Jaguaarit ja Butchers kohtaavat jännittävässä TV-ottelussa

Gridiron Staff 14.6.2013 13:38 Ei kommentteja

(1-1)

(0-2)

16.06.2013 klo 18:00 Porvoo

Kakkoskierroksella hävinneet joukkueet pyrkivät palaamaan voittojen tielle sunnuntai-illan URHOtv-ottelussa.

Myös viime viikonloppuna TV:ssa esiintynyt Porvoon Butchers on aloittanut kautensa kaksijakoisesti. Avausottelussa joukkueen hyökkäys toimi tehokkaasti joukkueen kepittäessä Seinäjoki Crocodilesin kotonaan 51-35. Avausottelussa ilman Ville Kurvista pelannut joukkue luotti Clinton Grahamin juoksu-uhkaan ja Micky Kyein nopeuteen takoen 32 pistettä toisella puoliajalla. Kuusankoskella sarjanousija Indians oli kuitenkin parempi lukemin 33-29. Indians on tuttu vastustaja myös Jaguaareille. Avauskierroksen ottelussa Indians vei pisteet Jyväskylän Palokasta erittäin tasaisten vaiheiden jälkeen 33-34. Roosters-tappion jälkeen Jaguaarit majailevat tällä hetkellä sarjan tyvipäässä.

Alkukauden tulosten perusteella kotijoukkue Butchersia voisi pitää pienenä ennakkosuosikkina, mutta ottelun alla myös Jaguaareilla on omat mahdollisuutensa. Keskushyökkääjä Clinton Graham nilkutti pahannäköisesti ottelussa Indiansia vastaan, eikä todennäköisesti ole oma itsensä Jaguaarit-ottelussa.

– Clintonin pelaaminen on vielä epävarmaa, ja ratkennee vasta sunnuntaina, Butchersin päävalmentaja Pertti Lautala kommentoi SAJL:n ennakossa.

Grahamia paikannut tukimies Rafael Pineda on fyysinen juoksija, mutta ei varsinaisesti häikäise nopeudellaan. Jos Graham ei pysty pelaamaan, voi jyväskyläläisjoukkueen puolustus keskittyä tehokkaammin heittopelin eliminoimiseen. Indians-ottelussa Porvoon pelinrakentaja Bill Ashburn oli tehokkaimmillaan pitkissä kaaripalloissa. Jaguaarien voiton avain voikin piillä siinä, että Butchers pakotetaan hyökkäämään ensisijaisesti lyhyellä heittopelillä, mikä ei Indians-ottelun perusteella ollut vielä tässä vaiheessa kautta joukkueen suurin vahvuus.

Hyökkäyksessä Jaguaarien selvä vahvuus tällä kaudella on ollut joukkueen heittopeli. Perttu Ahilan loukkaantuminen on tarkoittanut sitä, että aiemmilta vuosilta tuttuja kiertopelejä ei ole toistaiseksi nähty. Evan Mozzochi osoitti Roostersia vastaan olevansa pelimies, mutta Butchersia vastaan virheitä täytyy karsia. William Lahden puuttuminen Butchers-ottelun kokoonpanosta sekoittaa hieman Jaguaarien pakkaa.

Butchers-puolustus oli yli 30 päästetystä pisteestä huolimatta iskussa Indians-ottelussa. Tukimiehet Sebastian Karbin ja Santtu Äyräväinen pitävät sunnuntainakin huolta, ettei Jaguaarilauma saa hyökkäyksessä mitään ilmaiseksi. Indians-ottelussa Butchers-puolustus joutui aloittamaan maalinsa vartioinnin usein varsin kehnoista kenttäasemista, sillä Indians onnistui palauttamaan aloituspotkut poikkeuksetta puolenkentän tuntumaan. Jaguaareja vastaan samanlaiseen ei välttämättä ole varaa.

Mielenkiinnon kohde Butchers-hyökkäyksessä on Micky Kyein rooli. Crocodiles-pelissä Kyei loisti, mutta Indiansia vastaan tilanne oli toinen. Butchers haki Kyeita myös Kuusankoskella voimakkaasti, mutta erittäin laihoin tuloksin. Ennen viime hetken merkityksetöntä 26 jaardin kiinniottoa pelinrakentaja Ashburn oli etsinyt Kyeitä heitoillaan 11 kertaa, joista syntyneillä kolmella kiinniotolla Butchers eteni 17 jaardia. Alle 30% osumatarkkuus yhdelle joukkueen parhaista aseista näytteli tärkeää roolia joukkueen tappiossa. Jaguaareja vastaan Butchersin on saatava Ashburnin ja Kyein yhteispeli toimimaan avausottelun malliin.

URHOtv:n televisioima ottelu alkaa sunnuntaina 16.6.2013 klo 18.00.

Lue myös

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *