Trojans ja Northern Lights kohtaavat divarin kärkiottelussa

Gridiron Staff 13.6.2013 17:46 5 kommenttia

(2-0)

(2-1)

15.06.2013 klo 16:00 Turku

Kahtena viime kautena liigassa kohdanneet joukkueet asettuvat napit vastakkain nyt divisioonassa. Panoksena ottelussa on todennäköisesti pudotuspelien kotietu.

Viime vuonna jatkoajalla 16-13 -voiton ottanut Trojans lähtee myös lauantain otteluun pienoisena suosikkina. Trojans (2-0) on sarjan ainoa tappioton joukkue kahden kokonaisen kierroksen jälkeen. Northern Lightsin (2-1) tappio Nokia Ghosthuntersille viime lauantaina pudotti oululaisjoukkueen sarjan kärjestä. Trojans hakee nyt toista perättäistä voittoaan Turun Yläkentällä. Moiseen temppuun ei turkulaisjoukkue ole pystynyt sitten kauden 2008.

Viime viikonloppuna Trojans haki rutiinivoiton sarjanousija Hyvinkää Falconsista. Stan Bedwellin asettuessa pelinrakentajan saappaisiin joukkueen hyökkäyspeli lähti rullaamaan kovalla teholla. Avausottelussa Ghosthuntersia vastaan pelinrakentajana pelannut Joonas Andersson otti kymmenen kiinniottoa ja teki kaksi maalia. Bedwell jatkaa pelinrakentajana todennäköisesti myös lauantaina. Amerikkalaispelinrakentajalla riittää hyviä kohteita, joista yksi mielenkiintoisimmista on nuori ja erittäin nopea Mikael Koho. Joukkueen hyökkäys on heittopainotteista osittain myös siksi, että keskushyökkääjät Miko Ylikoski ja Mikko Holmberg loukkaantuivat heti avausottelussa. Bedwell on pelannut Trojansissa ehkä vain yhden ottelun, mutta pelimies on tuttu Northern Lightsille viime vuosilta Kouvola Indiansin paidasta.

Jos Trojans on pystynyt jakamaan palloa tasaisesti monelle vastaanottajalle, samaa ei voi sanoa Northern Lightsista. Ensimmäisissä otteluissa tanskalaisvahvistus Dennis Okholm on noussut pelinrakentaja Zander McKeanin selkeäksi ykköskohteeksi. Kokenut Joonas Taina teki viime viikonloppuna yhden touchdownin, mutta muuten McKean ei ole laitahyökkääjiään kehuttavasti löytänyt. Mika Nissinen on juossut vahvasti kaikissa oululaisten otteluissa, mutta lisää kaivataan. Vahvaa Trojans-puolustusta vastaan Lights on ongelmissa, mikäli heittopeliä ei saada monipuolistettua.

Vaikka kausi on vasta nuori, koskaan ei ole liian aikaista kurkistaa kristallipalloon ja pohtia divisioonan tulevaa pudotuspelitilannetta. Vahvasti kauden aloittaneet Trojans ja Northern Lights selviytyvät liki varmasti sarjan pudotuspeleihin, joihin kelpuutetaan neljä parasta kuudesta joukkueesta. Pudotuspeleihin pääsyn lisäksi joukkueita kiinnostaa luonnollisesti myös kotietu välierävaiheeseen ja aina Spagettimaljaan saakka. Mikäli Trojans onnistuu voittamaan Northern Lightsin lauantaina, on koko runkosarjan voitto täydellisesti turkulaisten omissa käsissä. Sama pätee myös vierasjoukkue Northern Lightsiin, joka nousisi voitolla sarjan kärkeen Ghosthunters-tappiosta huolimatta. Oulussa joukkueet kohtaavat heinäkuun lopulla.

Otteluaika varmistui vasta noin viikko sitten. Trojans – Northern Lights pelataan Turun Yläkentällä lauantaina 15.6. klo 16 alkaen.

Lue myös

Kommentoi

 • 24 – 20 Trojans voitti.. Ei mikään hyvä peli mutta pakko voitto. Puolustus pelasti voiton Turkuun

 • Aika perseestä… miksein NL:n sivuilla ole mitään juttua kahdesta viime pelistä? Vain voitokkaista peleistä on juttua, mutte ei tappio?? Miksi näin??

 • Tulipa käytyä katsomassa elämän ensimmäinen Divaripeli, kun kerran Turussa jouduin viikolopun viettämään.
  Kyllä oli aika kauhean näköistä räpellystä!
  Trojans oli todella heikko, silti ne voitti ja taitavat kuullemma voittaa Divarissa muutkin, eli ole divarin taso kovinkaan lähellä Vaahtista.
  En ymmärrä tota Anderssonin peluttamista rissuna! Sen mitä näin tän vuoden mj-paidassa herraa niin pesisi tuon pelaavan päävalmentajan QB:n hommissa koska vaan! Eikö Turussa kellään ole munaa sanoa sille Stanille, ettei sen paikka ole kentällä vaan sivurajalla johtamassa joukkoja!
  Myöskin puolustus Turulta oli umpisurkeaa sättäämistä.
  Tokikaan vastustaja ei ollut piiruakaan parempi vaan vieläkin huonompi! Oikeastaan vain heidän pelinrakentaja oli huomattavasti parempi kuin Turun.
  Turku voisi dominoida pelkillä suomalaisilla divaria, joka kasvattaisi varmasti mahdollisuuksia ensi vuonna liigassa (jos sinne haluavat, kaikki muut ainakin haluavat Turun erään numero jengin tilalle liigaan). Nyt sinne on käsitääkseni palkattu jenkki valmentamaan Anderssonista pelinrakentaja, niin tämä juoppo (huhujen mukaan maistuu) jenkki pistää pojan rissuksi (johon ei ihan lahjat ole luotu) ja pelaa itse QB:na. En voi käsittää.
  Lyhyesti siis:
  -Divarin taso on huono
  -Trojans on mennyt tekemisessä alaspäin kilometrejä
  -Muut divarijengit ovat vielä säälittävämpiä.
  -En tule enää katsomaan divaria (tai no ehkä myllynparas makarooni kattila ottelun, jos satun samalle paikkakunnalle missä se pelataan)
  -Aki Jones on iso, eikä pelannut vieläkään.
  -Seikko paloi.
  -Sevon oli katsomon helmi
  -Tilastojen tekijätkin tuntuivat eläytyvän (olin jopa saamaa mieltä heidän kanssaan).
  -Perinteinen Turun kuuluttaja oli poissa, iso miinus siitä.
  -Sää ja makkara oli parasta lauantain ottelussa.

 • :D

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *