Wolverines kuilun partaalta voittoon

jefumaster 16.6.2013 7:10 Ei kommentteja

(1-2)

27

(0-3)

07
1 2  
6 21 27
7 0 7

15.06.2013 klo 18:00 Helsinki

Helsingin Velodromilla nähtiin lauantai-iltana jännittävä taistelu Vaahteraliigan kahden nollakerholaisen kohdatessa. Joukkueista Wolverines voi viettää juhannuksensa kaksi pistettä rikkaampana.

Asetelma Vaahteraliigan kolmannen kierroksen ottelulle oli kutkuttava. Vahvana play off-kandidaattina kauteen lähtenyt Wolverines oli kompuroinut kahdessa aiemmassa ottelussaan pahasti ja tappio tässä vaiheessa olisi haudannut joukkueen haaveet mitalipeleistä melkoisen syvälle. Helsinki 69ers saalisti edelleen liigauransa ensimmäistä voittoaan ja siipirikkona peliin lähtenyt Ahmalauma tarjosi sopivan kohteen kahden pisteen realistiselle kaappaamiselle.

Wolverinesin ottelun alla julkaisema rosteri kertoi karua kieltään joukkueen terveystilanteesta. Erityisesti taitopelipaikkojen pelaajia kohdanneet loukkaantumiset ovat syöneet sinipaitaisten iskukykyä merkittävästi. Yksikään vaahteraliigajoukkue ei lähde yhteenkään otteluun ennakkosuosikkina ilma avaavaa pelinrakentajaansa. Wolverines joutui pelaamaan kamppailunsa ilman Cedric Johnsonia. Lisäksi joukkueen kaksi muuta amerikkalaisvavistusta, Stephen Stokes ja Jeremy Henderson lähtivät otteluun loukkaantuneita. Myös 69ers joutui pelaamaan ilman 12 jaardin keskiarvolla aiemmissa otteluissa edennyttä keskushyökkääjäänsä Terrell Jacksonia. Uusille sankareille oli tilaus vetämässä lauantain kamppailussa.

Ottelun ensimmäiset sankarit löytyivät Wolverines puolustuksesta. Kotijoukkue joutui luopumaan pallosta ensimmäisen draivinsa jälkeen saavuttamatta uusia yrityksiä. 69ers kiitti pallosta ja keskushyökkääjä Charles McCrea pujotteli hölmistyneen Ahma-puolustuksen keskeltä 64 jaardin siivun aina vastustajansa red zonelle saakka. Mikäli vierasjoukkue olisi onnistunut maalinteossa avausdraivillaan, olisi nollakerhoon jumittuneiden Wolvojen selkäranka saattanut napsahtaa poikki lopullisesti. Tällä kertaa kohtalo päätti toisin ja Wolverines heräsi taistelemaan viimeisellä mahdollisella hetkellä. 69ersin hyökkäys pysäytettiin jaardin päähän maaliviivasta. Taklaajina kahdessa tärkeässä goal line-pelissä olivat toistuvasti samat miehet, Aaro Eliasson ja Oskari Halttunen.

McCrea eteni 228 jaardia

69ersin McCrea oli joukkueensa ykkösetenijä lauantaina. Keskushyökkääjä pääsi murtautumaan irti taklaajistaan muutamaan kertaan näyttävästi ottelun aikana ja onnistui viemään joukkueensa niukkaan 6-7- puoliaikajohtoon komealla 81 jaardisella läpijuoksullaan. Kaikkiaan amerikkalainen keräsi ottelussa 228 juoksujaardia ollen joukkueensa tehokkain pelaaja kentällä. Muilta osin sarjanousijan hyökkäyspeli oli vaatimatonta eikä 69ers kyennyt luomaan ottelun aikana riittävää heittouhkaa Wolvojen tiiviin puolustusboxin hajottamiseen. Pelinrakentajan paikoilla pelanneet Jason Thomas ja McCrea keräsivät 14 heitollaan jaardeja vaatimattomat 25.

Wolverines hyökkäykseltä ei odotettu suuria pelejä lauantaina. Joukkue pelasi edellisen ottelunsa maanantaina Tikkurilassa, eikä ylävartalovammasta kärsivää Johnsonia korvaavien pelinrakentaja-kandidaattien sisäänajoon ollut jäänyt aikaa riittävästi. Aiemminkin paikkomiehen roolissa olleen Stokesin ohella snappeja oli harjoituksissa annettu Ric Hennessylle. Amerikkalainen keskushyökkääjä onnistui johtamaan Wolverines hyökkäystä alkuvaikeuksien jälkeen riittävällä teholla. Vahvasti ontunut Stokes keräsi itse juoksuillaan kauden parhaansa, 207 jaardia ja heitti päälle palloa 109 jaardin matkan. Eniten koppijaardeja keräsi laiturin paikalla pelannut Henderson, joka onnistui maalinteossa kahdesti. Hendersonin ja Stokesin ohella pisteitä taululle pääsi kirjaamaan myös Timi Peltomäki.

Epäilijöistä virtaa Stokesille

Stokes 69ers Kuva Tero KaiponenVelodromin paras pelaaja, Stephen Stokes kommentoi tunnelmiaan ottelun jälkeen helpottuneena. Ottelua edeltävissä spekuloinneissa Wolverinesin vaisun alkukauden yhdeksi syntipukiksi on tarjottu nimenomaan suurella sydämellä pelannutta amerikkalaista:

– When the Wolverines do well I get a lot of the credit for our success. When we struggle, a lot of the blame is pointed at me as it should be. However, within the Wolverine organization there has never been one word of doubt spoken in my direction. That kind of support is priceless.

Stokes myöntää saaneensa ekstra latauksen ottelun alla lukemistaan spekuloinneista jossa hänet on siirretty useampaan otteeseen SAJL:n rekisterin sijasta Invalidisäätiön kirjoihin. Erityisen onnellinen keskushyökkääjä on kuitenkin tavasta jolla voitto lauantaina saavutettiin.

-We had a number of Wolverine show up and pick each other up for four quarters for the first time this season.

– Today was a step in the right direction for our organization. In four seasons (including this one) we have lost less than 10 games total. Winning had become a habit out here but to simply expect to win is not enough. Just like every other team, we will continually have to earn wins.

Lauantain ottelu ei ollut jenkkifutispelinä kaunista katseltavaa. Pisteet jaetaan kuitenkin kaikkien pelien päätteeksi ja tällä kertaa kaksi pistettä rikkaampana jatkaa Helsinki Wolverines. Pisteitä suurempi palkinto joukkueelle saattaa olla se tunnetila, johon Ahmat Velodromilla vaikeuksien jälkeen ylsivät. Joukkueen puolustuksen tehokkain oli tuttuun tapaan Kalle Da Silva. Tilastojen ”tackle for loss”-sarakkeessa peräti kymmenen ahma-puolustajaa pääsi mukaan historiankirjoihin mukaan lukien nuori Ville Valasti qb-säkillään. Sixtarien suurimmat taklaustehot kirjattiin linjassa pelanneelle James Perrinealtille. Britin tilastoihin lisättiin lauantaina kuusi taklausta.

Helsinkiläisjoukkueet jatkavat kauttaan heinäkuun puolella. Voitostaan huolimatta Wolverinesin jatko ei näillä näkymin näytä ruusuiselta. Vastaan ovat asettumassa seuraavaksi Crocodiles, sekä alkukauden yllättäjä Kouvolan Indians. Joukkueen kaikki amerikkalaisvahvistukset ovat loukkaantuneita eikä kolmen viikon tauko välttämättä ole riittävä aika kaikkien vammojen parantamiseen. Pitkä poissaolijoiden lista tulee kuitenkin oletettavasti lyhenemään ja iskukyky nykyisestä kohentumaan. Erityisesti hyökkäyksen puolelle Ahmaleirissä tarvitaan enemmän terveitä jalkoja play off toiveiden säilyttämiseksi. Puolustus on jo vahva ja vahvistui entisestään Anssi Saaren palatessa kentille lauantaina.

Sarjanousija 69ers on aloittanut kautensa kolmella tappiolla. Lauantaina joukkueelle tarjottiin yllättäen mahdollisuutta voittoon, mutta helsinkiläiset eivät onnistuneet kaappaamaan pistepottia vajaamiehisenä pelanneelta paikallisvastustajaltaan. Erityinen ongelma joukkueella tuntuu olevan heittopelotteen rakentamisessa. Vastustajat kykenevät keskittymään vahvan juoksun pysäyttämiseen heittojaardien jäädessä keskimäärin viidenkymmenen lukemiin otteluissa. 69ersin on karsittava myös virheet pois pelistään menestyäkseen. Lauantain liigakamppailussa rangaistusjaarditkin menivät kuitenkin niukasti Wolverinesilla 82-78.

Tutustu myös:

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *