Trojans jatkaa sarjakärjessä

Gridiron Staff 17.6.2013 22:49 2 kommenttia

(3-0)

24

(2-2)

20
1 2  
18 6 24
20 0 20

15.06.2013 klo 16:00 Turku

Divisioonan ainolla puhtaan pelin joukkueella on runkosarjan voitto täysin omissa käsissä. Northern Lights kaatui lauantaina lukemin 24-20.

Viime kauden liigajoukkueiden odotettu kohtaaminen oli todellisuudessa juuri sellainen kuin ennalta osattiin odottaakin. Molemmat joukkueet joutuivat otteluun vajaamiehisinä, mutta ottelusta itsestään muodostui jännittävä ja tasainen kamppailu. Ensimmäisellä puoliajalla joukkueet tekivät maaleja vuorotahtiin. Toisella puoliajalla puolustukset terästäytyivät, ja maalinteossa onnistui vain Trojans. Mikael Kohon iltapäivän toisella maalilla Turku Trojans piti pisteet yläkentällä neljän pisteen turvin. Ottelu oli myös tilastojen valossa todella tasainen. Molemmat joukkueet saavuttivat 19 uutta yritystä, ja hyökkäysjaardin menivät vieraille 336-329.

Northern Lights eteni ottelussa hiukan yllättäen pääasiassa juosten. Sekä Mika Nissinen että pelinrakentaja Zander McKean etenivät maata pitkin noin 100 jaardin verran. Heittopelin epävarmuus koitui kuitenkin vieraiden kohtaloksi, sillä McKeanin 31 heitolla joukkue eteni vain 133 jaardia. Lightsin kaksi heitettyä syötönkatkoa olivat myös erittäin ratkaisevia. Ensimmäisen Mikael Koho palautti aina maalialueelle saakka, ja toinen käytännössä ratkaisi ottelun Trojansin Seikko Vennelän napatessa pallon kiinni ilmasta vain kaksi minuuttia ennen loppua.

Trojansin Stan Bedwell löysi laitahyökkääjiään ilmateitse kohtuullisesti. Vain seitsemällä linjamiehellä ottelussa pelannut Lights lähti haastamaan Trojansia 3-3 -puolustuksella, jossa usein vain kolme linjamiestä lähti tuottamaan Bedwellille painetta. Bedwellilla olikin usein aikaa etsiä vapaata miestä pitkän aikaa. Runsaasta ajasta huolimatta vierasjoukkueen peitto piti ottelussa varsin hyvin. Trojansilla oli varsinkin toisella puoliajalla vaikeuksia päästä hyökkäyksessä rytmiin.

Trojans-puolustus pelasi ennakkoluulottoman ottelun ja sai pidettyä Lightsin McKeanin heitot pitkälti kurissa. Kohon lisäksi takakentällä esiintyi edukseen Ville-Valtteri Suojanen. McKeanin ykköskohde Dennis Okholm saatiin pidettyä kolmessa kiinniotossa ja noin 50 jaardissa. Juosten Northern Lights sai kuitenkin edettyä turkulaispuolustusta vastaan isäntien kannalta turhankin tehokkaasti.

Ottelun tulos tietää sitä, että Turku Trojansilla on erinomaiset mahdollisuudet napata runkosarjan voitto tänä vuonna. Joukkue on jo kertaalleen kukistanut ennakkoon kovimmat kilpailijansa Nokia Ghosthuntersin ja Oulu Northern Lightsin. Lightsin ja Ghosthuntersin voitettua toisensa ristiin Trojansilla on loistava tilanne jatkaa sarjakärjessä aina pudotuspeleihin saakka. Northern Lights ja Trojans kohtaavat toisensa uudestaan Oulussa heinäkuun lopussa.

Lue myös

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *