalle, koska tiedot miehen kriittisistä mitoista ja taustasta eivät olleet ehtineet vielä ottelun käsiohjelmaan eikä Indiansin nettisivuillekaan.

Tutustu myös:

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *