Saintsille elintärkeä voitto Falconsista

Gridiron Staff 17.6.2013 21:05 12 kommenttia

(2-1)

24

(1-2)

14
1 2  
10 14 24
7 7 14

15.06.2013 klo 16:00 Tampere

Tampere Saints nappasi kiinnityksen pudotuspelipaikkaan ottamalla revanssin Hyvinkää Falconsista lukemin 24-14.

Viime kaudella II-divisioonan finaalissa taistelleet joukkueet kohtasivat ensimmäistä kertaa tälle kaudelle. Jännittävien vaiheiden jälkeen isäntäjoukkue Saints pystyi pitämään pisteet Pyynikillä lukemin 24-14 (10-7). Oscar Vazquez-Dyer teki Falconsille kaksi maalia, mutta tasapainoinen Saints oli tällä kertaa vieraille liikaa. Hyökkäysjaardit menivät isännille selkein lukemin 385-128. Matti Airaksinen karkasi kerran Falcons-puolustukselta ja piti koko päivän Falcons-puolustusta varpaillaan. Myös Saintsin heittopeli tuotti tulosta.

Voitto tarkoittaa Saintsille nousua pudotuspeliviivan yläpuolelle. Neljän joukkueen selvitessä sarjan ratkaisuotteluihin on tamperelaisjoukkue tässä vaiheessa kautta erinomaisissa asemissa. Falcons ja Saints kohtaavat toistamiseen heinäkuun lopulla, jolloin panoksena voi olla pudotuspelipaikka. Pelinrakentaja Ryan Burgessin johtama Saints on osoittautunut iskukykyiseksi joukkueeksi, joka saattaa hyvänä päivänä haastaa myös sarjan kärkikolmikkoon veikatut Ghosthuntersin, Northern Lightsin ja Trojansin.

Lauantain ottelussa nähtiin vierasjoukkueen osalta mielenkiintoinen valinta, kun puolustuksen takakentälle hankittu Oscar Vazquez-Dyer aloitti ottelun pelinrakentajana. Henri Winter palasi pelinrakentajan tontille myöhemmin ottelussa, ja saikin heitettyä joukkueelleen yhden touchdownin. Falconsin tiedotteen mukaan Winter kuitenkin loukkasi itseään ottelun loppupuolella, ja saattaakin puuttua joukkueen kokoonpanosta kahden viikon kuluttua Oulu Northern Lightsia vastaan. Jos Winter ei pysty pelaamaan, kääntynee Falcons jälleen Vazquez-Dyerin puoleen.

Lue myös

Kommentoi

 • Hevosmiesten uutistoimisto tiesi kertoa, että (W)intteri ois käskytetty penkille edellisen turku-pelin jäljiltä.

 • Joo, aloitin penkillä kun en osannu käyttäytyy Turku pelissä. Ihan ymmärrettävä valinta. Ja kiitos herrasmiesmaisesta pelaamisesta, Hyvinkäälläkään ei tunneta sitten sivurajan merkitystä ensi kohtaamisessa.

 • Ymmärrän tunteiden purskahtelun, mutta rajalla ollut tuomari katsoi tilannetta koko ajan ja Saintsin pelaaja pääsi tulemaan ns puskista ja taklaamaan sinut. Taklaus itse oli puhdas ja myös ottelufilminkin perusteella tapahtui kyllä juuri ennen sivurajaa.

  Herrasmiesmäisyyttäkö osoitti sitten pelaajakolleegasi, joka sai Saintsin pelaajan lyömisestä henkilökohtaisen rangaistuksen…..

  Pienenä vinkkinä näihin nettikeskusteluihin. Tuollaisia melko suoraan kirjoitettuja “uhkauksia” ei kannata pahemmin viljellä. Ne kun jäävät muistiin, siis netin muistiin….

  Peli on full contact ja meidän puolustus taklaa lujaa, kuten lajiin kuuluu.

 • Joo, no tarkoitus ei oo nyt siis lähtee mihinkään kosto hommiin. Enemmän ehkä nyt puhuu nyt vaan vitutus omasta loukkaantumisesta…Joten unohdetaan se. Ja lujaa saa taklaa, mutta kun olen jo hölläämässä jo vauhtia ja suunta selvästi ylisivurajan, ei vaadi kovin paljon älliä yhdistää pisteet. Mut Harri, ilmeisesti sul on silmälasien hankintojen paikka.

  http://imageshack.us/f/42/3tde.png/

  Kuvassa näkyy selvästi jalka yli viivan selvästi ennen kontaktia. Muuten teidän puolustamisesta ei ole mitään sanottavaa. Pelasitte kovaa sääntöjen mukaisesti.

 • Näytti kyllä siltä että taklaaja oli jo aloittanut tekemään taklausta, kun Wintteri olit vielä sisällä.

 • Pitäisikö puollustajan himmata vain sen takia, kun hyökkääjä tekee niin? Futiksessa pelataan aina pillin vihellykseen. Omaa tyhmyyttä se on himmata hyökkäyksen puolella puollustusta vastaan.

 • Pistäkääs se pelivideo julkiseksi niin voidaan nyt kaikki porukassa arvioida ja antaa mielipide, jolla ei käytännössä ole enää mitään merkitystä mihinkään. Tuomarit on tilanteen jo viheltänyt/jättäneet viheltämättä ja sitä ei enää itkut suuntaan tai toiseen muuta.

 • Turha se on alkaa valittamaan jos puolustus pelaa vihellykseen asti. Kaikkihan sen tietää, että jos alat himmailemaan / hölköttelemään kentällä niin varmasti saat iskua. Toivottavasti otat opiksesi ja paranet injurysta nopeasti. Mukavaa juhannusta kaikille!

 • En ota kantaa tapahtumaan, mutta pitää korjata väite, että peli päättyy aina vihellykseen. Jos pallonkantajan polvi on maassa tai hän on pelikentän ulkopuolella, peli päättyy siihen.

 • Itse kuulin huhua, että Winter olisi ollut penkillä Trojansia vastaan heitettyjen 5 intterin takia, eikä suinkaan pelkän käytöksen takia…

 • Divarijyrä, hyvä pointti. Lähinnä tarkoitin loppuunasti pelaamista, mutta sanavalinta oli kehno :)

 • Itsekin kuuntelen aina korva tarkkana kun Huuhkajan tietotoimistosta kuuluu: Huhuu! Huhuuu! Huhuilu saattaa sisältää totuutta muistuttavia ainesosia ja pähkinää.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *