Saints ja Falcons Rautamalja-uusinnassa

Gridiron Staff 14.6.2013 13:00 Ei kommentteja

(1-1)

(1-1)

15.06.2013 klo 16:00 Tampere

Ykkösdivisioonan sarjanousijat kohtaavat Tampereella lauantaina. Ottelu voi muodostua todella tärkeäksi pudotuspelitaistelun kannalta.

Voitolla ja tappiolla kautensa aloittaneet nousijajoukkueet ovat toistaiseksi sarjataulukossa sijoilla kolme ja neljä – juuri sopivasti pudotuspeliviivan yläpuolella. Viidentenä majaileva Nokia Ghosthunters on kuitenkin aloittanut kautensa kovimmalla mahdollisella tavalla – onhan joukkue kohdannut tähän mennessä ainoastaan viime kaudella liigatasolla pelanneita joukkueita. Alkukauden otteluiden perusteella Ghosthuntersilla on hyvät mahdollisuudet nousta haastamaan sekä Falcons että Saints sarjasijoituksista. Näin ollen lauantain ottelu Pyynikillä on sekä Saintsille että Falconsille erittäin tärkeä pudotuspelitaistelun kannalta.

Joukkueet kohtaavat nyt ensimmäistä kertaa sitten viime syyskuisen II-divisioonan finaaliottelun, jolloin Falcons oli parempi lukemin 31-17. Molemmat joukkueet ovat vahvistuneet sittemmin yhdellä amerikkalaispelaajalla. Falconsin Oscar Vazquez-Dyer vahvistaa pääasiassa puolustusta suomalaisen Henri Winterin johtaessa Falcons-hyökkäystä. Saintsin hyökkäyksen tahtipuikkoja heiluttaa viime viikonlopun Bulldogs-ottelun alla maahan saapunut pelinrakentaja Ryan Burgess.

Suomalaista pelinrakentajaa pyydetään harvoin voittamaan otteluja yksin, eikä Falcons ole tässä suhteessa poikkeus

Falcons pyrkii tasapainottamaan Saintsin etua pelinrakentajan paikalla tasapainoisella hyökkäyksellä, joka on pysynyt pitkälti muuttumattomana viime kaudesta. Vaikka joukkue on kärsinyt loukkaantumisista useilla tärkeillä pelipaikoilla, ei joukkueen pelifilosofia ole silti muuttunut mihinkään. Suomalaista pelinrakentajaa pyydetään harvoin voittamaan otteluja yksin, eikä Falcons ole tässä suhteessa poikkeus. Joukkue pyrkii uhkaamaan vastustajan puolustusta juoksupelillä, joka avaa lisätilaa Winterille ja joukkueen laitahyökkääjille. Viime viikonlopun ottelussa Trojansia vastaan Winter joutui laittamaan palloa ilmaan peräti 34 kertaa, joilla joukkue eteni vain reilut 100 jaardia. Heittopainotteisuus johtui Trojansin tehokkaasta juoksupuolustuksesta, joka piti keskushyökkääjä Mikko Tikkasen erittäin tehokkaasti kurissa. Saintsin puolustus koettaa todennäköisesti päihittää vastustajansa lauantaina Trojansin tavoin. Viime syyskuisessa Rautamaljassa Saints johti ottelua vielä toisella puoliajalla lukemin 9-17, ennen kuin Saints sai hyökkäyksensä kunnolla käyntiin.

Pelinrakentaja Burgess johti joukkonsa selvään voittoon Sipoo Bulldogsista debyyttiottelussaan, mutta toisaalta samaan pystyi myös Winter ja Falcons kahta viikkoa aikaisemmin. Falconsia vastaan Burgess ja Saintsin nuoret laiturit pääsevät todelliseen testiin. Oscar Vazquez-Dyerin johtama Falcons-puolustus pystyi rajoittamaan Stan Bedwellin ja Turku Trojansin etenemistä kohtuudella, vaikka hyökkäys turkulaisia vastaan yskikin. Samanlaista taistelua kaivataan myös lauantaina Pyynikillä. Trojans tosin pyrki etenemään ottelussa pääasiassa heittäen, joten Saints tarjoaa hieman erilaisen haasteen. Matti Airaksisen juoksu-uhka vahvan linjapelin säestämänä voi hyvinkin olla avain Saintsin hyökkäyspelin sujuvuuteen. On mielenkiintoista nähdä, lähteekö Falcons puolustamaan ensisijaisesti Airaksisen juoksuja vai Burgessin heittokättä vataan.

Lue myös

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *